Lélek

Fű vagy pia?

2178

Kultúránk szerves részét képezik a különböző tudatmódosítók. Kár tagadni, hisz mindannyiunknak – respektáljuk a kivételek – van addiktív szokása. Legyen az a reggeli kávé és cigi kombó, akár cigi nélkül, a délutáni sörözés, fröccsözés a haverokkal, egy jó joint az este sűrűjében, vagy egy-két kemikália betolása a hétvégi óriásbuli alatt, akár egy herbáleki. Melyik a jobb? Ez eldönthetetlen, így azt vesszük sorra, hogy melyiknek milyen a hatása az emberre és a társas érintkezésekre.

Kávé és cigaretta

Aki elképzelni sem tudja a reggeli újrabootolást kávé nélkül, vele igen csak sok lesz a problémája annak a társnak, akinek minden reggel szagolni kell azt az illatkavalkádot. Mindkettő tipikus illattal rendelkezik, legyen az kávé vagy cigi, együtt a kettő pedig még inkább üt. Talán elképzelhetetlen, de van, aki ki nem állhatja a kávé illatát és a cigiből sem a dohány édeskés illatát érzi meg, hanem az orrfacsaró bűzét. Néha megsajnálom a páromat, és igyekszem nem kávézni otthon, cigizni meg pláne nem. Talán egyik cucc káros hatásairól sem kell hosszasan értekeznem, mindannyian tudjuk, hogy a kávé miért rossz, és a cigi miért halálosan kellemes. Amennyiben a párunk dohányzik, vagy/és kávézik nem okoz akkora konfliktusokat, mint az alábbiak... 

Nyuszi ül a fűben

Ki tudja, hogy ez a dalocska, hogy született. Lehet, hogy egy masszívan marihuánát fogyasztó szösszentette, mert ugye ők baromi kreatívak. És tényleg mindig alszanak. Nos, ez lehet, hogy túlzás, de mindannyian tapasztaltuk már, hogy a füvezők aluszékonyak. Bármikor képesek elpunnyadni és nem menni sehova, nem csinálni semmit, csak betenni egy DVD-t és a főcím alatt elaludni. Persze ez így nagyon sarkos. Embere válogatja, hogy mit ad elő bódult állapotban. Előfordul, hogy nagy és mély beszélgetéseket lehet abszolválni vele, sőt tervezni, csak épp ezekből a tervekből nem valósul meg semmi. Korábban már kiveséztük, hogy milyen az, ha füvezik a kedvesünk, az alapján mindenki eldöntheti, aki még nem tapasztalta, hogy milyen. Örömteli ugyanakkor, hogy a THC az alkohollal ellentétben nem pusztítja az agysejteket. A kapcsolat jórészt abból áll, hogy fekszik betépve egy kanapén félig nyílt szemekkel, vagy épp a haverokkal idétlenkednek hülye poénokon betépve. Ugye ismerős? Eleinte választhatod azt, hogy vele együtt teszed, elvégre is felerősíti azt az érzést, amiben vagytok, így ha szeretkeztek, az sokkal intenzívebb és hosszabb lesz. Van a másik variáció, hogy nem mész ebbe bele, de akkor meg kirekesztve érzed magad, mert egy betépett emberrel nemigen van mit beszélgetni. Sem a hétköznapi komoly dolgok, sem pedig a csacsogás nem működik úgy, ahogyan kellene. Egy idétlen vigyor vagy egy túlzottan filozofikus, bölcs válasz jön ezekre. Vagy leginkább semmi.

Mérgezett egér

Talán nem mindennapos, de eléggé általános gebaszt tud okozni a partydrogok használata a párkapcsolatokban. Főleg, ha az egyik fél egyáltalán nincs rajta, a másik meg hétközben teljesen normális, hétvégén pedig pörög, mint a mérgezett egér. Nos, ezt hosszú távon tolerálni, szinte képtelenség, főleg a vasárnapokat, amiket minden partydrog élvező végigszundít, így képtelenség bármit is kezdeni velük. Aztán ott van a folyamatos aggodalom, ami péntek este kezdődik és véget sem ér, míg vasárnap haza nem érkezik a kedves. Folyamatosan kattoghatunk azon, hogy nem lesz-e valami gond? Mikor áll le a veséje? Mikor kap szívrohamot? Nem szárad-e ki? Vigyáz-e rá valaki? Figyelnek-e rá a haverok? Nehéz dió. Lejönni még nehezebb, nem lehet függőségként kezelni, hiszen a hétköznapok teljesen normálisak, de pont a közös szabadidő az, ami elvész a kemikáliák kötései között.

Kemény csávók

Nem hanyagolható el a kokain és heroin fogyasztók ékes társasága. Nos, tapasztalat hiányában a herkásokról nincs túl sok mondanivalónk, ez a legalja. A kokainos párkapcsolatokban az őrület a legmeghatározóbb jelző. Nagyon lelkesek, nagyon pörgősek tudnak lenni, ugyanakkor szinte nem is lehet észrevenni rajtuk a cuccot, hacsak nem marad némi por a nózijukon, vagy némi rög az orrlyukban. Leszokásra ösztökélni lehet, de elérni szinte képtelenség. Ezek már olyan fokú elcsúszások, amik vagy elfogadásra vagy továbbállásra ösztökélnek. Ha szerelem van, az utóbbi szinte képtelenség, és akkor bizony vagy megszokja az ember az állandó nagyvilági létet, vagy szenved, mint a kutya.

Alkeszok

A legelfogadottabb butítószer a pia, szinte mindenki él vele, ki így, ki úgy. Nehéz meghatározni azt a pontot, amikor beüt a krach. Akkor minősül alkoholizmusnak a rendszeres alkoholfogyasztás, ha testi, lelki és szociális káros tünetei kézzelfoghatóvá válnak. A még biztonságos, elfogadható ivás felső határa férfiaknál 21 egység/hét (1 egység = 10 ml alkohol = 1 pohár sör = 1dl bor = 3 cl tömény ital), nőknél 14 egység/hét, amennyiben két teljesen alkoholmentes nap is előfordul. Tény, hogy alkoholistával vagy nagyivóval együtt élni borzalmas. Sok év után, mikor már az alkoholista elvesztette minden megbecsülését, konfliktusai vannak az élet minden területén, de még a saját alkoholizmusával kapcsolatban is, akkor a család széthullik, és sajnos a legritkább esetben lesz happy end, terápia, száraz alkoholizmus.

Ha alkesz a szerelmed, kevés, hogy simogatod a hátát, hátrafogod a haját miközben hány a piától, vagy hazakíséred, mert azt sem tudja, hogy most melyik bolygó ez. Kapj el egy tiszta pillanatot, és határozottan beszélj vele, adj tanácsot, keress pszichológust, terápiázzatok. Ez legális drog, amitől csak Magyarországon több mint egy millióan szenvednek - és ők csak a betegek, a családtagokat, szerelmeket, barátokat még nem számolták. Nyisd ki a szád, fordulj felé, és ne kussolj, az nem vezet sehova.

Az amerikai nemzeti drogkutató intézet munkatársa, Jack Henningfield hatos skálán ábrázolta a drogok elvonási tüneteinek intenzitását. A marihuána 1-es, az alkohol 3-as, a heroin 5-ös, a nikotin 6-os értéket mutat. Érdemes ezen elgondolkodni, főleg, ha azt nézzük melyik a legális és melyik az illegális drog.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
Sep
17
babacska írta:
"Az amerikai nemzeti drogkutató intézet munkatársa, Jack Henningfield hatos skálán ábrázolta a drogok elvonási tüneteinek intenzitását. A marihuána 1-es, az alkohol 3-as, a heroin 5-ös, a nikotin 6-os értéket mutat. Érdemes ezen elgondolkodni, főleg, ha azt nézzük melyik a legális és melyik az illegális drog. "
Tehát a nikotin megvonása produkálja a legintenzívebb elvonási tüneteket?

12:19
2
Sep
17
ismeretlen válaszababacska írására:
nem, azt jelenti, hogy arról a legnehezebb leszokni
12:21
3
Sep
17
Scientistgirl írta:
Akkor a heroinról könnyebb leállni, mint a cigiről? :|
12:29
4
Sep
17
katusbabus2 írta:
a herkán és az lsd-n kívül szinte mniden drogot kipróbáltam már,de egyikkel sem élek.van,hogy egy hétig cigizek,aztán 2 hónapig nem gyújtok rá.suli után talán egy kisfröccs.eddig számomra a cigi okoztt egyedül nehézséget,mert néha megkívántam.de akaraterő kérdése szerintem.

hallotam arról,hogy van aki egyből rászokik a cigire,és van ,akinem a szervezetében nem alakul ki függőség,így nem.kedves okos cotcotozók,van valami ,ami ezt szabályozza,vagy ez egy hülyeség?
12:29
5
Sep
17
kisokoska írta:
Hát én köszönöm szépen egyiket sem választom, akkor inkább már egyedül. Persze egyénje válogatja. De én már azt sem tudom elviselni, ha valaki a családon belül-akár egy ünnep alkalmával is felönt a garatra. Nagyon fel tudom húzni magam rajta! Nem tudom miért de tényleg ki nem állom!!! áááá!
Amúgy én egyikkel sem élek. És nem is áll szándékomban. Ja, de van egy: a csokoládé :) Erről nagyon -nagyon nehezen tudnék lemondani.
12:36
6
Sep
17
tein írta:
sajna a kávés-cigis nincs a "kivel élnél együtt szívesebben" kérdésben. pedig azt választanám. sokkal inkább a kávé meg a cigi, mint bármi más, ezt szerintem az is aláírja, aki amúgy nem él egyikkel sem (sőt, rosszul van a szaguktól).

az biztos, hogy heroinistával nem szívesen élnék együtt, de "állandó" drogossal amúgy sem. aki alkalmanként, bulin el-elszív, be-bekap egyet, még elmegy, de napi szinten már nem. és tudom, hogy ez bizalmi kérdés, de én félteném a pénzem/hűtőm/mikróm/mosógépem, ha olyannal lennék együtt, akinek napi szinten nagy mennyiségű pénzre van szüksége az anyagához.

szerintem a gyógyszer- és alkoholfüggőt még viszonylag hatékonyan rá tudnám beszélni egy terápiára, a többibe (kivéve kávé&cigaretta) beletörne a bicskám.
12:38
7
Sep
17
vinczeb írta:
egy olyan fiúnak, aki minden nap elszív egy füves cigit, nem áll rendesen a farka, ez tapasztalat. és szerintem senki nem akar a szerelem hevében pornófilmes felszopólányt játszani......
12:54
8
Sep
17
Coletta írta:
Nem mondanám,hogy igy van és ez a teljes igazság...egyrészt a fűtől nem fog lekókadni,másrészt a fűtől,ha nem egy egész csomaggal ! szivja el, simán lehet beszélgetni...jókat,sokat,vidámat és szomorút egyaránt,nem csak bámul maga elé üresen és nem vihog idétlenül.Nem vagyok mellette,de ugy gondolom ez a kevésbé rossz a többi mellett...az indokok már meg vannak fogalmazva fent:)
13:00
9
Sep
17
Scientistgirl írta:
Én a sörözést imádom, suli után haverokkal... :) Éjjen a fősulis élet! ^^
13:04
10
Sep
17
LadyA írta:
17 évesen beleestem egy srácba,nagy szerelem volt a miénk.Zenész volt,azért sokat kellett mellette turnom az állando probak es fellepesek miatt.1-2hete voltunk egyutt ,mikor kiderult,h fuvezik.Nagyon megdobbentett ,de elfogadtam.Sikerult bemagyaráznia,h ez csak a zeneleshez kell,h meglegyen az ihlet.Aztan eljott az ido,mikor mar en is csinaltam vele es csak csodalkoztam magamon,h kepes vagyok feladni az elveimet,termeszetesen miatta.Igaz,a szeretkezeseink befuvezve eszbontoak voltak,de ezen kivul csak negativumot tapasztaltam.Például addigra az o memoriája teljesen leromlott,sokszor arra nem emlekezett,h 2perce mit csinalt,az allando sulyingadozas,volt,h szo szerint zabalt es volt,h koplalt.Nem beszélve arrol,h rengeteget hazudozott es megbizhatatlanná vált.Tobb mint egy év után szakítottunk,mert idegileg teljesen tonkre tett,h a kapcsolatunk hullámzová és kiszámíthatatlanná vált.Szoval nálam szoba sem johet a fuves,de azt hiszem a tobbivel is hasonlo a helyzet.
13:18
11
Sep
17
palaty írta:
Kávécigiző rákot kap, vele azérnem... herkás meglpo, elad meghal vele azérnem....füves végigszunyálja az életünket, vele azérnem, alkesz az alkesz, vele azérnem.....gyógyszerfüggő naonkemény vele azérnem.... partidrogos folytonpörög, vele meg azérnem.
(mielőtt nekem esne a tisztelt társaság ez egy poén, ha eddig nem esett vón le, a hejjjesírási hibákkal együtt)
Egyébként jártam füvessel, bár nem a durva kategóriából. De azért egy idő után zavaró, hogy minden bulin, vagy mozi előtt keresni kell egy helyet, ahol beszívhat.... kiábrándító csöppet. Én párszor kipróbáltam, de ez a bealvásos sztori nem igazán jött be, plusz a vérnyomásom amúgy is a bányászbéka segge alatt.... következő életemben talán majd inkább valami gyorsítót kérnék....
:-)
13:21
12
Sep
17
palaty írta:
ja és egy függőt sem lehet rábeszélni a terápiára. Ez tapasztalat. Ha ő nem akarja, fejen is pöröghetsz, nem megy el. Ez van. Persze soha nem szabad feladni, és ott kell állni mellettük, h mikor elhatározzák magukat, ne legyenek egyedül. De ez a legnehezebb.
13:24
13
Sep
17
sheeplet írta:
Jézusom, mik vagytok ti? Hol éltek ti? Én bizony nem élnék együtt egyikkel sem. Magyarázza már el nekem valaki, hogy miért kellenek ezek a szerek? Ha buliztok miért nem pörget fel simán a zene? Én miért tudok estétől reggelig végigmosolyogni és végigtáncolni egy bulit? Siralmas.
Ja, most 26 vagyok, de világ életemben ezt gondoltam!
14:29
14
Sep
17
hoshi válaszasheeplet írására:

"Jézusom, mik vagytok ti? Hol éltek ti? Én bizony nem élnék együtt egyikkel sem. Magyarázza már el nekem valaki, hogy miért kellenek ezek a szerek? Ha buliztok miért nem pörget fel simán a zene? Én miért tudok estétől reggelig végigmosolyogni és végigtáncolni egy bulit? Siralmas. "


teljesen egyetértek veled.
14:37
15
Sep
17
cavallari írta:
Nos..nekem eddig mindegyik barátom élt valamilyen illegális szerrel. Az egyik a mérgezett egér típus, én is az voltam egy darabig, de amint felhagytam azzal az életvitellel, a pasiból sem kértem többet. A másik a kokainos, rövid ideig tartott a kapcsolat. A mostani füvezni szokott, tökéletesen megvagyunk. El lehet vele beszélgetni, de akár hülyülni is, ha többen vagyunk, én alkalmazkodom az éppen aktuális hangulatához, amit a zöld kivált belőle. Néha egy kis hangulatingadozás belefér.
14:40
16
Sep
17
nepper válaszakisokoska írására:
kisokoska tudtad-e hogy a csoki az agynak pontosan azon a területén hat, vagy "okoz eufóriát", ahol a kokain és a fű is?
14:41
17
Sep
17
ismeretlen írta:
Most komolyan! Volt olyan, aki szavazott a szavazóboxban? Ha igen melyikre és miért?
14:50
18
Sep
17
ismeretlen írta:
Amúgy most szoktam le a cigiről. 5 hónapja nem dohányzom. A párom igen, de tekintettel van rám. Már nem nehéz.
14:51
19
Sep
17
kitta válaszahoshi írására:
ti azok vagytok akik lenézik a drogosokat pedig aztán az egész világ egy nagy drogtanya és mindenki függö titeket is beleértve!
14:52
20
Sep
17
sheeplet válaszakitta írására:
Ez nem így van! Nem nézem le a drogosokat. Részben sajnálom, részben megvetem őket. Mellesleg meg nem értem.
Remélem nincs igazad, hogy az egész világ egy nagy drogtanya. Bár függök. A pasimtól.
14:54
21
Sep
17
kisokoska írta:
nepper

Nem tudtam, de köszi a felvilágosítást :) Akkor ez az én bűnöm, bevállalom! De azért nem mindig csokizom :) És ez legalább legális :) egyenlőre :) És a lényeg, hogy ezzel másban nem okozom kárt! Mert addig okés, míg valaki beszed vmit. és bulizik,vagy épp bealszik, de ha elkezd kötekedni!!!
14:55
22
Sep
17
Jucc írta:
Egy időben (majd'3évig) paráztam tőlük. Zakatolt a szívem, ha vmi drogos, v. alkesz közelébe kerültem. Majdnem elájultam. Úgy éreztem, hogy az a buta természete, az a nem nomrális állapota rám is rámragad... Rémes időszak volt, ma már túl vagyok rajta (pár hónapja). Nekem ők egy külön "faj" . (<-nem sértésnek szánom). Érdekesek. Érdekes, h. egy füves csak beszívva tud nyugodt, békés lenni, mert kölünben is, értsük meg, ha nem szívhat be, nem várhatjuk el tőle, h kiegyensúlyozott legyen... Nem várhatjuk el, h nyugis legyen, h szeretni tudjon, h. megértő legyen. Ez csak beszívva működik. Értsük meg, fogadjuk el, és ne bas*ogassuk.
A szintetikus tag pedig csak akkor tud prögni, ha beszed vmi karikát v. akármit. Különben sza*t sem ér a buli. Ilyen szerek nélkül képtelen a prögésre, de még arra is, h. táncoljon.
És a herkások, meg ezek meg azok. Kiábrándító, mivé válnak tőlük az emberek hosszútávoon.
Komoly problémák ezek, szerintem... Nem beszélve arról, h. lehúznak drogosként x évet, aztán mikor jobb esetben ráébred, h sza*ban van, természetesen segítségre szorul (amikor drogozni kell, mindegyik nagyon önálló).
Nincs ezzel baj. Ilyen mindig volt, meg lesz is. emberi...
Nekem is van függőségem: kávé, cigi.
15:27
23
Sep
17
sheeplet válaszaJucc írására:
Szerintem ez nem "érdekes", hanem gáz. Sajnálatos.
Nem tudom, miért alakul ki az, hogy valaki csak ezzel nyugodt, más meg csak azzal pörög. Ha nevelés kérdése, márpedig mi más lenne, akkor nagyon sajnálom őket, hogy így alakult az életük, és hogy nem kapták meg azt a biztos és kiegyensúlyozott harmonikus családot, amit mindenki megérdemelne születésekor.
Viszont ha már így alakul, akkor nem lehet, hogy inkább a drogok használata előtt kellene orvoshoz fordulni és nem pedig utána?
Vagy ha rájön, hogy "basszus, ezt a családom cseszte el", akkor meg megpróbál saját maga javítani rajta?
15:40
24
Sep
17
Zoe válaszakatusbabus2 írására:
" a szervezetében nem alakul ki függőség,így nem"

én 3évig dohányoztam rendszeresen, és mióta gyógyszert szedek azóta egy szálat sem. A szagától is rosszul vagyok.
Úgy hogy szerintem ez nem testi, hanem lelki függőség.
15:42
25
Sep
17
Jucc írta:
amúgy meg nem akarok furkászoskodni, de mekkora lehangoló ez a szavazz dolog! Miért ilyenek közül kell dönteni? mi az, h. melyiket választanám?? mi vaaaan???
miért nincse gy olyan rublika, h "egészséges ember"??
kb. olyan, mintha már csak "ilyen" emberek lennének... Ajvéé ahh
15:48
26
Sep
17
Sven írta:
21 egység? Azért az nem is olyan kevés, megnyugodtam! :D Plussz én még vállalom, hogy nem olyan "biztonságosan" iszom, szal lehet az 30 is. :D
16:12
27
Sep
17
kisokoska írta:
Jucc!
Ebben azért nem értek egyet,hogy a család a felelős! Lehet hogy vannak esetek amikor igen, és lehet hogy ebből van több, de ezt azért nem lehet így kijelenteni! Sokszor a szülő igen is normálisan nevei csemetéjét, csak épp belekerül olyan társaságba, párkapcsolatba... Mindent a szülő se tud kivédeni! Meg ugye ott a fiatalkori kiváncsiság, és van akinél ez fajul el... sajnos. Szóval sokminden lehet mögötte, és nem feltétlenül a rossz gyermekkor/család. Csak az okos pszichologusok mostanában ezt kapták fel... Nehogy már szegény fiatalt/gyereket bármiért hibáztatni lehessen, vagy még idejében fegyelmezni!! Mert ha fegyelmezni szeretnéd-akkor meg elnyomod az énjét stb. szóval mindenbe belemagyaráznak-de ez már más téma
16:13
28
Sep
17
SamyBaby válaszavinczeb írására:
Szerintem ez nem így van. Más cuccok sokkal inkább vannak ilyen hatással a pasikra, mint a fű...
16:14
29
Sep
17
SamyBaby válaszavinczeb írására:
Jah, és a 14 egységen meglepődtem, azt hittem kevesebb... :)
Amúgy szerintem mindenből a mérték a lényeges, vannak azért határok...persze mikor már valaki ezeknek él, érdemes elgondolkozni, hogy mi mennyit is ér.
16:18
30
Sep
17
sheeplet válaszakisokoska írására:
Nem Jucc írta, hanem én, de nem ez a lényeg. :)

Azért mondtam, hogy nem tudom, mi lehet az ok. Mert ha a gyerek "olyan" társaságba kerül... Hát nem tudom, szerintem az is a szülő felelőssége. Én miért nem kerültem soha olyan társaságba? Vagy miért nem akartam olyanba kerülni? Persze, az a baj, hogy - gondolom - szülőként halvány lila fingod sincs, mit tegyél: tiltsd vagy engedd, vagy beszéld meg vagy legyen tabu. Sosem tudod,melyik a jó döntés, hogy a legjobb emberré neveld a gyereked. Csak később jössz rá, mi volt a rossz, mi volt a jó, mit kellett volna másképpen.
Vagy az egész csak személyiség kérdése lenne?
passz. Nem hiszem.
16:21
31
Sep
17
donci írta:
legszivesebben egyikkel sem élnék együtt, legkevésbé a hernyossal és alkival.
én különben a füvesre szavaztam, az összesböl talàn ez a legelviselhetöbb.
16:33
32
Sep
17
Katussska írta:
A drog drog...tök mindegy milyen formában kerül a szervezetbe...akit marhára nem érdekel, hogy mi zajlik a testében szíve joga szennyezni magát, de éljen úgy, hogy soha senki mást ne rántson magával!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mindenki azt csinál a testével, amit akar. Én eddig is megvetettem a drogosokat, ezután is meg fogom. Nem tudom őket elfogadni, kész!!!!!! Ja, és még okom is van rá!!!!! Nagyon is modern gondolkodású vagyok, de az, hogy mások, hogy teszik tönkre az életüket elborzaszt, kiábrándít és szánalommal tölt el!!!!!
16:34
33
Sep
17
donci válaszavinczeb írására:
ennek lehet,hogy te voltàl az oka és nem a fü?! : )
én ennek csak az ellenkezöjét tudom àllitani, bàr elég régen volt a füves bàcsi.
16:35
34
Sep
17
dathmaul írta:
Szerintem inkább a pina. Boccs , de ezt nem hagyhattam ki.
16:56
35
Sep
17
donci írta:
én is erre gondoltam,-mivel azt hittem "vinczeb" alatt egy lànyrol van szo.....
na mindegy,nem is érdekes.
17:12
36
Sep
17
Cacika írta:
A cikk néhány részén vannak pontatlanságok,és hatalmas sarkítások,de a téma mindenképp aktuális!
7 évig drogprevencióztam,és tudnék mesélni órákon át.Két drogambulancián is melóztam szóval láttam pár érdekes dolgot.
A cikkből hiányolom a legigénytelenebb és legkönnyebben beszerezhető drogokat,ami jóval nagyobb réteget céloz meg,mint mondjuk a heroin,ami azért még mindig elég elit drognak számít,pont mint a kokain.Az öngyújtógáz belélegzése,a szipuzás sokkal gyakoribb,bár az tény és való,hogy a szar minőségű trükkös cigihez is mostmár sokkal könnyebb hozzájutni,mint mondjuk 2-3 éve.
A sok főiskolás,egyetemista azt hiszi,mennyire menők,meg mekkora feeling,közben meg azt sem tudja a többség,hogy mit szív,mert holland füvet nem olyan egyszerű beszerezni,és az nem is annyira olcsó,mint a "hétköznapi".
Én is kipróbáltam a füvet,olyat aludtam tőle mint még életemben soha,semmi extra hatás nem volt,nem lett röhögőgörcsöm stb.Az,hogy kire hogyan hat,függ az anyag minőségétől,az adagtól,attól,hogy kivel próbálod ki,milyen környezetben,milyen hangulatban vagy,milyen a fizikai felépítésed.És ez szinte minden drogra igaz!Azt pedig végképp felejtse el mindenki,hogy a fűtől nem alakulhat ki pszichés és fizikai függőség,mert igenis kialakulhat!A drog után való sóvárgás az első jele,szóval azért a fűvel is csak óvatosan.Arról nem is beszélve,hogy a gyakori használatánál a fiúk észre veszik hogy beáll a műszer fél 6-ra oszt csókolom,vmint a spermákat is roncsolja,így ha a barátosnő terhes marad,nagy a valószíűsége,hogy fogyi lesz szegény poronty...a lányoknál pedig meddőség is kialakulhat.
Ha vki terhesen drogozik,akkor 90%,hogy a bébi elvonási tünetekkel fog megszületni,és az azért már elég durva(láttam ilyet,nem kívánom senkinek)
Bocs a felvilágosító óráért,szakmai ártalom...:)
17:20
37
Sep
17
kincs0420 válaszasheeplet írására:
Ezen én is szoktam gondolkozni. Szüleim nem tiltottak igazán semmi elől, persze mondták, hogy a cigi meg a drog nem jó, veszélyes stb. de igazából bíztak abban, hogy jól neveltek és magam döntsek, és annak ellenére, hogy a barátaim ittak meg cigiztek (egyesek drogoztak), én mégsem nyúltam semelyikhez. A férjemnél pedig pont fordítva volt és minden tabutéma, persze a cigi is, csak éppenséggel ott mindkét gyerek rászokott, az egyik a füvet is kipróbálta. A férjem gimiben karácsonyi ajándékozáskor kapott egy pillangókést meg egy fém cigitartót. Az apja este meg kilopta a cuccokat a fiókjából! Ez szerintem tök beteges! Amikor én 16 voltam, akkor apukámmal együtt vettünk nekem egy pillangókést. Tudta, hogy megbízhat bennem és hogy csak forgatni akarom, nem leszúrni a szomszédot.
Az a lényeg, hogy a szülők magabiztos, erős személyiséggé neveljék a gyereküket, hogy ne engedjenek a kísértésnek/csoportkényszernek.
17:31
38
Sep
17
norejka írta:
"Talán elképzelhetetlen, de van, aki ki nem állhatja a kávé illatát és a cigiből sem a dohány édeskés illatát érzi meg, hanem az orrfacsaró bűzét."

Ez miért lenne olyan elképzelhetetlen...? Ráadásul kíváncsi lennék arra az 1 százalékra, aki arra szavazott, hogy herkással élne együtt. Azt úgy valahogy köszi, de soha.
18:14
39
Sep
17
girl25 írta:
Hello mindenkinek!Én nem szoktam ide írni,de ez a téma érint engem is,Én 25 éves csaj vagyok,vezető beosztásban dolgozok 3 éve és szoktam füvezni.Teljesen normális életet élek.Ha hazamegyek munkából nem verem félholtra a családom piásan,max. elszívok egy cigit vacsi után.És ez szerintem nem mindegy.Én nem érzem magam kevesebbnek azért mert szoktam szívni.Jó állásom van,jo fizetést kapok,és a memoriámmal sincs gond,pedig tolom már pár éve.Ugyhogy szerintem mindent lehet csak tudni kell hol a határ.
18:38
40
Sep
17
kunigunda írta:
húha jó a cikk.
kávé,cigi,pia,fű...igen néha nehéz elviselnem a pasim hülyeségét:-)Henci csak nem sorstársak vagyunk?
ha az egyiket csak úgy kihúzhatnám a felsorolásból az nem a fű lenne,hanem inkább az alkohol.
volt úgy hogy a barátom és egy haverja füveztek én pedig nagyon jól szórakoztam rajtuk/velük.
semmi probléma vele.na de amikor már az alkohol miatt kellett cipelnem az utcán...az inkább kínos volt mint vicces.
18:55
41
Sep
17
kistigrincs írta:
én nem értem ezt az egységes dolgot, valaki magyarázza eel:(
18:57
42
Sep
17
kunigunda válaszaCacika írására:
sztem a pasimmal is találkoztál anno:D
na jó nem is vicces:(
18:57
43
Sep
17
zzs írta:
totál off, de sztem nagyonszép a képen a pasi szája meg a szakálla is szexi :P :P
19:16
44
Sep
17
Mivel élek? Kávé, cigi. A kvt csak megszokásból és azért iszom mert szeretem az ízét, de simán eltelik úgy nap, hogy nem kávézom(bár akkor tea vagy energiaital, de nem hiszem hogy koffeinfüggő lennék...) Cigi nélkül viszont nem nagyon telik el nap:S Alkoholt csak akkor iszom, ha elmegyünk bulizni vagy kocsmázni, de nem járunk minden hétvégén. Van viszont olyan nap is, amikor nagyon nagyon kívánom, ilyen a mai, amikor nagyon rossz a kedvem vagy nagyon stresszes vagyok, de ma is kívántam és nem ittam. :) A füvet naggyon nem szeretem, nekem nagyon nem jött be, hála a jó égnek:D A szomjandöglős-érzés meg a kis hangyák nem váltják ki a fergeteges jókedvet nálam... Partidrogok közül az eki ami becsúszott néhány buliban. És ha választanom kell? Partidrogos.
19:33
45
Sep
17
pipitanc írta:
MI ha csinálunk valamit általában együtt csináljuk. és hála az égnek nincs olyan drog amitől a pasimnak ne állna a farka:D

amúgy több dologtól is függök sajnos. hála az égnek nem kemény cuccoktól.

A CIGIT NAGYON LE KÉNE MÁR RAKNI!
19:49
46
Sep
17
Memento írta:
Vajon mi lehetett az indiánok békepipájában? Dohány? Neeem...
Lehet időnként dohány, de valami azt sejteti, hogy füveztek elég erősen. Sámánékról nem is beszélve...

Girl 25!
Egyik nyilatkozatában Dr. Csernus azt állította, hogy bizony vannak kulturált füvesek is. Kulturált alatt azt értette, hogy nem zavarnak vele senkit és ugyanúgy tudják élni az életüket, mintha nem füveznének (mint ahogy te is). Nem adják el a fél lakást, mert kell nekik a cucc stb. stb.
Viszont igenis rá lehet szokni a fűre is, de a nikotin bácsi erősebb ellenfélnek bizonyul, mint a THC bácsi. Egyik sem jó, ha már rászokik az ember. Az a természetes ha NEM FÜGGSZ semmilyen szertől, nem befolyásol semmilyen szer abban, hogy "normális" életet élj.

Viszont:

http://www.ndi-szip.hu/News.aspx?newsid=7becc485-b6d7-4bf5-8b08-9c76892afd9b

http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/szenvedelybeteg_csaladtag/2805/
19:52
47
Sep
17
Adriana írta:
Én sem szavaztam. Ilyen emberek közül nem választanék. A kávé nálam rendszeres: reggeli, délelőtti és délutáni rutin. De ez nem módosítja a tudatot, pláne nem az egyéniséget. Dohányos férfit sem választanék. Viszont szomorú, hogy nagyon sok ember él drogokkal... :-(
20:06
48
Sep
17
Jucc írta:
ott a pont
20:40
49
Sep
17
sziszuscicus írta:
Nos, nekem nincs semmilyen káros szenvedélyem...pár éve kipróbáltam a füvet-ennyi. Párom néha elszív egy-egy cigit, úgy egy dobozzal hetente. Meg 3-4 naponta iszik sört, ha van hozzá kedve. Szóval nem vészes:)
Nekem először az jutott eszembe, honnan rá a pénz? Úgy sajnálom pl. azt, aki cigizik, egy csomó szép és jó dologtól fosztja meg magát a (számomra) ablakon kidobott pénz miatt. De lehet csak a nem dohányzó álláspontról tűnik így, és a cigisek hasznos dolognak látják. Fene se tudja.
21:28
50
Sep
17
pattika írta:
Ha már szer van, akkor szar van, akármilyen is az. Egyébként egyetértek a drogszakemberekkel, mindenekelőtt Csernussal: olyan, hogy könnyű drog, nincs. Csak drog van. Amúgy a cigi is elég vacak, sajnos, azt elég rendesen használom. Kávét ugyancsak. Te jó ég, mi lenne velem, ha még drogoznék is? A fűre is rá lehet szokni, ezt egy gyakorlott mariskás ismerősömtől tudom. Ami pedig a gyógyszerfüggőséget illeti: mint minden ilyen szerfüggőség, ez is a menekülésről szól. Innentől az illető önmagának is hazudik. Ergo hazudni fog a többi embernek is.
21:40
51
Sep
17
pattika válaszapattika írására:
Ja, a párjának is, sőt, neki a legtöbbet. Csak hogy félreértés ne essék. Szóval lehet klikkelgetni, kivel éljünk együtt:-))
21:41
52
Sep
17
Memento válaszasziszuscicus írására:
Az alkohol sem piskóta. És elég sok az alkoholista. Vagy az már nem újdonság? Az alkohollal mintha kevesebbet foglalkoznának, mint egyéb más szerekkel. És miért van ennyi szenvedélybeteg? Miért hagyják bezáratni az ilyen rehab intézmények zömét, azaz miért nem tartják tisztességel fenn? stb.stb. Rengeteg alkoholista anya és apa van...később felnőnek az ő gyerekeik is...ha felnőnek...stb.stb.
21:53
53
Sep
17
Memento írta:
Jajj, bocs sziszus nem neked akartam.
21:55
54
Sep
17
Memento írta:
csak szimplán akartam küldeni
21:55
55
Sep
17
Zazie írta:
69% füvessel élne...valószínűleg a többsége ennek a 69%nak nem élt füvessel. Embere válogatja...haha. A füves kérem szépen nagyon nyugodt csak épp beszélni nem lehet vele, de nagyon agresszív pl másnap tisztán. Nem érzi annyira nőnek magát az ember mellette, mert igencsak megcsappan a szexuális aktivitása-ettől még lehet istenieket kefélni vele, persze. Komoly dolgokkal előhozakodni neki akkorsem érdemes, ha tiszta, mert elfelejtette az előzményeket-ettől kicsit olyan mintha letagadná, mégjobb érzés, mi?!...vagy hasztalan az esetleges kapcsolati problémákat boncolgatni, mivel a mondat végére totál elfelejti az elejét, hiszen nem is érdekli. Iszonyatosan érdektelen ugyanis úgy általában mindennel kapcsolatban. A butulását felhozni neki ugyancsak felesleges, hiszen betépve olyan szép és bonyolult körmondatokat képes fogalmazni, hogy ő is meglepődik és ettől a világ legintelligensebb fazonjának tudja érezni magát. Társaságba vinni külön élvezet, főleg ha egy barát súgva megkérdi mi baja a pasidnak, összevesztetek? erre: nem, csak be van tépve. A haverjaival jóban lenni lehetetlenség, mert mind parás és nem engednek be igazán a társaságba, tehát marad a vajon épp mennyit szív, milyen lesz utána és hasonló kérdésekkel a fejben alvás aznap estére mikor elvonul velük. Hosszú idő múlva feltűnhet, hogy xyért anno bocsánatot kért, vagy már nem küld csak úgy smst, vagy átalakult a párkapcsolatról alkotott képe és másként is kezel. Mert bizony a személyisége az jócskán torzul....... na, ezért nem szavaznék a füvesre. Kokszosra, hernyósra meg mert keménydrogosok elvből repülnek nálam. Alkesszal sem lennék, az egy nonstop rettegés lehet. A partidrogosokról meg általában megvan a véleményem, mármint az intelligenciájukról...a diszkós helyi menőcsávók nem éppen atomfizikus fajták tapasztalatom szerint, a speedkukac meg aztán igen otromba és buta- legalábbis eddig csak olyanba botlottam. Gyógyszerfüggővel sem lennék, volt szerencsém a másik oldalhoz és azt hiszem nem lehet jó olyan mellet aki bármikor széteshet, nagyon labilis és érzékeny.
Levonom a következtetést: régimódi lány vagyok, tiszta pasasokra bukom még mindig. :)
Mellesleg nagyon ritka...na igen, a világ sajnos nem régimódi.
23:17
56
Sep
17
BJosh írta:
Én egyikkel sem élnék együtt, mert egyiket sem bírnám elviselni. Asszem ha valaki kávéfüggő vagy néha néha megiszik egy pohárkával, azzal ki tudnék bekülni, hisz az én életemet semmiben nem zavarja. De a dohányfüsttől undorodom... ezért is utálom a "bulikat" ahol más rákos, kátrányos tüdejének a füstjét kell szagolnom... A részeg ember pedig számomra nem nevetséges, számomra gusztustalan... undorodom az alkohol bűzétől. Hányni tudnék amikor egy ilyen ember mellém áll és érzem a leheletét. A drogok használatával pedig úgy vagyok, hogy az elszívott SZÁMOMRA ugyanolyan gáz mint a cigi, a tablettás pedig egyszerűen veszélyes. Ha abba kell belegondolnom, hogy egy drogos ember testét símogatom, ízlelem, BLÖEEEE a frász tör ki... FUJ! Ilyen szempontból (is) antiszociális vagyok, elismerem. De egyáltalán nem bánom :D Én úgy vagyok vele, hogy mindenki pusztítsa csak a saját testét úgy ahogy a kedve tartja, csak az én szféráimat ne fertőzze vele :D
23:36
57
Sep
18
Brianboru írta:
Nem hiszek az abstineciában, egy-egy pohár sör/fröccs/köszöntő pálinka még nem bűn, az rendben van, ha valaki nem ihat (betegség/allergia/szervproblémák/stb), az is, ha egyszerűen csak nem szereti az ízét(nyilván ami nem ízlik azt nem kell erőltetni), de ha valaki elvből nem iszik, mert "derogál", vagy mert "az olyan ciki" vagy mert "én többre tartom magam" és ezek mindenféle kombinációi/alfajai, azt sajnos nem tudom megérteni. Ez olyan, mintha az ember azért nem gyújt rá, mert az "gáz", pedig kívánja (ha valakinél csak tényleg ennyi az indok, az ne mesélje be nekem, hogy nem gondolt rá), az utána ne pampogjon, hogy ő a fain és akinek legurul/elszívódik ez-az, az hülye meg elrontja az életét (ez itt most a normális alkoholfogyasztásra, a kávéra, és a cigarettára vonatkozik). Ezek legális drogok, nem kell velük egyetérteni, de lehet ésszel és normálisan csinálni ezeket is, léteznek ún. "kocadohányosok", ahogy léteznek láncdohányosok is, léteznek "partisörözősök", ahogy léteznek zugivók is. A fűvel a legnagyobb problémám saját észrevételeim alapján (sajnos zenész körökben sokan füveznek... bár úgy hiszem nem csak zenész körökben, nagyjából minden más körben is), hogy az ember nem nem tudja hol a határ, hanem nem veszi észre ("ááá, ez az uccsó spangli már nem oszt nem szoroz"-amúgy ez a cigarettára is igaz), amúgy láttam már olyat is, aki rosszul lett fűtől (pedig nem is szívott sokat és nem ivott alkoholt előtte, valamint gyógyszert se szed), sőt, olyat is, akihez mentőt is kellett hívni (szintén nem szívott sokat, szintén nem ivott alkoholt előtte, gyógyszer nyista), szóval nem is inkább azért nem ajánlom, mert ilyen meg olyan hatásai vannak, hanem mert az ember (hacsak nem kiváló orvosprofesszor) nem lehet tisztában a saját szervezetével (nekem is és még sok más ismerősömnek van rejtett betegsége/m, szóval ez is saját tapasztalatok alapján), és valószínűleg senkinek nem áll szándékában egy ilyentől kipurcanni. A partidrogok csúnyává tudják tenni az embert pár napra, sokszor az illető másképp emlékszik mint amit csinált ("ugyan, csak pörögtem a táncparketten, aztán hazamentünk és ennyi..." közben meg olyan sallert levágott a mellette állónak, hogy csak úgy csattant), a hernyósok és kólások meg a büdös életben nem kattannak le róla, szétcsapva élni pedig nem hiszem, hogy van ember, aki szeretne, főleg a jellemi, pénzügyi, átlagéletkorbeli radikális elváltozások miatt, valamint jó hogy össze nem szégyelli magát (egy eléggé széles réteg) hogy anyu és apu a fiacskája/kislánya "porcukrára" keresi a pénzt. Ha meg valaki szeret mégis szétcsapva élni, és pénztelenül elsüllyedni az élet amúgy neonfényes és partitájm szennyében, akkor hajrá, egyéni szoc problem, nehogymár az én adómból rehabilitálják a szétherkázott újgazdag csemetéket (itt most nem azokra gondolok, akik azért csinálják ezt, mert valami marha nagy trauma érte őket az életben... azoknak csak annyit tudok mondani, állj talpra ember, sokan megtették már eddig is ezt (szintén személyes élmények alapján mondom), szóval nem vagy egyedi tragédia). Az alkeszokkal megint más a helyzet, vannak a kedves, fizetésüket csöndben elverő, adakozó jellegű, beszédes alkeszek, akiknél az alkohol max beszédkészségi és pénzügyi zavarokat okoz, meg egy furán keresztbeálló szempárt, de amúgy semmi gond nincs velük, vannak olyanok is, akik azonban hazaérve az első élő organizmusba akit találnak akkorát belerúgnak/ütnek, hogy a fal adja a másikat. Szóval az alkoholizmus a legkétélűbb, szerintem, igazából embere válogatja.
Összegezvén, a kávé, és az egészséges alkoholfogyasztás nem gáz azoknak, akik amúgy nem szenvednek valami egyedi bajban (külső korlátok), a cigaretta káros, de aki nagyvárosban él, annak mindegy, mindenesetre eléggé nagy pénznyelő, és egy idő után az ember úgy kel fel, hogy a reggeli pisilés mellé egy jó nagy tüdőből érkező slejmes köpés is dukál, valamint néha köhögés, krákogás, a kocadohányosok meg, ha már egyszer alig szívnak, nem tökmindegy hogy lerakják vagy sem? (hozzáteszem, ha valaki azt mondja, nem, nem tökmindegy, mert néha szereti meg kívánja, az már nem kocadohányos, hanem kőkemény bagós, csak nem vallja be)... a füvesekkel semmi gond, ha egyszer-egyszer elszívnak egy combos cigit, hát egészségükre, de a rendszeres füvezést a szervezet bánja, ha más nem is(!), valamint szintén nem egy olcsó mulatság, és a rendőr bácsik is morcosak tudnak lenni, ha rajtakapnak valakit (jobb esetben kérnek egy slukkot oszt szevasz). A partidrogok ugyanúgy szintetikus szarok, ezzel én nem tömném a testemet soha, szétszedi a szervezetet, valamint sokba kerül, és az ember néha nagyon hülye lesz tőle, akkor inkább már igya magát mattrészegre, legalább másnapos lesz és többet ilyet nem csinál, amúgy hosszútávon olcsóbb is ez utóbbi módszer (viszont nem ajánlott alkoholizmusig vinni), megnyugtatásul, az extasy egy "örömcsomag", összetevőit tekintve (ne higgyetek a "megbízható feliratoknak és egyéb információs felületeknek-jóacucc,jóacucc") van benne minimális kóla, metamfetamin, speed, legtöbbször patkányméreggel is hígítják (nem halálos mennyiség, ugyebár, hisz akkor elég sok hullát kéne reggel az utcaseprőknek felkaparniuk), meg effélék, szóval kimondottan egészséges, friss, mint a házi cipó. A hernyó és a kóla meg szétcsap, öl, butít, nyomorba dönt, nem feltétlenül ebben a sorrendben, aki rászokott (és ez a legkönnyebb része), arra az esetek legnagyobb százalékában keresztet vethetünk, és kis idő múlva (pár év) írhatjuk a naptárba a temetést, már ha a koporsóra szánt pénzt be nem nyomja az ereibe herka formájában.
Most megaszontam lehet beszólni:D
00:23
58
Sep
18
Rancid írta:
Egyikkel sem..VOlt már minddel tapasztalatom,nem bírnám ki.Segíteni meg csak akkor tudok,ha hagyja.A füvezés semmivel sem jobb az alkoholnál,sőt.Alkoholt lehet mértékkel,a füvet egy idő után NEM,ezen nem kezdenék vitatkozni.Van 2-3 ismerősöm aki rendszeres fogyasztó.Eleinte csak 1-2 hetente egy most meg már remeg ha nincs hétvégére fű.
Én meg megiszom pár rumoskólát 2 hetente,mert jól esik,de ha most valaki azt mondaná,hogy 1 évig nem ihatok,hát egye fene.Ezt megelőzően 1,5 évig nem látott alkoholt a szervezetem,valahogy nem kellett.
06:46
59
Sep
18
Memento írta:
Ezekkel kapcsolatban is már csak azt tudom írni ami oly sok témával kapcsolatban felmerül, hogy nem vagyunk egyformák. A könnyű drogok, élvezeti szerek használatánál, ránk gyakorolt hatásuknál, és azzal kapcsolatban, hogy le tudunk-e állni vele ha már elkezdtük, ez is egyénfüggő javarészt. Én pl: az alkoholnak még a szagától is undorodom. Kemény droghoz meg semmiképp nem nyúlnék. Rendszeres véradó vagyok, de el nem tudnám képzelni, hogy belőjjem magam vagy ilyesmi. Pörögni meg szerek nélkül is tudok, például egy jó kis ritmusos zene már előhozza a kívánt eredményt, nem kell hozzá semmilyen tabletta. Mások viszont ezeket is másképp látják, nekik ezek úgy érzik kellenek ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Tegyék, ő felelősségük. MInt ahogy az én felelősségem meg az, hogy leszokjak a büdös bagóról még mielőtt nem késő. A fűről meg még annyit, hogy a hatása ugyanúgy mint az alkoholnál egyéntől függően lehet tőle ilyen is olyan is az illető. Van aki az alkoholtól megerősödik és kötekszik, agresszív lesz (de ez ugyebár legális dolog, nem számít....szégyen), hazamegy és szétcsap a gyerekek közt, kap a felesége is stb..Sebaj. Legutóbb egy alkoholista anyukát szabályosan a kifia vitt haza, döbbenten álltunk az ismerőseimmel ahogy a szétcsúszott és láthatóan alkoholista anya a kisfiára támaszkodva vánszorog be a lépcsőházukba. Van aki ha berugik, hazamegy és lefekszik, nem lesz tőle Terminátor stb.. Agresszív füvest még nem láttam, de valószínű valakiből kiválthatja ezt a fajta viselkedést is (döntő tényező az is, hogy milyen személyiség tisztán), minden lehetséges a lényeg, hogy ha már valaki ezekkel a szerekkel él, ne veszélyeztessen, ne zavarjon vele másokat, ha pedig gyereke van, akkor meg ELÉG NAGY SZÉGYEN ha iszákos vagy drogos...szörnyű lehet a gyereknek ilyen szülővel, szülőkkel együtt élni. De még egy társnak is.
07:19
60
Sep
18
fruzsina23 írta:
Lehet mondani rám bármit, de én szóba se állnék egyikkel sem, sőt, még a buszon se ülnék le melléjük, ha tudnám, hogy nekik ilyen szokásuk van.
Nemhogy együtt éljek, ne adj' Isten még járjak velük, fujj.
08:35
61
Sep
18
fruzsina23 válaszagirl25 írására:
az én szememben viszont kevesebb vagy, sőt, a legalja, elnézést.
Ahol egy 25 éves füves vezető beosztásba kerülhet, az is remek hely lehet.
Bocs.
08:41
62
Sep
18
fruzsina23 válaszafruzsina23 írására:
jah bocs, te már 22 évesen vezető voltál :)
08:44
63
Sep
18
lovely írta:
Mélyen elítélem és szánalmasnak tartom a füveseket, meglepő hogy mindenki inkább azzal élne együtt.Nos én inkább maradok a piánál mert az finom
08:47
64
Sep
18
fruzsina23 írta:
Oh, mégvalami.
Azt tudjátok, kedves (leendő) adófizetők, mennyibe kerül azok rehabilitálása, akik elvonóra, vagy akárhová kerülnek?
A rákos gyerekek kezelésére meg nincs pénz...
08:51
65
Sep
18
Enceee írta:
Nem feltétlen értek egyet a füves témábal kapcsolatban..Bár voltak nekem is konfliktusaim belőle,nem egy talán az is közrejátszik abban a dologban ami most velem történt..
Én fél éve találkoztam a barátommal,aki rendszeresen szívott.De nem torzult el a jelleme,nem volt agresszív,sem alvós,ez szerintem embere válogatja,hogy kiből mit vált ki..Persze az,hogy rajta "nem látszott" ez nagyban köszönhető annak,hogy eleve nem agresszív ember,nagyon nyugodt természetű srác,az egyik legjobb ember akit valaha ismertem.
Én voltam az ismerősiem közül a legnagyobb fű/drog/cigi/pia ellenes.Az elején kértem,hogy ne szívjon,vagy ha már igen,akkor kevesebbet,amit persze elég nehéz betartani,vagy nem lehet.Akaraterő kérdése.
Aztán én is kipróbáltam,a kapcsolatunkat végigszívtuk,hatalmasakat sexeltünk-de nem érzelemmentes,és felszínes volt,nagyon szerettük egymást.Nem gondolom hogy a fű kihathat a sexuális teljesítményre..Persze non-stop döglöttünk,így is általában az volt,hogy ő egy kicsit pörgősebb volt mint én,de alapból végigpunnyadtuk az egészet meg zabáltunk egész éjjel.
Aztán felköltöztünk pestre,itt is folytattuk,csak szülő előtt lebukás volt,elég cikis volt,ez kb 2 hete volt,azóta vége a kapcsolatomnak vele,ami borzalmasan kikészített,de nem a füvet okolom ezért,de úgy érzem vmennyire mégis benne van a dologban..
A fű mégis valamelyest kevésbé durva az összes többi drognál,mert tudod tőle nagyon jól érezni magad,persze ez nem azt jelenti h feltétlenül jó dolog,mert nem véletlenül illegális,de mégis az a véleményem,hogy a füvezésről való leszokás is csak akaraterő kérdése...Hogy az ember van-e olyan erős jellem,hogy azt tudja mondani nem köszi nekem ennyi elég.Magamat nem tartom drogosnak,mert sosem csináltam "mértéktelenül",de le fogok állni vele,mert az ember nem élheti így az életét maga miatt sem,na meg tekintettel kell lennünk a körülöttünk lévő emberekre.
Sokszor segített a nehéz pillanatokban.
A pia és a nikotin esetenként károsabb lehet a szervezetre mint a fű.Az alkoholtól tényleg lehet az ember agresszív,lehet tőle rosszul,eltorzulhat a jelleme,teljesen kifordulhat önmagából,pláne ha valaki rendszeresen felönt a garatra.Nem beszélve arról,hogy aki alkoholista lett,vagy nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tud talpra állni mert vagy fizikailag/lelkileg annyira padlóra került,vagy elitta a vagyonát.Tehát az alkohol nyomorba dönt.
A herkáról meg annyi,hogy szerintem az már nagyon durva,ehhez nincs is mit hozzáfűznöm,sose csinálnám,onnan nincs visszaút.A partidrogokról is az a véleményem,hogy szerintem sokszor sok fiatal csak azért szedi mert azt gondolja hogy jobban lehet tőle bulizni,pörögni,ami ideig-óráig biztosan így is van.De utána?Egy cigi nem árt annyit mint ezek,mert ha egyszerűen csak jólesik akkor elszívsz egyet és akkor oké,olyankor nem árthatsz senkinek.Ezzel persze senkit nem akarok "rábeszélni" , de mindezekből talán ez tűnik "könnyű" drognak,ahonnan még lehet visszaút.
De ahogy most így elgondolkoztam,némiképpen valóban torzulhat a jellem,ezt azzal magyarázom,hogy a barátommal való szakítás is betutható akkor valamelyest a fű hatásának,mert nem olyannak ismertem meg a kapcsolatunk elején.és nem úgy éltünk együtt hosszú ideig,hogy ő ilyen lett volna,mert nem olyan ember,de a szakítás előtt egy héttel olyan ember lett akire nem ismerek rá,és értetlenül állok,hogy egy ilyen jó ember mint ő,hogy változhatott ekkorát "egy hét alatt"...
09:36
66
Sep
18
fruzsina23 válaszaEnceee írására:
OLvasd el kérlek újra a hozzászólásod.
"le fogok állni"...
De sokszor halljuk ezt.
Mire vársz?

Mindenkinek vannak nehéz pillanatai, de abban különbözünk, hogy másoknak a sport, zene, barátok stb segít ilyenkor.
10:08
67
Sep
18
ismeretlen írta:
Csak egy javaslat: dobjatok már oda egy "csak az eredményt szeretném látni" vagy "egyikkel se" gombot a szavazások végére (nemcsak ehhez!), mert így sokan inkább rányomnak olyan válaszra, ami amúgy nem felel meg, csak hogy láthassák a szavazás állását. Más oldalakon is létezik már ilyen megoldás :)
10:15
68
Sep
18
kincs0420 írta:
Nekem szerencsére csak a férjem cigizését kell elviselnem, de az is nehezen megy. Nincs olyan hét, amikor ne tennék valami megjegyzést a cigi rossz hatásáról, de sajnos ez van. Az a szerencse, hogy más drogokhoz nem nyúl, még a piához sem, mert azt gyűlöli.
Elég toleráns ember vagyok, de ennek ellenére sem tudom elviselni a drogosokat, még akkor sem ha 'csak' fű. Nagyot szoktam csalódni ha kiderül valakiről és nem is tudom igazán elfelejteni. A férjemet úgy ismertem meg, hogy cigizett ezért mint írtam elviselem, de a nővérem a pasija által szokott rá, és engem nagyon zavar!
A másik bosszantó dolog, hogy az alkohol annyira elfogadott dolog a társadalomban, közben ugyanolyan drog mint a többi ill. rosszabb mert legális. Magyarországon szerintem alig van olyan család, ahol ne lenne legalább egy alkoholista. Az én rokonságomban van egy ill. még egy 'fél' is.
Szerintem ez az egész drog ügy elszomorító és nem értem, hogy miért kell ezeket használni. Ha rossz kedve van az embernek akkor beszélje meg valakivel vagy tombolja ki magát, ha relaxálni akar, akkor vegyen egy forró fürdőt stb.
10:45
69
Sep
18
tong válaszapattika írására:
"Ha már szer van, akkor szar van, akármilyen is az."

Azért elég sok függ a fogyasztó hozzáállásától, hogy miért is használja az adott szert. A legtöbb drogot lehet úgy használni, hogy emelje az életminőséget és ne csak menekülést jelentsen.
Itt egy érdekes írás attól attól a párostól, akik az egyik legismertebb drogokkal foglalkozó site-ot alapították és több ezer személyes beszámolón és drogkutatáson rágták át magukat, tehát valamennyire lehet adni a véleményükre. Ők azt mondják, hogy felelősségteljes használattal az esetek többségében megelőzhetőek a nem kívánt hatások és a drogok ilyenkor inkább hozzáadnak az élethez, csak nem kell ész nélkül nyomatni őket.

http://www.drogriporter.hu/hu/node/1082
10:50
70
Sep
18
fruzsina23 válaszatong írására:
akkor csak emeljékvele az életminőségüket, de ha majd belehalnak 40 éves koruk előtt, ne csodálkozzanak. Nem lesz kár értük.
A drogosok a drogtól halnak meg, akármilyen meglepő.
10:56
71
Sep
18
donci írta:
én sem értek minden negativ füves véleménnyel egyet. szerintem is embere vàlogatja, sok függ az alap karaktertöl is.
a spermàs dologhoz pedig: rengeteg fiu ismerösöm van, füveznek. nos, mindegyiknek gyereke(i) van, szépek és egészségesek.
isten örizz, hogy akàrki is félreértsen, senkit nem buzditani akarok a füszivàsra! de igy kijelenteni,hogy aki sziv,annak fogyatékos gyereke lesz,- EZ NEM IGAZ.
10:57
72
Sep
18
Bettus22 írta:
Kötelező választani?
Mert szerintem egy normális, magára valamit is adó nő, hatlmas lendülettel küldi el az összes alkesz, meg drogos udvarlójelöltet a búsba.
Én legalábbis ezt csinálom.
Az,hogy ő tönkreteszi az életét mindenféle baromságokkal, magánügy, ha neki tetszik, csinálja, de én nem fogok hozzá asszisztálni. Gyereket meg pláne nem szülnék neki.
A cigi meg a kávé még belefér,(nem örülök neki, de nem válóok)azzal önmagán kívül senkinek sem árt.
11:05
73
Sep
18
fruzsina23 válaszaBettus22 írására:
Ámen:)
11:11
74
Sep
18
Memento írta:
A cigifüst így is úgy is árthat. Sőt, a nem dohányzónak még jobban, ha olyan helyen van, ahol vágni lehet a füstöt, sokszor ők lesznek tüdőrákosak, nem pedig a dohányos....:(
11:14
75
Sep
18
Memento írta:
Valahol itt valamelyik hsz-ben olvastam, hogy megemlítették a kocadohányosokat. No, ezt végképp nem értem, hogy úgy szívni a dohányt pláne mi "értelme", hogy le sem tüdőzi, csak füstölög? Hisz ilyen esetben még nikotinfüggőségről sem lehet szó...
11:22
76
Sep
18
Enceee írta:
Az a baj,hogy néha már nem elég "csak" megbeszélni valakivel és kitombolni magad.Én mindig is nagyon jól tudtam kezelni a "nem kis" problémáimat.És nem azért nyúltam a fű után,hogy segítsen.Mert ott volt nekem Ő.
De aztán mégis kicsit jobb lett.Egyszerűen csak kiváncsi voltam,hogy mien az az érzés,amitől mindenki "húdemienjó"...
Nem tartok ott hogy le kelljen szoknom,mert elég annyi,hogy leteszem és azt mondom ez volt az utolsó.Csak most,amikor az ember minden reggel arra kel,hogy rettenetes fájdalmat és ürességet érez,nem eszik,nem alszik és nincs mellette aki eddig adta neki az erőt,olyankor jobb egy kicsit "másnak" lenni..Nem akarom,hogy azt lehessen hinni,hogy én itt most mekkora drogos vagyok és h azt mondom ez jó dolog.De rövid távon nem rossz.
És persze vannak mellékhatásai ami hosszú távon bővülhet illetve rosszabb is lehet.Csak én azt már nem várom meg...
11:24
77
Sep
18
Enceee írta:
Tong véleményével amúgy meg egyet értek...
11:27
78
Sep
18
Memento válaszaEnceee írására:
Csak arra figyelj majd Enci, hogy ne legyenek napi szintűek a betépések. Akkor nehezebb leállni róla, mint ahogy másról is. Az italozgatóknál is ugyaúgy érvényes, ha rászokik napi szinten a piálgatásra, akkor később, idővel mégnehezebb lesz magának megálljt parancsolni. Aki ivott és berugott már rettenet mód, és volt rettenet másnapos is, esetleg epéig is hányt, úgy ki volt, az tudja milyen lehet ez a dolog. Aki füvezett már az is tudja mire számíthat. A dohányos úgy szintén tudja már, hogy mire számíthat...Akik ezeket nem próbálták, csak hallanak, olvasnak róla, azok is tudhatják, csak az nem tapasztalat. De azért nem szeretném a saját bőrömön meg tapasztalni mindazokat a dolgokat amik károsak lehetnek rám nézve és másokra is. De ha valaki sem a másik, sem pedig saját kárából nem tanul, én csak arra mondom azt, hogy SZÁNALMAS. De még ez is elég durva kijelentés, mert valószínű, hogy pszichés gondjai is lehetnek. Mindenesetre amit nem próbáltam, arról kevésbé tudok érdemben nyilatkozni és ez nem jár azzal együtt, hogy ki is próbálnám azt a valamit. Vigyázni kell mindennel ami átmeneti élvezetet nyújt, mert később már nem csak átmenetileg fogják használni, hanem rendszeressé válik, esetleg még több is kell majd belőle és élvezetből könnyen lesz majd szenvedés...
11:41
79
Sep
18
tong válaszafruzsina23 írására:
Fruzsina, itt a drogokról tág értelemben van szó, tehát kávét, cigit, aszpirint, stb. beleértve. Az írás azt mondja, hogy nem valószínű, hogy egy ember a több ezer pszichoaktív szer mindegyikét ki tudja kerülni az élete során, ezért ha valamelyiket használni kezdi, akkor előzetesen nézzen utána, hogy milyen következményekkel számolhat...vagy éppen a lehetséges kedvezőtlen hatások miatt döntsön úgy, hogy ő nem kér az adott cuccból.

Szerinted nem lenne jó, ha már gyerekkorban tudatosodna, hogy a cigi kipróbálásával, az egyik legerősebb függőséget kialakító és súlyos egészségügyi ártalmakért felelős droggal packázik az ember? És jellemzően ezt próbálják ki először.
És igen, azzal is tisztában kell lenni, hogy a tudatmódosítgatás kihathat a személyiség alakulására és a cigihez hasonló önigazoló köröket indíthat be (bármikor le tudom tenni, stb.)

"...de ha majd belehalnak 40 éves koruk előtt, ne csodálkozzanak. Nem lesz kár értük."
jajj :(
11:49
80
Sep
18
Juliette írta:
Szavazásra reag.;
Inkább örökéletemre szingli maradok, mert egyikkel sem. xD Max. alkalmi kapcsolat alkoholistával, vagy gógyszerfüggõvel.... de inkább kíméljenek. xD Szexfüggõket miért nem írtátok bele? Szerintem arra ment volna a szavazatok 90%-a ha nem több. xDD
12:47
81
Sep
18
Brianboru írta:
Miután este lereagáltam a cikket, elgondolkoztam, hogy vajon mindent beleírtam-e amit szerettem volna... és nem...
Emberek, mi van a játékszenvedéllyel??? Tud legalább olyan kártékony lenni (mind pszichésen mind anyagilag) mint az itt felsoroltak! Hova kategorizálhatjuk a játékszenvedélyt? Nem halálos, sok esetben nem is zülleszt, mégis, a személyiséget képes hihetetlenül eltorzítani, könnyen zavar zűrös ügyletekbe (kétes személyektől való hitelkérések, stb... nem kell maffiára gondolni, bár az is előferdülhet), és családokat taszíthat a megélhetési küszöb alá... érdemes-e a "káros szenvedélyek és szokások" közé sorolni, vagy nem? Lehet-e vele kezdeni valamit, vagy nem? Egyáltalán mi az a játékszenvedély? Erről is jó lenne egy cikk, a tisztánlátás kedvéért... szerintem ebbe a témába élesen belevág.
13:17
82
Sep
18
sziszuscicus válaszaMemento írására:
No para:) Igaz, gondolkoztam rajta, hogyan kapcsolódik a kommentemhez, de amikor tovább olvastam, tiszta lett.
14:54
83
Sep
18
Enceee írta:
Jellem kérdése,hogy az embernek mihez van ereje/akaratereje.És mindenki keresztül megy valami olyanon egyszer ami annyira padlóra küldi,hogy nem bír felálli vagy csak nagyon hosszú idő múlva nagyon nehezen és csak segítséggel.Sokan azért nyúlnak ilyen dolgok után mert azt gondolják,hogy ez segít,megoldódik minden,vagy csillapodik,kevésbé lesz szar.Ideig-óráig igen.
Azzal is egyetértek,hogy bizonyos értelemben valameddig hozzá is tehet az ember életéhez drog vmeik kevésbé "durva" formája...Csak ésszel kell csinálni.
21:01
84
Sep
18
Enceee írta:
Jellem kérdése,hogy az embernek mihez van ereje/akaratereje.És mindenki keresztül megy valami olyanon egyszer ami annyira padlóra küldi,hogy nem bír felálli vagy csak nagyon hosszú idő múlva nagyon nehezen és csak segítséggel.Sokan azért nyúlnak ilyen dolgok után mert azt gondolják,hogy ez segít,megoldódik minden,vagy csillapodik,kevésbé lesz szar.Ideig-óráig igen.
Azzal is egyetértek,hogy bizonyos értelemben valameddig hozzá is tehet az ember életéhez drog vmeik kevésbé "durva" formája...Csak ésszel kell csinálni.
21:01
85
Sep
18
palaty írta:
Valahol középtájt felvetődött az egyéb drogok halmaza. A higító, csavarlazító, patron technokol(talán az már nem... lehet, nem is így kell írni, na mindegy) és társaik. szegény emberek drogja. Pontosítssunk, a szegény gyerekek drogja. Jókai tér 2001-ben: két kb13-15 éves kissrác zacsival a padon... hát köpni nyelni nem tudtam... Sokkal hamarabb kicsinélnak ezek, mint a herka.
Erről mégis alig hallani. Mindenki sír a füvesek miatt, hát emiatt?? Ez sztem sokkal sokkal veszélyesebb...
21:44
86
Sep
18
Enceee írta:
Azért sír mindenki a füvesek miatt mert ezt művelik a legtöbben ilyen "nyíltan". Ez téma.Kevésbé hökkenek meg a fiatalok ha egy másik fiatalt látnak szívni,mert vagy annyit mond az ember h höh,némmá micsinálnak,vagy kiakadsz h minek csinálja...
Sajnos a "mai világban" már egyre inkább az van,h a 12 évesek már cigiznek,piálnak,sexelnek stb. ami elég durva.
Amúgy Tong kommentéjre:
Vicces,mert én pl előtte tényleg utánanéztem,h mien mellékhatásai lehetnek a füvezésnek,és gondolom azért nem ilyedtem meg annyira mert kevésbé volt riasztó az összes többinél.Talán azt gondoltam-ma már nem emléxem-h nincs mit veszítenem,vagy bejön vagy nem.Ez ilyen.
23:33
87
Sep
19
Kicsil írta:
Én is éltem már 4 évet olyan pasival aki szívott és pörgött is. Hát elég kemény. Én nem is feltételeztem róla mivel mikor megismerkedtük kijelentettem, hogy számomra nem elfogadható a cucc. Naiv és szemellenzős voltam. Eleinte észre sem vettem :-(. Csak jöttek a hangulat ingadozások (sokszor kiabált ok nélkül velem), a furcsábnál furcsább viselkedések. Még sajnáltam is hogy milyen szarul van. Elég sok idő kellett, hogy rájöjjek. Menthetetlen. Általam. Ma is tartjuk a kapcsolatot, de mivel nem a pasim már, nem szólok bele a dolgaiba. DE ! Soha többet. Jó látni a hozzászólásokat. Eddig azt hittem "egyedül" vagyok a véleményemmel. Én egyébként dohányzom és nagy ritkán alkoholt fogyasztok.
08:36
88
Sep
19
Enceee írta:
Szerintem a tudatmódosítók csak az olyan emberekre hatnak negatívan,akik maguk azért legbelül egészen mások mint amit felénk mutatnak.Teszem azt agresszív,hirtelen haragú stb stb.
Főleg akkor ül ki ha már mértéktelenül fogyasztják.
09:14
89
Sep
19
Zazie írta:
Sokan írtátok, hogy alapjellemtől is függ, hogy a fű kiből mit hoz ki...az én esetemben egy iszonyú nyugodt, birkagénekkel rendelkező pasi lett egy agresszív barom másnap mikorra félig vagy teljesen kitisztult...vagy még aznap, mert láttam rajta és rákérdeztem h szívott-e. Az pedig, hogy kreatívvá tesz, átsegít nehéz pillanatokon, könnyű letenni, stb úgy baromság ahogy van. A fű ugyanis úgy veri át az agyadat, hogy beképzelsz képességeket meg tehetséget csomó mindenhez tőle és tisztulás után csak az marad meg, h betépve ehhez is meg ahhoz is mennyire értettél, úgyhogy szívsz megint, hogy utánajárj, aztán hopp, tisztán vhogy mégsem az igazi. Mert nem előhozza a cucc belőled, hanem attól képzeled be, hogy van. Ez az óriási különbség, amit nem látnak. Letenni meg kurvanehéz onnantól, hogy azt mondod le tudod tenni. Mert onnantól te is érzed, hogy már választani kell: kell vagy nem. Az eszed tudja, hogy nem szabad, azt mondod nem kell, de letenni nem fogod egyhamar. Onnantól magadban tökéletesen vágod, hogy drogos vagy, csak hangosan beismerni se a tükörbe, se másnak nem tudod. És hogy miért élne a nagy többség füvessel? Mert a többit ő maga nem próbálta és a fű olyan könnyűnek tűnik, persze, minden szentnek maga felé......
És mindezt nem olvastam meg hallottam. Volt gondom a gyógyszerekkel, az alkohollal és a fűvel. Megoldottam, felálltam. Másfél évet húztam le egy drogos mellett, a többi tapasztalat meg onnan.
13:06
90
Sep
19
kmd írta:
azért a szavazók 2%-a a hernyósra voksolt...az mi?
15:31
91
Sep
19
antares777 válaszasheeplet írására:
Ezzel értek egyet én is.
Én alapban mindig vidám és központi ember vagyok, nem kell ehhez semmi, csak jókedv és akarat.
Ami nekem függőség és szenvedély az a csók,a nő aki a párom, tánc,buli(józanul, jó zene és kész).
Ennyi :-)))
16:26
92
Sep
20
Enceee írta:
Igen,azon én is néztem,hogy kiaz aki herkásra szavaz...Érdekes,na mindegy...Mellesleg sztem teljesen összefügg az,hogy az ember hogy viszonyul a drogokhoz,úgy értem,lehet h az a pasi alapból agresszív volt csak a napi helyzetekben/problémokn nem ütközött ki,nem lehet egy embert eléggé kiismerni.Ezt pontosan jól tudom,a kapcsolatom volt rá az élő példa.Sokan nem azért próbálják mert azt gondolják,hogy lesz az életük vagy jobban tudnak szórakozni.Hanem egyszerűen annyi,hogy kíváncsiak voltak..Az már bőven elég.
És látod,ahogy mondtátok,fel lehet állni és azt mondani kösz ezt nem.Mert ez akaraterő.Ennyi.
Nekem sem kell a szórakozáshoz semmi.Pont elég annyi ami fennt fel volt sorolva.
00:33
93
Sep
20
Iphigenia írta:
Ez azért annyira nem egyszerű. Dohányossal, alkoholistával azért lehet együtt élni, főleg, ha értékes emberről van szó, és ha van egy kölcsönös kompromisszum, ami alapján működhet a párkapcsolat.
Én nagyon erős dohányos-kávés vagyok (napi három doboz betonszofi, öt-hat kávé), volt olyan párom, aki nem dohányzott. Megoldás: Dohányozni csak az erkélyen, udvaron stb..., utána rágó. Páromat nem zavarta így, mivel nem érzett belőle szinte semmit. Cserébe elfogadta, hogy alkalmasint "eltűnök" ötpercekre. :-)
Az alkohol már más tészta, és az egész attól függ, hogy mit vált ki a delikvensből. Verekedős-agresszív állattal én sem élnék együtt - húsz évig tettem, apám volt ilyen -, tudom, milyen.
De van, akit a pia kifejezetten felpörget, jókat lehet beszélgetni vele olyankor. És bár én nem vagyok alkoholista, azért szívesen megiszom esténként egy pohár bort. :-)

És még egy: Anélkül, hogy a függő emberek háttértörténetét ne ismernénk, ne ítéljül el őket csípőből. Persze nem leszokni gyengeség, de a rászokásnak általában oka van...
09:34
94
Sep
20
bloblob válaszakisokoska írására:
annyira szeretem ezt a "én jól neveltem a gyereket de olyan társaságba került".
jól nevelted a gyereket mert mindent a segge alá toltál de még azt sem tudod mi a kedvenc zenekara.
jól nevelted 17 évesen suli után egyből haza kellett mennie és 7re haza kellett érnie ha a barátaival találkozott.
jól veleted igaz hogy egy fél óra alatt rajta tölötted ki egy heti idegsségedet de utána a zsebébe toltál egy ötezrest.
csak azzal nem számoltál, hogy a gyerek idegsségében suli után egy féldoboz cigit eltolt miattad.hogyha meg tudná veled beszélni a problémáit akkor nem a füvesek véleményére adna hanem monduk egy felnöttére.ha megbiztál volna benne és hagyod hogy fentmaradjon kilencig a barátnöjénél és megigyanak egy sört az nem sarkallta volna arra hogy 7ig hányósra igya magát.ha 12 évesen nem az irigyhónaljmirigy és a megasztár koncertre viszed egy kispál helyett és engeded hogy úgy öltözködjön ahogy akar lehet hogy most nem a bankba vonaglana.
ez lehet hogy számunkra tök evidens és az idösebek is igy gondolkodtak de kérdem hogy akkor mire gyereket vállalunk hova tünnek az elveink?
12:22
95
Sep
20
Norc69 írta:
"De szarul nézel ki fiam! Iszol te rendesen?"
16:50
96
Sep
20
VicaPrincesss válaszaNorc69 írására:
norc69
ez nem volt vicces

és ez valóban komoly probléma és nem csak dumálni kellene erről, hanem megpróbálni segíteni nekik
tudom, tudom, én is csak itt kommentelgetek, de kérem, én még csak gyerek vagyok, nem tehetek semmit, csak annyit, hogy nem szokok rá semmire. nem is fogok, ezt eldöntöttem
barátom cigizik, de szégyelli és megpróbált leszokni többször is, de nem sikerült neki. egyet kért tőlem, hogy ne szokjak rá
nyáron a balcsin meg egy este elmentem egyik haverommal sétálni és arról beszélgettünk, hogy oszttársai közt milyen sok a füves, többről emg se mondták volna h az. és csak egyre többen vannak. van egy "barátnőm", végülis csak ismerős, akiről tudtam, hogy cigizik meg körülbelül minden hétvégén, bocsánat a kifejezésért, seggrészegre issza magát. valamelyik nap meg azt magyarázta nővéremnek, hogy nem szabad inni ha be van tépve, max előtte, mert úgy szar. hát rendesen meglepődtem ezen. mondjuk az ő barátikörében többen elvonóra jártak füvezés miatt
elborzaszt, hogy füvesek vesznek körül :S
19:02
97
Sep
21
midsummer írta:
"A kapcsolat jórészt abból áll, hogy fekszik betépve egy kanapén félig nyílt szemekkel, vagy épp a haverokkal idétlenkednek hülye poénokon betépve."
Én már itt elvesztettem a fonalat.
Kapcsolat? Miről beszélsz?
00:31
98
Sep
23
gollam válaszadonci írására:
És majd az ő szép egészséges gyerekei is füveznek hisz apa is milyen jól néz ki tőle,majd az unokák is szépek lesznek,ők is füveznek tök egészséges,
azt hiszem elmegyek kertésznek.

üdv
gollam

u.i. rengeteg füves ismerős?Hol laksz, Hollandiában?Nálunk ez nem tilos?
10:21
99
Sep
23
gollam írta:
A kultúrátok csodálatos!

Igyatok drogozzatok,utána ungibungi így tovább is tart meg jobb is.Nem számít semmi csak a cerka álljon.Néha becsúszik egykis baleset jöhet az abortusz,nagy dolog.
Melós vagyok csóró vagyok vedelhetek.
Fönök vagyok jól keresek füvezhetek.
Ok és indok mindig van.És hogy mért lehet ezt tenni pedig tilos?Mert a szivacsos agyú jószágok könnyeben irányíthatóak.Ezt a britt birodalom Kínában profin nyomta az ópiummal.

A drogozáshoz szorosan kapcsolodó büncselekmények miatt,aminek áldozata lehetek én is és a szeretteim is,a drogosokat elítélem,az utána maradt emberi roncsokat nem sajnálom,ha visszatérnek a NORMÁLIS "tiszta" életbe annak örülök és támogatom/ha akarom ha nem az adómból/

üdv a drogosoknak és azoknak is akik nem tartoznak e boldog csoportba
gollam
10:51
100
Sep
23
scarlett válaszagirl25 írására:
énis olyan munkahelyet szeretnék, ahol az ember 22 évesen vezető pozícióban tündökölhet :D
18:13
101
Sep
24
nazgul válaszakmd írására:
3%, az egyik én voltam. A gyógyszerfüggők hisztisek (aki nem hiszi, kérdezze meg a pasiját, milyen abban a pár napban havota, ha nincs meristin vagy no-spa, mert az is gyógyszerfüggőség kedves kinembírnámegyolyannal hölgyeim!). A partidrogossal nagyon nem férne meg a zenei ízlésem. Egy alkoholista nő éppen olyan randa, mint egy sovány disznó, vagy egy kövér pap. A füves meg elszívná az összes hasisomat. Marad a herkás. Az csak belövi magát és fekszik békésen. Nem agresszív, nincsenek hirtelen hangulatingadozásai, és hamar elpatkol, nem kell azon töprengeni, hogyan szakítsak vele.
22:07
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés