Lélek

A szerelem próbája

2058

Mit bír ki két ember szerelme és vajon egyes esetekben hol is kezdődik az, amikor hátra kell állnunk? Akármilyen elsöprő is a láng, ami két ember közt kialakul, előbb-utóbb eljönnek azok a tények, melyek kísértésként ott élnek a kapcsolatainkban. Csak nézőpont és vérmérséklet kérdése, vajon képesek vagyunk-e a másikkal együtt élni a történések közben vagy után is. 

A tartós párkapcsolatra igaz az, hogy aki minden nap túró rudit eszik, bármilyen fincsi is, előbb-utóbb a mogyorós csokit fogja akarni. Sokszor a mogyorós csoki magától jön egy kóstolásra, és csak rajtunk múlik, mekkorát harapunk. A mindennapi élethez, főleg az önigazoláshoz kellenek a flörtök, perverz csetek, de megvannak azok a határok a lelkünkben, amikről tudjuk, hogy még nem kavar be és nem reszketi meg a lábunkat, nem is ez a funkciójuk. Aztán mégis befut egy ilyen, akár új ember, ex vagy lezáratlan románc személyében. És hiába, az ember nincs fából és az érzelmeket bizony nem lehet irányítani.

A harmadik

Akár lezárt, akár lezáratlan formában jelen vannak az életünkben az exek, és a velük való viszonyaink, érzéseink, amik furcsák is lehetnek és bárhogy alakulhatnak a későbbiekben. Elég egy sms vagy egy e-mail ahhoz, hogy parákat okozzon bennünk és átértékeljük az aktuális kapcsolatunkat. Választhatjuk azt is, hogy partnerünktől függetlenül megpróbáljuk kezelni az exeket és a velük járó nehézségeket, de ha elcsattan a búcsúcsók és folyamatosan jönnek az üzenetek, flörtök akkor nehéz ellenállni. Sokszor belemegyünk, mert épp összevesztünk kedvesünkkel otthon, vagy mert jólesik látni, hogy a múltbéli szerelmi csalódás visszájára fordul, ám ekkor kész is a baj. Ha épp úgy alakul egy éjszaka és megismerkedünk valakivel, aki hatással van ránk, bármi lehet még később vagy akár azonnal. Két ember közti vonzódásnak nehéz nemet mondani, pláne, ha épp partnerünkkel fasírtban vagyunk valami miatt vagy épp hiányzik mindaz az érzés, amit az új, a harmadik kivált belőlünk. Ha tovább merészkedünk és a mélyebb testi kontaktusig is eljutunk, akkor csak a saját lelkiismeretünk múlik, hogyan lesz tovább az életünk. Tény, hogy mindegyik fél sérül és aki jobban szeret, az szenved.

Ezekben a dolgokban mindenki hibás. Hogy lehet mindennek elejét venni? Talán úgy, hogyha érezzük, hogy a kísértés olyan mélyen él már bennünk, amivel már nem tudunk együtt élni és muszáj testileg-lelkileg összeolvadnunk a harmadikkal, mert hiányzik, akkor inkább legyünk korrektek partnerünkkel és zárjuk le. Ez mind szép és jó, csak nyilván jobb a biztosra menni, így érthető, ha bebiztosítjuk magunkat és igyekszünk sunnyogva smsezni, flörtölni és találkozgatni. Sokszor tényleg csak a kémia akar bizonyítani, és ahogy megtörtént, már bánjuk is és kullogunk haza, talán jobban azonosulva ekkor a béna Hűtlen című Edda számmal.

Bukás

Ha szerencsénk van, párunk épp nagyon elfoglalt és nem érez meg semmit, nem álmodik semmit és nem néz bele egy óvatlan pillanatban a telefonba vagy a mélekbe, sőt, nem állít be váratlanul oda, ahova nem kellene. De ennek kicsi az esélye, és a lebukás hamar romba dönthet mindent, ami addig szent és sérthetetlen volt és ekkor jön el az a pont, amikor színt kell vallanunk, mi is a helyzet. Ha nincs olyan szerelemben részünk, aminek elvesztése fájdalmat okozna,  mákunk van, de ha igen, akkor kész a baj. Vissza kell szereznünk a szerelmünket, meg kell küzdenünk azzal, hogy hibáztunk és törekednünk kell arra, hogy közelítsen a jövő ahhoz, ami még pár napja tökéletes volt. Ekkor van szükségünk kitartásra és a szerelem erejére. A bajok és az ezekkel járó fájdalmak mindhárom félben talán átértékelik az érzelmeket és felülírják egymást és mindenki ott köt ki, ahová valójában tartozik. Két ember szerelme vagy elég erős ahhoz, hogy ezen átlépjen, vagy nem, és a bizalom hiánya a hazugságok győznek. Érdemes elgondolkodni, ki hol hibázott, és kinek mi hiányzott, amit pótolni akart.

Megoldás

A megoldás szubjektív, nyilván attól függ, milyen szerepben vagyunk. ha a megcsalt szerepet kaptuk, akkor kinyírhatjuk a harmadikat, partnerünket pedig gonosz kacajjal a sárba tiporjuk és kéjeskedünk fájdalmán. Mivel szeretjük, ilyet nem teszünk, vagy csendben továbbállunk és tanulunk ebből, vagy erőt veszünk és belátjuk, hol hibáztunk. Ha mi vagyunk azok, akik félrekacsintottunk, nézzük meg, megérte-e mit nyertünk és mit vesztettünk. Tegyük félre a fájdalmat és lássunk reálisan, valóban szeretjük-e azt, akivel vagyunk vagy csak ragaszkodunk a megszokott életünkhöz. Ha a harmadik szerepét kaptuk, akkor finoman szólva ezt megcseszte a ló, mert ezt végigélve nem sokan maradnának egy nyüszögő szerencsétlen mellett és sokszor a titkos randik izgalma száll el, ha minden kiderül. Ami meg addig ugye jó volt.

Az is lehet, hogy három ember mindenféle egymás közti kapcsolataiban már nincs több, ám mivel a lelkek még összeérnek, lecsengünk együtt. Elvileg ha két ember szereti egymást akkor ki kell tartaniuk a nehézségekben is, sőt, az életnek egy kiváló próbája arra, mi is tart minket össze.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások