Test

Tilos a szex?

2165

Fogamzásgátló tablettával az élet egyszerű. Beveszed szépen minden nap, pöccre megjön a havi bajság, nem kell parázni a gyermekáldástól, szóval tényleg egyszerű. Viszont van olyan helyzet az ember életében, amikor nem szedhet fogamzásgátlót. Ilyen, amikor már jó egy évtizede mindennap beveszed a pirulát, de figyelmen kívül hagyod a betegtájékoztatót és bagózol, nem figyelsz különösebben a testedre. Egyszer csak rutinvizsgálatra mész a háziorvoshoz, mert kicsit zsibbad a lába, meg néha hülyén érzed magad, és mégiscsak egy a test. Akkor beüt a krach. Cigi le, fogamzásgátló tabi abbahagy és nézel, mint a moziban. Most mi lesz?

Gumizzunk!

Első gondolatod, oké, sima ügy, megoldjátok óvszerrel. De ki gondolná, hogy az óvszernek káros mellékhatásai vannak a lelkedre? Velem legalábbis kibabrált a kis gumizsák. Évek óta együtt vagyok a pasimmal, szerelem van, fészekrakás, családtervezés, tehát sose gumiztunk, mert gyógyszereztem magam. Így az első próbálkozásunkkor – oké, hogy még szájjal is rá tudom adni -, de elsírtam maga. Valahogy olyan messzinek éreztem magamtól, mintha egy röpke egy éjszakás szex lenne, nem is csináltuk tovább. Persze mégiscsak a gumi a leghatékonyabb, így természetesen nem adjuk fel. Második próbálkozás: teljes kudarc. Oké, le van ejtve a tízes pakk, kidobjuk.

Tabi, kenőcs, tampon, zselé

No, de sebaj, vannak még itt más opciók is. A helyi hatású, hormonmentes cuccok - krém, hüvelytabletta, tampon- az ondósejtet a hüvelyben pusztítja el, lebénítja a farkát, és szétroncsolja a sejt fejét. Borzalmasan hangzik nem? Viszont rengeteg előnye van: nem kerül be a véráramba, nem változtatja meg a hormonális egyensúlyt, nem befolyásolja a flórát, nincs magzatkárosító hatása és az anyatejbe sem kerül be. Szóval mindenkinek csak jó lehet...-ne, ha nem csípne! De csíp! És nem csak engem, és nem csak a csávómat, hanem sokunkat.

Kupak

Kupakolnék én, ha mernék, de most ott tartok, hogy kénytelen vagyok újabb és újabb fogamzásgátló módszereket kipróbálni, amíg egyszer csak teherbe nem esek. Miért ilyen bonyolult ez az egész? Miért nincs egyetlen olyan módszer sem, amit mondjuk a pasik használnak? Miért kell még mindig 1960-as években kifejlesztett hormonokhoz, kemikáliákhoz menekülni, ha valaki nem akar gyereket? Miért nem lehet 2008-ban valami olyat adni a szerencsétlen csajoknak, ami nem baromi drága és nem fáj sem kívül, sem belül.

Élvezem

Persze hazudnék, ha azt mondanám nem élvezem a fogamzásgátló tabletták nélküli időszakot. Lássuk az előnyeit, azon kívül, hogy kreatívvá tesz! Amíg antibébiztem a menstruáció előtti és alatti időszak kész rémálom volt. Iszonyú erőteljes PMS tünetekkel, mellfeszülés, derékfájás, idegrohamok, migrén, minden. Aztán iszonyú fájdalmak és görcsök közepette végre elindult a szokásos, havi óriás vérveszteség. Végig szenvedtem, nem csak az első, de még az negyedik-ötödik napot is. Amikor a nőgyógyászomhoz fordultam a problémámmal, kinevetett és azt mondta, hogy a hormonális fogamzásgátló tabletta épp ellenkező tüneteket szokott produkálni, szóval ne is hisztizzek! Amikor már kezdtem elhinni, akkor pedig azt mondta, hogy ez pszichés, mert a testem már nagyon vágyódik az anyaságra és a fogamzásgátló ilyen pszichoszomatikus tüneteket okoz nálam. Nos, mióta nem szedem a gyógyszert, egészen tűrhető a PMS-em és menstruációról konkrétan megfeledkezem. A hasam egyszer sem, semennyire sem görcsölt. Köszi jól vagyok! De mégis mivel védekezzek!? 

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások