Közösség

Aigner Szilárd helyett

1984

A tévés időjárásjelentéssel úgy vagyok,, hogy egészen furcsa módon immunis rá az agyam. Várom, ott gubbasztok a képernyő előtt, hogy másnap reggel tudjam, mit vegyek föl, belép a képbe időjárás Judit vagy időjárás Noémi vagy időjárás Szilárd, és onnantól filmszakadás. Egyszerűen elkalandozik az agyam, és olyankor eszmélek, mikor a végeszignál felcsendül. Halvány fogalmam sincs arról, mi hangzott el a megelőző két percben. Részben ezért, részben pedig azért, mert kéthetente egyszer ha tévét látok, muszáj volt felvérteznem magam különböző internetes időjárásjelentő oldalakkal, s az idők során kiszűrni azokat, amiknek tényleg hiszek. Most egyben teszteljük is őket, megnézzük, mennyire sikeresek. Ma kedd van, ez az anyag csütörtökön kerül ki, nézzük, mit hazudnak aznapra!

met.hu

Ezt használtam eleinte, úgy látom mindenki ezzel kezdi a netes keresgélést, legalábbis azt, ami a hírportálok időjárás rovatán túl van. Semmi extra, igazából van rajta minden, hőtérkép, frontoval térkép, napkelte, holdkelte, UV erősség, veszély előrejelzések, külföld, belföld, de valahogy mégsem szeretjük. Kicsit nehézkes és túl sokat kell kattintani ahhoz, hogy minden infót megkapjunk belőle. Csütörtökre változékony időt mond 18 km/h-ás széllel, 28 fokkal.

koponyeg.hu

Ezt szeretem, a nyitó oldalon megvan minden szükséges információ lényegretörően. A grafikonon fájdalmasan látszanak a közelgő frontok és hogy másnap épp hány tonna eső fog esni, ha... Szeretem a beválási esélyt is és a szöveges előrejelzést, ám hiányossága, hogy nem lehet városokat választani, csak régiókat. Nemrégiben meg iszonyúan felhúztak, nem vettem észre, hogy napokig Peking időjárását néztem, mert új funkciójukat promotálták éppen azzal, hogy ez került a nyitóoldalra. De legalább egy ideig optimista voltam, és nem hittem a pénteken érkezett hidegfrontban. Csütörtökre 25-26 fokot jósolnak, többnyire napos, szélmentes időt.

idokep.hu

Azoknak ajánljuk, akik látni is szeretik, mi történik majd. Van felhőtérkép, hpőtérkép, széltérkép, légnyomástérkép, napfénytérkép, légszennyezettségi térkép, még balatoni hullámtérkép is, és viharelőrejelzésben, zivatarkövetésben verhetetlenek. Gyakorlatilag egy egész magazint találunk itt orvosmeteorológiával, aktuális hírekkel, például a Sziget időjárását is külön figyelték. Első látogatáskor kicsit nehézkes megtalálni az előrejelzést, ami nem is annyira szerteágazó mint máshol, de a többi funkció, a viharvadász.hu miatt ezt még benyeljük. Augusztus 20-ra egyébként előrejelzési versenyt hirdettek. Csütörökre 31 fok maximumot, időnkénti felhősödést, meleg, száraz időt mondanak.

accuweather.com

Ez nem magyar oldal, de szeretjük, mert óráról órára bontásban adja az előrejelzést, és bár nem túl régóta figyeljük, beválási esélye elég jó. Persze itt Budapest - vagy a választott város - egy aloldal, így egyéb funkciók és érdekességek nincsenek. Csütörtökre napot, 29 fokot és 11 km/h-ás szelet mondanak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások