Lélek

Frászt kapunk tőletek, csajok!

1949

Vannak dolgok, amiket a pasik ki nem állhatnak, és most nem csak a nagy klasszikusokra gondolunk, csajhiszti, meg csacsogás.

Gyógyászat

Az történt, hogy némi egészségügyi problémával találtam szembe magam, és én jobban szeretem a természetes gyógymódokat, mint a kemikáliákat, így alaposan utánanéztem a dolgoknak és beszereztem mindent, ami a gyógyulásomhoz kellett. Összejött egy doboznyi boszorkány kellékeknek titulált szer. Gyógyteák, fokhagymatabletta, kapszulák, ampullák, borogatások, kenőcsök, és a varázspálca. A pasim annyira kinevetett, amikor hazaérve megmutattam neki szerzeményeimet, hogy kábultan hullott a kanapéra. Persze, hogy elbizonytalanodtam, főleg, mert utána napokig zavart a háziorvoshoz, hogy felírjon valami gyógyszer, valamelyik gyógyszergyártól... Na, persze nem hagytam magam és már jobb.

Tapasztalataim szerint a csávók nem szeretik és főleg nem is hisznek a holisztikus gyógyászatban és a természetes szerekben sem. A homeopátiáról nem is beszélve. Még akkor sem, ha már tapasztalták, hogy jó. A történet szerint a fiú eszeveszett allergiában szenvedett már hosszú évek óta, amikor találkozott egy csajjal. Szerelembe esett, hitt neki, szófogadó volt, szedte a homeopátiás pirulákat és többvalami történt a fiú agyában mint egy teljes éven keresztül kapott levegőt, nem tüsszögött. Eltelt még egy év, majd valami történt a fiú agyába és már nem hitte el, hogy a homeopátia az bizony jó. És persze, hogy allergiás rohamok kínozták. Na, most mi legyen?

Hogy miért lehet ez? Nyilván összefügg a realisztikus szemléletükkel és, amit nem tudnak ésszel felfogni, azt nyilván kétkedve fogadják, még akkor is, ha empirikus alapon már bizonyítékokra leltek.

Klasszikusok

Persze nem hagyhatjuk ki, hogy a pasik sikítanak a vásárlástól, a női csacsogástól és a vinnyogva nevetéstől, amit mi lányok produkálni tudunk. Eleve, ha társaságban, több nő együtt produkciózik ,azt nem bírják. Nem értik, nem is viselik, és egyébként is „mi ez?” - kérdés ötlik fel bennük. Bennünk meg az, hogy „miért?”

Mindenki el tudja magát képzelni abban a szituációban, amikor egy kedves barátnővel, vagy hárommal kimentek a bazárra és válogattok, gyűjtögettek, mindig jobbat és jobbat keresgéltek. Legutóbb beestem a kedvenc ruhaüzletembe, örültem mert volt még két óra zárásig. Mivel ez egy elég nagy területű üzlet, egyszer csak azt vettem észre, hogy már csak én és a munkások voltak ott, a rács félig leeresztve, ránéztem az órámra és rá kellett döbbentem, hogy több, mint két órát elnézelődtem. Ugyanez a kör, hétvégén egy pasival maximum öt perc, de ha elég rutinosak vagyunk, akkor már meg sem próbálkozunk közös shopingolással. A pasik, képesek negyed óra alatt venni, egy zakót, nadrágot, cipőt, inget, szóval egy teljes öltözéket. Mi csajok van, hogy hetekig keresünk egy megfelelő táskát. De ez miért is lehet. Evolúció, nem foghatom másra. A vásárló férfiban visszaköszön a gyors és hatékony vadász, a shopingoló csajban, pedig a válogató, mindig szebbet látni akaró gyűjtögető.

Lelki élet

Ha azt mondjuk a pasinknak, hogy gyere ezt beszéljük meg, vagy elkezdünk hosszasan elmerülni bármilyen témában, tuti előbb-utóbb nyaggatásnak fogja venni a szitut. Pedig mi csak ki akarjuk beszélni magunkból a megszületett gondolatainkat, teóriáinkat. A csávó meg megmondja, hogy mit csináljunk. Pedig nem ezt kértük, csak azt akartuk, hogy közösen átdumáljunk a dolgot, nem feltétlenül akartunk megoldást, csak beszélgetni. Lételemünk a lelkizés ugyanis. Az, hogy a férfinak nem az, a nőnek pedig igen, megint csak az evolúcióra kell, hogy fogjam! Mert mi történik, amikor egy nő leül egy férfiemberrel beszélgetni? A csávó konkrétan azt hiszi, hogy tanácsot kérnek tőle, a nő, az ő segítségére számít. Megmondja mit kell tenni, és ennyi. Vagy nem mond semmit.Az evolúció során a férfiak megtanulták egyedül megoldani a problémákat, így nem érezik szükségét másokkal megvitatni azokat. Tehát olyan a legritkább esetben fordul elő – mondhatjuk, hogy soha -, hogy egy barátod vagy akármilyen csávó felhív, hogy dumáljatok már egyet. Nincs rá szüksége, és amikor a csaj beszélgetne, a pasi folyamatosan közbeszól, mert megoldást akar adni, akkor a nő bizony ezt nem érzékeli, csak azt, hogy már megint nem hallgatják végig... De ez csak általánosítás persze.

Spiritusz

Na, erre végképp nem vevők a fickók. Horoszkóp, számmisztika, kártyavetés, jóslások hada. Azt sem tudják mi fán terem az asztrológia, tényleg azt hiszik, hogy humbug. Dehogy az! Valóban vannak tipikus rákok, vannak tipikus szüzek és bakok. Praktikus tudomány az asztrológia, jobb lenne, ha a csávók is rászoknának. A kártyavetés, sokunknak játék csak, de bizony a lelkünkbe tud némi erőt önteni, ha épp nagyon rottyon vagyunk. Ismerünk olyan pasit, aki nézi figyeli ezeket a dolgokat, de többségében teljes hülyeségnek tartják az egészet.

Sírás

Na, ez az, amit mindannyian kipróbáltunk már. Mármint a hatékonyságát a férfiaknál. Valami rosszul esett? Biggyeszd le az ajkad, töltsd meg krokodilkönnyekkel a szemeidet, és máris tiéd a világ. Persze van olyan, hogy a megbántottság, a szomorúság így jut kifejezésre, de ha rendszert csinálsz ebből, bizony előbb vagy utóbb immunissá válik a csávó, és magasról tesz majd arra, hogy épp hullanak a könnyeid. Persze vannak elkerülhetetlen pillanatok, amikor kibukik a sírás, főleg a PMS idején.

Vagy inkább ezt?

Klasszikus eset az is, amikor öltözködési tanácsot kérünk. Szerinted ezt vegyem föl? Ez milyen? Nagyon jó, szerintem ebben gyere. Erre mi: de ebben nagy a seggem, és nincs hozzá cipőm. Átöltözés - és ez? Ő: nekem a másik jobban tetszett, ez olyan furán áll. Erre mi: miért nem mondtad, amikor megvettem? Kövérít? Kövér vagyok benne? Most akkor mit vegyek föl? Huszadik átöltözés, sírás, minek kérdeztél akkor meg, összeveszés, hüppögés, agyrém.

Mi a lényeg? A pasik teljesen másként kommunikálnak, éreznek, gondolkodnak. Ez van. Van választásunk, még az a szerencse. Szerinted mit utálnak a pasik?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások