Közösség

Add tovább interjú Hencivel

2109

Hencit Sinya kérdezte.

Miért mondtad először amikor megláttál, hogy egyáltalán nem vagyok jó csávó, pedig közben nagyon az vagyok?
Azért, mert más az ízlésem, mint azoknak a nőknek/férfiaknak, akik azt híresztelik rólad, hogy jó csávó vagy. Valamint azért, mert végtelenül és öncélúan tapintatlan és őszinte vagyok. Azóta persze árnyaltabb lett a kép, mert némileg több információm van rólad, és ezek kedvesek számomra. Az ember minél több információval bír rólad, annál jobban tetszel neki..., de ha azt mondja neked valaki, hogy Sinya jó csávó, első körben.. és van olyan ostoba, hogy nem a belső szépségére gondol, akkor nem vagy jó csávó. Persze a belső az, ami aztán idővel kiül a fejedre. Én meg kifejezetten olyan figura vagyok, akit meg lehet hódítani a belső értékekkel, főleg, ha az tudás. Nagyon szeretek felnézni emberekre, és sokan ettől szépülnek meg. Így jártál te is.

BKV, taxi, bringa vagy autó?
BKV, amikor lelopják a bringámról a pihe-puha szilikon betétes nyergemet, ha hideg van, ha meleg van, ha lusta vagyok. Taxi, ha messze vagyok és fáradt. Autó, amikor van autóm és muszáj, mert óriás bevásárlást tartok, vagy messzire megyek és a vonatjegy drágább. Bringa és gyalog, mint a bogarak, minden egyéb esetben.

Ha beleszeretnél a húgod/nővéred pasijába, ő meg a tiedbe, mehetne a csere?
Simán! Jó hogy! Viccelsz? Bár se húgom, se nővérem, de az mindenkinek jobb lenne. Kérdés persze, hogy a pasik mint szólnának. Persze az én csávóim mindig nagyon rugalmasak voltak ilyen szempontból.

Bántál már el nagyon csúnyán fiúval?
Igen sajnos, és kísért álmomban. Tegnap is vele küszködtem. Egy szálloda halljában ültünk egy kanapén. Pontosabban én ültem, ő zokogva és meztelenül bújt az ölembe, én pedig közben kedvesen paskoltam a fenekét. Vártunk valamire. Én a megváltásra.

Ki a nagyobb közellenség? Az amcsik, a ruszkik, vagy a kínaiak?
A ruszkik nagyon pofátlanok. A nagypolitikába bújtatott maffiatagok gyilkolásznak, közben meg ráfogják a nyuszira. Az amcsik is nagyon pofátlanok, kínai selyemköntösbe bújtatják gyilkos hajlamaikat. A kínaiak ostobák, de annyira pofátlanok, hogy lassan övék a világ. Szóval nehéz választani, de gondolom kell. Legyen kínai. Vagyis ne legyen. Itt ne! Ez persze nehéz, mivel minden negyedik ember kínai a világon. Van még néhány náció, akiket nem szeretek.

Melyik volt a kedvenc cotcot cikked amit te írtál, és melyik amit más?
Műkörömmel az élet. Nem a téma miatt, vagy mert olyan jól sikerült. Ez az első cikkeim egyike volt, sőt talán a legelső, aminek kapcsán ráéreztem, mi az, ami kell az olvasóinknak és mit és hogyan tudok adni a cotcot-on keresztül nekik. Örültem végtelenül, hogy Zsófinak tetszett, hogy nevettünk rajta, meg úgy az egész. Az újdonság varázsa. Ez a legemlékezetesebb. A kérdés másik felével gondban vagyok. Átnéztem rengeteg cikket, amit Zsófi és Timi írt, de nem tudok választani. A legtöbből nagyon sokat tanulok, merítek. Szerintem az a jó, ha nincs kedvenc. Nagyon szeretem, amikor Zsófi lelki témákban egy másik oldalt mutat meg az írásain keresztül vagy amikor Timi olyan érdekességeket és információkat kutat fel, amik levesznek a lábamról.

Trapp Henci az új teljhatalmú császárné Magyarisztánban, mi lenne az első három rendelete?
Az első - tényleg a legelső - az lesz, hogy betiltom a fosszilis üzemanyagokkal működtethető szerkezeteket. Alanyi jogon biztosítok otthont minden embernek, aki a császárságomban él. Gyökeresen megváltoztatnám az oktatási rendszert. Minden gyerek öt éves korától huszonöt éves koráig lesz tanköteles. Liberális nevelési elvekkel fogom fűszerezni, az amúgy szabályozott rendszert. A lexikális tudás mellett gyakorlati és lelki életre tanít majd minden iskola. Hiszem, hogy egyszer én leszek a császárnő, de nem -né, ahogy a kérdésben szerepel.

Min sírtál utoljára (már ha publik)?
Tegnap megnéztem egy hálivúdi produkciót. Utazás a Föld középpontja felé című, nyálas amcsi sztorit. Gyermekkorom kedvenc írója, Jules Verne könyvének tartalmára, képi világára fűzték fel, melyben volt egy jelenet, amikor a főszereplő elmeséli, hogy a már halott bátyja, Verne Utazás a Föld középpontja felé című könyvéből olvasott fel neki kisgyermek korában. Apum, aki szintén halott, ugyanebből a könyvből olvasott fel nekem, amikor még kislány voltam. Nos ennél a résznél visszafoghatatlanul ömlöttek, a néma könnycseppek a szememből. Ó, de csodás oximoront alkottam.... Szóval a halott szeretteim miatt szoktam pityeregni, vagy hisztiből.

Miért vagy olyan nagyon provokatív, mint amennyire nagyon provokatív vagy?
Ennek nagyon sok összetevője van, talán egy teljes könyvnyit tudnék írni róla(m). Címszavakban: önbizalomhiány - ez sokakban megdöbbenést vált ki, amikor elmondom-, kíváncsiság, a különbözésre való vágy, lázadás, konvenciók batarthatatlansága.

Őszinteség hmmm?
Túlságosan. Szüleim nem voltak azok, és már nagyon pici koromban óriási fájdalmakat okozott ez nekem. Bár nem fogadtam meg, mégis úgy alakult, hogy ellenkezőképpen viselkedem, hogy ne fájjon. Viszont nagy szívás, hogy éppen az őszinteség tud baromira fájdalmas lenni. Előfordult az elmúlt időszakban, hogy a konfliktusok elkerülése érdekében nem mondtam igazat, hogy ne fájjon másnak. Borzasztó. Utálom magamat és azt is, akinek hazudtam.

Henci, mi a legnagyobb hibád szerinted, és mondjuk szerinte?
Akaratos vagyok és türelmetlen. Most azonnal, a legjobbat és az összeset. Szerinte? Ahány ember, annyi féle rossz tulajdonságom van.

Mi az amit nem kérdeztem meg, de nagyon elmondod...
Nos. Nagyon sok mindent tudnék még elmondani, közléskényszerben szenvedek, pontosabban, mások szenvednek az én közléskényszeremtől, bár lehet, hogy nem, mert általában bölcs vagyok, és igyekszem nem ostobaságokat beszélni. Igyekezzetek, hogy minden élőlény javára váljatok, tegyetek jó kívánságokat és szeressetek.

Ki a következő???
Szabados Orsi, ő a képszerkesztőnk. Róla nagyon kevés információnk van, pedig a cotcot egy nyitott könyv az életünkről.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások