Divat

Ruhanapló

2028

Sok-sok utcai divattal - divatos szóhasználattal élve street fashion-nel - foglalkozó oldal van már a neten, amely a hétköznapi ember öltözködését, stílusát, ízlését és kreativitását hívatott bemutatni. A Ruhanapló is street fashion-nel foglalkozik, de egy merőben új, kreatívabb formában. A Ruhanaplóban végigkövethetjük rajzokba öntve az alkotó napi öltözékeit 2007 szeptemberétől egészen 2008 májusáig.

A Ruhanapló név egy kisfilmet takar, amelyet Pásztor Teodóra készítette, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakos hallgatója. A kis videó lényege, hogy Teodóra mindennap lerajzolta az aznapi öltözékét, majd időrendben összefűzte őket, és alámondta az éppen aktuális napot. A hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap monotonitását csak az ünnepnapok törik meg. Nemcsak a folyton ismétlődő szövegből, hanem a jobb felső sarokban folyamatosan pörgő dátumból is tudhatjuk éppen milyen napot viselte Teo az adott összeállítást.

Megfigyelhető, hogy a hétvégéken és a vizsgaidőszakokban inkább a lazább szabadidő és pizsama szerelések a jellemzőek, és az évszakok változása is jól érzékelhető a kis filmben. A majdnem kilenc hónap alatt szerepelnek azonos öltözékek, amelyek ismétlődnek, de mindegyikhez új kép készült, egy rajz soha nem lett egynél többször felhasználva.

A videó lényege, hogy folyamatosan, napról napra fejlődik, és mindig egyre hosszabb lesz. Bár május végig tart a jelenlegi film, hamarosan a folytatás is felkerül arra a bizonyos videómegosztó portálra, tehát érdemes figyelemmel kísérni.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások