Szépség

Turbózd fel magad!

1980

Összeszedtük, mitől kell elbúcsúznunk a nyár végével és mi az, amin elgondolkodhatunk, ha a divatban előremutatóak és egyediek szeretnénk lenni. Búcsút inthetünk a citrus színű körmöknek és a narancssárga szájnak, és üdvözölhetjük a hatvanas évek nagy hajait és az áfonyás színárnyalatokat ezen az őszön.

Ami a hajat illeti

Felejtsd el: a méhkas szerű haj a ceruza szoknyával a tavalyi nyár slágere volt inkább, ez mostanra már idejétmúlt, ráadásul sokakat öregít is ez a külső.

Barátkozz meg: a hatvanas évek göndör loknijaival, hisz ezek is megjelennek az egyenesre vasalt, szorosan összefogott lófarkak mellett (Dior, D&G). A legjobb példa erre Priscilla Presley hatvanas években hordott haja, de ha ezt nem bírod, akkor alakítsd át a hajadat olyanra, amilyen Cheryl Cole-é. A lényeg, hogy dús és nagy legyen, de ne méhkas szerű!

Felejtsd el: Ha eddig nem engedtél a kísértésnek, hogy fonott hajjal vagy copfba font hajjal járkálj, akkor most se tedd.
Ha mindenáron kezdeni akarsz valamit a hajaddal, akkor Audrey Hepburn csavart kontyait tartsd szem előtt. Rövid hajban is az ő frizurái a nyerők.

Felejtsd el: A hajpántok és a szürreális hajbavalók (mint a kis repülőgépes hajcsatok) a nyár végével a fiókba kerülhetnek. Ezek szintén előkerülhetnek jövő tavasszal és nyáronl, de most inkább a fiókban a helyük. A masnis hajpántnak is!

Barátkozz meg: a teljes fejet befedő színes, mintás kendőkkel! Jean-Paul Gaultier és a D&G az őszi-téli kollekciójában egyaránt fejkendőbe öltöztette modelljeit.

Az arcunkat talán így...

Felejtsd el: a fehér sminket, legyen az csak szemhéjpúder vagy szemceruza, ez mostanra már teljesen kifutott.
Barátkozz meg: a gót sminkkel, idén a sötét smink, füstös szem dögösebb lesz, mint valaha!

Felejtsd el: a narancssárga rúzs a tavalyi neon színekkel együtt lejárt, a nyolcvanas évek hip-hop színei eddig tartottak. A narancs színnel a korallnak is búcsút inthetünk, jövő tavaszig egész biztos.

Barátkozz meg: a vörösboros ajkakkal, ezek a merlot-tól a roséig mindenféle árnyalatban feldobják az idei őszt. A vörös rúzs a gót sminkhez dukál, gyakorlatilag bármilyen vörös árnyalatban jól mutat. 

Felejtsd el: a prostis szem sminket, pontosabban az Amy Winehouse stílusában festett szemeket, mivel ezek a méhkas hajjal eltűnnek, maximum jelmezes buliban hordható viselet. 

Barátkozz meg: a mustársárga és acid sárga szemhéjakkal, ezek már Alexander McQueen tavalyi show-ján is feltűntek (Kleopátra stílus), és idén hódítanak csak igazán.

Köröm

Felejtsd el: A rózsaszín, a narancs vagy sárga színekben pompázó körmöknek lejárt az idejük.

Barátkozz meg: a vöröses gyümölcsökkel, ezek mindenféle árnyalata váltja fel a bohókás színeket, az erdei gyümölcsös színek -akár az áfonya lila is- korszaka következik a körmökön.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások