Étel+Ital

Szürcsölj koktélt csillagjegyed szerint

1942

Ha unod már az italokat vagy tanácstalan vagy mivel lepj meg valakit, nézd meg, melyik csillagjegyhez milyen koktél vagy pia passzol. Furcsán hangzik, de ezt végigolvasva mi magunkra ismertünk - ki többé, ki kevésbé.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)

Az íznél sokkal jobban kedveli a vizuális és esztétikai élményeket és ez a koktélokra is kihat, így azokat az italokat kedveli, melyeket szép pohárban szolgálnak fel, számára ez az örömforrás. Ez igaz lehet egy sörre is, ha az számára gusztusos pohárban van, ha gyöngyözik és pont jó arányban van rajta a hab, akkor tökéletes lesz számára. Élvezi az elegáns italokat is, főleg a pezsgőt, melyet romantikus pillanataiban szívesen fogyaszt akár gyümölccsel együtt is, és szeret jókat derülni italozgatás közben. Ha meg akarod lepni, Mimosa koktélt kérj, tuti be fog válni!

Skorpió (október 23. - november 21.)

A nyár nem épp a kedvenc évszaka a Skorpiónak, ennek megfelelően a koktélok amiket szeret, szintén nem nyáriak. A Bloody Mary és a Bahama Mama nagyon jóleshetnek neki egy árnyékos függőágyban. Ha egy bárban vagy vele bourbonnel, skót whiskey-vel, vörösborokkal vagy fekete rummal le tudod venni a lábáról.

Nyilas (november 22. - december 20.)

Azt szereti, ami valóban beüt, azaz kiüti a Nyilast, így a Long Island Ice Tea, egy erős whiskey vagy a Hurricane italok a legmegfelelőbbek számukra. Nem veti meg azt sem, ha ínyenckedhet az alkoholban egy brazil Caipirinhával vagy egy Birdbath Margaritával. A Halakkal együtt a Nyilas az, akit általában taxiba kell rakni és jó, ha teszünk a szája elé egy zsebkendőt is..

Bak (december 21. - január 19.)

Minden olyan italt szeret, ami nem habos-babos, azaz nincs tele díszekkel és gyümölcsökkel. A száraz és klasszikus vonal az övé, egy gin-tonic vagy egy klasszik Martini passzol hozzá, és jó tudni róla, hogy csak mint az Oroszlán, ő is maximalista, így a csúcsminőségű italokat bírja, ez illik jó ízléséhez.

Vízöntő (január 20. - február 17.)

Élvezi a pezsgőt, a kávés koktélokat, mint Keoki Coffee, mert ezek meghozzák azt az éberséget, amire vágyik és ami pörgeti akár reggelig, ám csakis egy jó baráti társaságban. A trendy rövid koktélok, mint a Pomtini is kellemes meglepetést okozhatnak nekik.

Halak (február 18. - március 19.)

Mindenkinél jobban élvezi a finom ízeket, különösen a vízpart melletti borkóstolást vagy koktélozást. A kedvenc nyári italai közt lehet a Fish House Punch vagy egy pohár rendkívül finom bor. Mértéktelenül szereti az ízeket habzsolni, így felügyelnie kell, mennyit iszik, mert aztán kutyául van másnap.

Kos (március 20. - április 19.)

A Kosok minden olyan italt szeretnek, amiben Captain Morgan van, még a csajok is kedvelik, akárcsak a Jack Danielst kólával vagy a skót whiskey-t szárazon. A Szex és New York sztárjai közül ketten születtek e csillagjegyben és a magánéletben sem vetik meg a vodkát és az ebből készült koktélokat, mint a Cosmopolitan.

Bika (április 20. - május 20.)

Klasszikus "csak egy sört kérek" a Bika, de abból a Budweiser vagy Miller lehetnek kedvencei. A Beck vagy Heineken is megteszi, ha nincs más jó márkájú sör a bárban. A kifinomultabb ízlésű Bikák kedvelik az édes ízeket az alkoholban, így a gyümölcsös és tejes italokkal hódíthatóak: Daiquiri, Pina Colada és Pink Lady.

Ikrek (május 21. - június 20.)

A beszélgetés az ital fölött ugyanolyan fontos az Ikrek számára, mint maga az ital. Nem isznak egyedül, még ha magányukban össze is zuhannának, mert társadalmi és szellemi serkentésre van szükségük italozás közben. Hűvös üdítő italokat szeretnek, mint a fehérboros fröccs vagy dinnyés martini. A nyári borkóstolások és egyéb italminta vételező éjszakák felkeltik az Ikrek kíváncsiságát, sajnos olykor annyira, hogyha a társaságában iszol győződj meg arról, hogy valaki hazavigye.

Rák (június 21. - július 21.)

A Rák élvezi azokat az italokat, melyek egy-egy régió vagy náció helyi jellegzeteségei. Sangria sok citrusfélével mindig jól esik neki nyáron, ahogy a kubai Mojito, vagy a mexikói Texas Tea vagy épp a klasszikus Margarita ( 3,5 cl Jose Cuervo Clasicot, 2 cl Cointreauvel és 1,5 cl limelével shakerben jggel rázzuk össze és sóval crustázott koktélos pohárba töltsük ki, díszítsük lime szelettel. Étkezés előtt ajánljuk.) Állítólag sok Rák jegyű lépi át a California-Mexikó határt.

Oroszlán (július 22. - augusztus 22.)

Az oroszlánok és a koktélok olyanok együtt mint Hugh Hefner és a nők. Prémium koktéljaik közt a Lemon Drop és a Leo Special (gin, Cointreau, citruslé, Pernod, crème de menthe ) állnak, de akár egy Cadillac Margaritával vagy egy Grand Marnier-vel is boldogok lesznek. A legjobb ajándék számukra egy koktélkönyv a házi koktélozás rejtelmeiről.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)

Speciális borok, főzött sörök tehetnek a Szűz kedvére, aki magáért a mesterségért is rajong, így egy borászati körúttal boldoggá lehet tenni. Koktélokban a zöld díszítés a nyerő, Midori Sours és Grasshoppers (2 cl Bols Créme de Cacao White-ot, 2 cl Bols Créme de Menthe Green-t és 2 cl tejszínt shakerben jéggel rázzuk össze és szűrjük le koktélos pohárba. Koktélcseresznyével díszítsük, étkezés után ajánljuk.) italokat érdemes megkóstolniuk.


Olvass még koktélokról:

Főszerepben a koktélok

Alkoholfogyasztási kultúránk

Shake it baby!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások