Közösség

Ez Snoop

2145

Nem voltam a tavalyi Snoop Dogg koncerten, és sajnáltam is nagyon. Tudtam, hogy tavaly éjfélkor kezdett, és két és fél órán át egy szám pörgött körbe, amíg a tömeg a rapistenséget várta. Az a legenda is keringett a városban, hogy a koncert végén kiválasztott húsz bulát, és elvitte magával őket bulizni. Mindezek tudatában mentem el a koncertre, és nagyon nem bántam meg, hisz tényleg azt kaptam, amit vártam, bár nem vitt a szállodájába. Azt hozta, amit akartam, pedig vártam a csajokat, a szőrmebundát, a gyémánttal kirakott botot és a vicces öltönyöket, amik csak rajta állnak jól. Ehhez képest fekete háttér előtt pár kollégájával tiszta fekete cuccban nagyon vagány mikrofonnal feszített, amiben valószínűleg eszméletlen drága gyémántokkal írták ki: Snoop Dogg. Azért vicces lenne, ha egyszer kiderülne, hogy ez mind bóvli bizsu.

Szóval a koncert egyszerűbb volt, mint gondoltam, a helyszínen nagyon vegyes közönség volt jelen. Bulából volt rendesen, csak nem a színpadon, rajtuk kívül szinte mindenki farmer-felső-tornacipő kombóban jelent meg. A Papp Laci stadion egyharmada sem telt meg sajnos, voltak olyanok, akik okulva a tavalyi koncertből, fél 11-kor érkeztek meg, és alig láttak valamit a botrányos életű sztárból.

Snoop élete

Kevesen tudják róla, hogy számtalan pornófilmben producerkedett, majd Hollywoodig is eljutott és mozifilmekben mellékszereplőket is alakított. Cordozar Calvin Broadus az eredeti neve, erről aztán soha nem jutna eszembe a Snoop Dogg. Srácként a rap atyjával, Dr. Drevel dolgozott együtt, ami nem volt nehéz, miután unokatesója Nate Dogg, akinek a haverja Warren G., s akinek féltesója Dr. Dre. Énekhangját addigra már csiszolgatta egy baptista kórus tagjaként, és zongorázni is tanult az amúgy műszaki sulit végzett rapper. Dr. Dre karolta fel és adott lehetőséget neki arra, hogy 1993-ban saját albumával, a Doggystyle-el előrukkoljon. Ekkor még a Death Row bandához köze volt (TUPAC) és az album felvétele közben a stúdióban tartoztatták le egy ellenbanda tag meggyilkolásáért, amiben önvédelemre hivatkozva felmentették. A botrányos rossz fiú jó zenével párosítva imázs egyenes út volt a sikerhez. Albumai a csúcson vannak és a közös munkák is meghozzák a várt sikert, ezek azok az együttműködések, amik miatt folyton megújul és friss marad a lassan 40 éves sztár.

A feka pasik megszokott külsejétől eltérő srác saját hangjával és botrányaival hamar közkedvenccé vált. Marihuána és illegális fegyvertartása miatt problémásan adnak neki vízumot sok kontinense, Ausztráliában például kifejezetten nem kívánatos személy. A legdurvább esete egy megúszott gyilkosságon kívül egy megerőszakolásos ügy volt, az ABC tévé stúdiójában állítólag haverjaival megerőszakolták a sminkesnőt, akinek a pezsgőjébe drogot tettek. Az ügyről máig nem tudni biztosat, az tuti, hogy elég nagy kártérítést követelt a hölgy, tehát akár magától is kitalálhatta a pénz miatt. ( Amúgy miért ment bele, hogy csomó feka pasival egy öltözőben pezsgőzzön? )

Nem show, ez Snoop

Ez nem show volt, hanem egy igazi koncert, ami pontos volt és tökéletes. A Doggfather lenyűgözte a közönséget sajátos stílusával még úgyis, hogy a szeme egy vékonyka csík volt, feltehetően a marihuánától. Előkerültek a nagy klasszikusok is, mint a House of Pain Jump Aroundja, amire egy nigga brádö magyar zászlóval futott a színpadon, a tömegjelenetesek pedig őrjöngtek (harmincan) elől. A Drop it like it's hot első taktusának basszusától már visítoztam, ahogy a Signs első hangjaitól is, amiből egyáltalán nem hiányzott Justin Timberlake, ahogy az előbbiből Pharrell sem. Akkor gondoltam, hogy talán szerelmes vagyok, amikor azt éreztem, hogy a Sensual Seductiont nekem énekli és csak nekem. Ez az a dal, amiről először nem hittem, hogy ő nyomja a tévében, de aztán igazán megszerettem. A végén együtt búcsúztunk egymástól mi és ő (Steam – Na Na Hey Hey Good Bye, helyett Snoop Dogg), énekeltetett, bevont és élvezte. Az, ahogy mozog a majd két méteres, vékony testével, lenyűgöző, mindenében ott van a zene és a totális azonosság azzal, ami ő. Mindig megújul, mindig fejlődik és mindenkit lenyűgöz, harminchét évesen.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások