Divat

Tetkós divat, nem csak celebeknek

2132

Nem sok pénzt szoktam költeni sulikezdésre, a füzeteket most is megúsztam egy ötszázasból, inkább becsomagolom kedvem szerint, ahogy nekem tetszik. Aztán jött a sulitársam Kata, akinek nem csak olyan standard füzetei vannak - mint nekem - hanem a legújabb, amit kapni lehet, mindenféle mintával: koponyás, sárkányos és színes. Márkájuk Ed Hardy. Fogalmam sem volt, hogy mi ez. Bevallom, valami emó utáni újabb őrületnek néztem, aztán láttam, hogy itt a cotcoton is volt már róla nem egy, hanem két cikk is.

A márka kitalálója, a Dél-Franciaországban született Christian Audigier, akinek foglalkozása nem más, mint divattervező. Ő is kicsiben kezdte, farmertervezőként, majd ahogy haladt előre a karrierje egyre több neves márkától kapott felkérést. Dolgozott az American Eagle Outfitterrel, Diesellel, Levi’s-szel, Naf Naffal. Ott a Von Dutch, ami neki köszönhetően vált teherautós sapkából a celebek kedvencévé.

20 évnyi tapasztalattal a divatszakmában úgy döntött, hogy létrehoz egy saját márkát a Rock ’n’ Roll jegyében. Ekkor jött a képbe a híres-neves Don Ed Hardy. Ed Hardy, aki tetováló művész és azért különleges, mert ő volt az első, aki japán tetoválási technikával szintén japán motívumokat varrt a nyugati ember bőrére. A divatgurunak nagyon megtetszettek a tetoválóművész rajzai, feliratai és egyéb munkái, 2004-ben le is csapott rá, megvette a jogot a forgalmazásukra majd pólóra nyomatta mindet. Így született meg a különc márka, az Ed Hardy. Rögtön rákaptak a hollywoodi hírességek: Britney Sperars, Carmen Elektra, David Beckham, Eva Longoria és Fergie is szereti hordani őket. De pontosan miket is szeretnek hordani? Mindent: pólót, cipőt, táskát, órát, sapkát és például szemüveget is.

Christian Audigier tervezett férfi és női illatot is, így lehet parfümöt is kapni a nevével fémjelezve, és persze a cikk elején említett füzeteket, írószereket is. De folytassuk a sort, mert még nincs vége, hiszen beszállt egy francia borászat borainak csomagolásába is, és saját energiaitala is kapható. Hogy mindezek mennyibe kerülnek, azt inkább nem említem meg, mert akkor biztosan nem nézel be a pesti III. kerületi üzletbe,a Crisis Fashionbe, ahol az országban egyedülállóan árulnak Ed Hardy cuccokat.

Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások