Étel+Ital

Túró rudi teszt

2044

A túrórudi fogalom, a túrórudival nőttünk fel, még amikor a papírja tényleg papírból volt, és egészen gusztustalanná vált, ha összenyomódott benne maga a rúd. Egész Magyarország döbbenten áll az előtt, hogy külföldi baártaink undorodnak legkedvesebb édességünktől, és az egész világ döbbbenten áll, hogy mi ez a perverz ocsmányság, amit a magyarok mindenkire rá akarnak tukmálni.

A túrórudi az elmúlt években igazi reneszánszát éli, a pöttyös egyértelműen megkerülhetetlen, mert az A túró rudi. Mást venni helyette olyan, mint grillcsirke helyett sült csirkedarabokat a KFC-ben. Nagyobb élelmiszerboltokban egész polcrendszereket foglalnak el a különböző mutációk, megnéztük, mivel neveznek a tejipari, édesipari cégek a túrórudi piacon.

Milka rudi

Külalakra szép, bár kissé vékonykányak tűnik, és elég világos a csokoládé is rajta, hiába, az alpesi tej... Jó pont, hogy nem esik le a csoki, az viszont tagadhatatlan tény, hogy egyáltalán nincs túró íze, azaz egészen pontosan citrom íze van, a csokoládé meg túl édes. Ahogy mindegyikből kóstoltunk ez később már sós ízt hagyott maga után.

Sole Túrócsoki

Kissé bizarr, műbélre emlékeztető burkolattal látták el szegényt, ezen áthatolva szádat egy átható tejszínes íz keríti hatalmába. A fehér csoki széttörik, de gondolkodtunk rajta, hogy kizárjuk a versenyből, mert a színek ne cseréljenek helyet, a fehér csoki ne cseréljen helyet a barnával!

Mizo

A csokoládékéreg állaga az első harapást sem éli túl, szétesik a csokoládé, se a csokinak, se a túrónak nincs íze, egy jellegtelen rúd az egész, semmi értelme sincs.

Milli

Ez az, ami a külalakkal hódít, mert konkrétan se íze, se bűze. Egyik tesztalanyunkat konkrétan kirázta tőle a hideg.

Norbi rúd

Ocsmány, ahogy kinéz, az egész szétesik, és... olyan diétás. Nem rossz, de nincs benne nafta.

Pöttyös epres

Azért vettük be, mert valahogy fel kell dolgoznunk ezeket az újítási szándékokat. Szép szép, nem is mondhatnánk mást, a csoki tartja magát a túrófalon, de íze annyira erős, hogy elnyomja a túró és az eper ízét is. Kicsit égett zamattal bír, az eper pedig csak zavaró állagrontóként érződik, ízre nem. Ez a legehetőbb a teszt összes alanya közül. Pöttyös...na.

Túró snack

Nem esik szét, bár a túrót külön, karakteresen nem érezni, a tesztalanyok közül ez a legjobb, mert a csokoládénak alapvetően jó az íze, úgy mondanánk, nem túl hivalkodó.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások