Közösség

Poshadt sör és szex

2157

Első hely, amit bemutatunk - bár tuti, hogy sok ezer olvasónk van, akiknek nem kell - a Gödör Klub. A város szíve közepe. Három metró, tucatnyi busz (korábban villamosok) vonalának a kezdő és végpontja. Tehát a legkönnyebben elérhető hely Budapest bármely pontjáról - ez azért nagyon fontos, mert bárhonnan ott lehetünk fél óra alatt, tényleg mindegy, hogy a Filatori gátról, vagy épp Kőbányáról érkezel, és ezt a hely ki is használja. Mivel a környéken csak felső kategóriás helyek vannak, tuti, hogy nincs konkurenciája árban sem és színvonalba sem, hisz ez utóbbi annyira lent van. Végül is gödör... hogy lenne a csúcson? Igen, volt a csúcson. Volt, amikor a felszínen a fapadlók a helyükön voltak, és nem kellett lépésenként egy bokaficammal számolni, volt, hogy a padokat lehetett használni, volt, hogy a görisek nem ütöttek el minden percben, volt. Már nincs. Mégis a Gödörnek nagyon jó az aurája, ráadásul a mi gödrünk. Ugye emlékszünk, hogy ide épült volna a Nemzeti Színház, de csak a lyukig jutottunk, rámondtuk Nemzeti Gödör, és azóta is az. Belaktuk, szerettük, lelaktuk, szeretjük, mert... Miért is?

Kaja, pia, móka

Talán ez az egyetlen hely a városban, ahova bármikor lemegyünk, jól érezzük magunkat. Ebéd után jó itt dolgozni, jó itt megbeszélni, munka után jó itt lazulni egy-egy poshadt korsó sör társaságában. Mert a sör bizony általában poshadt, szóval kérjetek üvegeset, vagy dobozosat. A borválaszték a helyhez képest kiadós, viszont marha drága - folyó bort felejtsd el. Nem az a baj, hogy rossz boraik vannak, elég jó pincészetekkel sikerült megállapodniuk, hanem az, hogy hat után műanyag pohárban kapod, ráadásul neked kell a pulthoz menni, hogy megkapd, miközben az asztalokért élet-halál harc folyik. A pultról jut eszembe. A város leghíresebb kiszolgáló személyzete van a Gödörben. Híresen lassúak. A rekordom negyven perc várakozás egy fröccsért. Egy sportfröccsért. Szerencse, hogy volt pultnál várakozó társam, akivel lehetett szidalmazni a pultosokat. Tényleg példaértékűen van elkefélve az egész.

Kiknek jó?

Várakozótárs egyébként mindig van, szóval ha odaállsz a pulthoz, előbb-utóbb tuti felbukkan egy figura, akivel lehet csevegni, ismerkedni, flörtölni. A Gödör optimális a pasizáshoz és a csajozáshoz egyaránt. Rejtett kis zugainak köszönhetően - amiket nehezen, de fel lehet fedezni - jól el lehet rejtőzni, igen, akár még "ahhoz" is, ha annyira elkap minket a hevület. Na, jó ezt rátok bízom. A helyi arcok nagyon sokszínűek, lehet az költő, villamosmérnök, de akár agysebész is, akivel összefuthatunk a Gödörben. Megtalálható minden féle náció. Még rendszerváltó politikussal is lehet diskurálni, de zenészekkel mindenképpen! Elgondolkodtató a hely szelleme. Mégis mi van ott, mai másutt nincs? Mi az, ami odavonzza az embereket? Az árak nem túl barátiak, a minőség is hagy bőven kivetni valót maga után, és a kiszolgálás bénaságáról már beszéltünk. A hely maga szép volt valaha, modern, urbánus környezet, de ezt is lelaktuk. A koncertekért még mindig érdemes lemenni, bár, ha igazán nagy muri van, sokszor könnyen betelik a hely, és már nem lehet bejutni, még trükkel sem. Összességében jó hely a Gödör, csak le kell nyelni az ocsmány vécét, a bűn rossz kiszolgálást és a borzalmasan aránytalan árakat. De akkor miért jó mégis a Gödör? Erre válaszoljatok ti!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások