Közösség

Szeptemberi zsongás

2091

Mivel annyian vagytok már, hogy egyre több oldalról lehet megközelíteni benneteket kedves olvasóink, most a zenére szomjasaknak szedtük össze a szeptemberi kínálatot. Igyekeztünk nem vízfejűek lenni, és nem csak budapesti programokat ajánlani.

Nézzük a legnagyobb durranásokat, amelyek országunkban, vagy épp a szomszédban keltenek hangzavart. Szeptember 23-án menjünk át, a nyugati határ másik oldalára, ahol nem túl messze Bécstől, a Duna-szigeten egy száz méteres színpadon nem kisebb ikon, mint Madonna énekelget majdan. Akinek nincs kishatárátlépője, elég, ha felpattan a piros metróra, és elmegy a Papp László Sport Arénába, ott ugyanis Coldplay koncert lesz. El vagyunk kényeztetve! Nem is kicsit, hiszen, ha már az óriásoknál tartunk, mindenképpen észre kell venni azokat a plakátokat, amelyek azt hirdetik, hogy a legnagyobb pornófan, Snoop Dogg 2008. szeptember 10-én, fellép a Papp László Budapest Sportarénában, hogy az idén márciusban megjelent Ego Trippn című lemezét népszerűsítse. Remek! Aztán, amitől még mindig el vagyunk ájulva, bár közel sem ennyire ismert, népszerű alap, az a brit Bonobo, akik az A38-on szórakoznak velünk és hallójáratainkkal a BombTheJazz nyárzáró keretein belül, szeptember 13-án. És majdnem elfelejtettem Zap Mama-t, a Millenárison. Nos, ezen mindenképpen tessék ott lenni, szeptember 12-én a Millenárison.

Akinek már sok a jóból, vagy az egész augusztusi fizetését elköltötte koncertjegyekre, ajánlunk olcsó húst is, sűrű lével. A szeptember 13-i, könnyűzenei élmények szemszögéből nézve egy erőteljes hétvége. Kispál a ZP-ben 12-én, másnap tovább populáris alterezünk a Kaukázuson, de más nagyvárosokban sem lesz csend. Már csütörtökön indul a hepaj Pécsett, a Zsolnay-gyár területén: szeptember 11-én Erik Sumo Band, Colorstar, Brains, aztán pénteken Vad Fruttik, Heaven Street Seven, Neo, a jeles 13-i napon, pedig szintén a Zsolnayban, Singas Project, Psycho Mutants és némi pécsi szállal átfűzött Kiscsillag játszik, mindez a finomság a Rezgés fesztivál miatt lesz Pécsett.

Vonatra fel, a következő megálló Székesfehérvár! Velencei-tó szomszédságában hatalmasat bulizhatsz szeptember 11-13. között a FEZEN-en. Lesz minden, könnyed, mély és trendi is. ATB, Anima Sound System, Back 2 Black, Deák Bill Blues Band, Junkies, Kispál és a Borz, Neo, Sterbinszky, Tankcsapda, The Moog, és Zagar koncert.

A hónap utolsó két hétvégéje közel sem lesz annyira izgalmas, de két dolgot mindképpen kiemelnénk. Szeptember 20-án és másnap is, persze hogy, hiszen úgysem lesz jegye még így sem sokaknak, szóval este kilenctől a Budapest Kongresszusi Központban Ákos 40. Ennyi. Aztán szeptember 22-én Pécsett a Nemzeti Színházban Quimby - Teátrum. Aki még nem látta, szedje a lábait Dél felé! Egyébként is ebben a hónapban - is - csupa öröm és szórakozás Pécsett lenni! Persze máshol is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások