Divat

Elfogyott a félpénzem

2059

A WAMP - Vasárnapi Művészpiac - több mint két éve örvendeztet meg minket viccesebbnél kreatívabb, szebbnél is dizájnosabb kis cuccokkal. 2006. július 16. óta havonta kerül megrendezésre Budapesten a londoni és New York-i vásárok mintájára szervezett WAsárnapi Művész Piac. Reméljük, New Yorkba is eljutunk egyszer. Végre senki nem lepődik meg egy zipzárakból összevarrt táskán, lila mignonokon, szőrös cipőkön, lukas kalapokon, bojtos esernyőn, legófülbevalókon. A WAMP elérte a célját. Lelőhellyé vált a piac, nyáron az Erzsébet téren, télen a Gödörben, vagy épp a Millenárison, esetleg a MUPA-ban. Havonta vásárolhatunk egyedi és színvonalas tárgyakat, hazai designművészektől. Emellett a WAMP egyre inkább kulturális fórum is, amelynek sikerült megismertetnie velünk a mindennapi tárgyak szépségét.

Mi ez? WAMP

De miért WAMP? A vamp, aki szexuálisan túlfűtött, szenvedélyes, és azokat felkorbácsoló, mégis józan nő. Nos, a WAMP, bár vasárnapisága, művészete és a piaci mivolta miatt neveztetik így, de mégis csajos, szexi és szenvedélyes, amennyire a piac, a művészet az lehet. És miért ne lehetne? Szenvedélyesen keresgélünk, kutatunk, próbálunk, beszélgetünk, lelkesedünk. Beleszeretünk tárgyakba, megszerezzük és magunkévá tesszük. Mára a WAMP jelzővé nemesült. Volt, hogy beszereztem valami egyedi kis cipőt, és kiderült, hogy az a barátnőm szerint az olyan wampos. Tehát olyan, amilyen cuccokat a WAMP-on szokott látni.

Ez van a WAMP-on. Kattints az áruért!

Ötlet

A WAMP gondolata három gráciáé. Mátrai Krisztina divattervezőként, és Vizuális környezetkultúra szakos tanárként végzett a MOME-n. Ő koordinálja a WAMP-hoz csatlakozott művészeket. Persze alkot is, Crix márkanév alatt lehet látni a terveit, kivitelezéseit a kiállításokon. Matheidesz Réka eredetileg közgazdász. Sok helyen élt külföldön, ezekben az években kezdődött design iránti érdeklődése és megszállottsága. Ő ügyvezeti a vásárt. Mosshammer Kinga a WAMP programszervezője a kreatív projekteket és a médiakapcsolatokat tartja kézben. A MOME-n és a London College of Fashion-nél szerzett tudását a divat területén kívül az elmúlt években egyéb speciális (jelmez, koncert és látványtervezési) munkákban is hasznosította. Szabadúszó tervezőként továbbra is tervez férfiruhákat és táskákat saját  márkanév alatt. Szóval a csajok tele vannak ötletekkel, láttak sok mindent a világ nagyvárosaiban, és jó, hogy ezeket hazahozták és nekünk adták.

Miért jó?

Ha még nem voltál a WAMP-on, akkor eláruljuk, hogy miért jó. Mert egyedi. Színes. Vicces. Szórakoztató. Elgondolkodtató. Szociálisan érzékeny. Környezettudatos. Azon a havi egy vasárnapi vásárnapon négy-ötezer ember is azt gondolja, hogy el kell mennie a WAMP-ra. Nyilván nem vásárolnak ennyien, de mégis érdeklődés felettébb nagy. Te miért ne néznél ki? Legközelebb szeptember 21-én,  az Erzsébet térre menj! 

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások