Lélek

Megcsalás a flört?

1905

Flörtölni jó, önbizalmat ad, színezi a hétköznapokat és lássuk be kellemes kapcsolatteremtő és kapcsolatfenntartó eszköz, mellyel a rossz tulajdonságainktól függetlenül pozitív képet alakíthatunk ki magunkról. A flörtölés bár ártatlannak tűnik, megrontója lehet a párkapcsolatoknak, hisz bármennyire is nem szeretnénk birtokolni párunkat, rosszul eshet ha épp a társaságunkban szemez egy idegennel. És ez teljesen érthető, mert ez tiszteletlenség.

Egyetlen?

Teljesen jogos, ha azt érezzük, hogy szeretnénk különlegesek lenni annak, akivel vagyunk, és az egyetlenek legyünk a világon, akit észrevesz. Ez azonban mese, és tudjuk jól, mi is gyakran megnézünk másokat, olykor a szemezés is megy. Miért ne tenné ugyanezt ő is? Joga van nyitott szemmel járni, akárcsak nekünk. Azt azonban tartsuk tiszteletben, hogy ha egymás mellett vagyunk éppen, akár a boltban, akár az utcán és ilyen esetekben mást bámulunk és mással szemezünk, az szemétség. Hosszútávon az ilyen viselkedéssel olyan önbizalomhiányt alakíthatunk ki a másikban, ami miatt biztosan más karjaiban fog kikötni. Ennek ellenpéldája is ismert, vannak olyanok is, akik akkora önbizalommal rendelkeznek, hogy ezt mindenki tudtára akarják adni és ezért szemeznek másokkal.

Párunk háta mögött

A kezdeti hevesség elmúlik, szerencsések azok, akik félévet élnek meg együtt, szenvedélyben. Azzal, hogy a kapcsolatok átalakulnak, megváltoznak a hétköznapok, a szexuális tartalmú üzenetek redukálódnak a nagy egymásnak esésekkel együtt. Akad olyan kapcsolat, melyben az egyik fél nem kapja meg azt az odafigyelést és törődést, mint amire vágyik. Ha valaki állandóan csak azt kapja, mi az amiben rossz és miben kell változnia, olyan mértékű önbizalomhiánya keletkezhet, mely miatt a másokkal való flörtölésben próbálja magát megtalálni. A hosszú idő óta tartó kapcsolatokban is kialakulhat hasonló önbizalomhiány, hisz egy idő után már nem kapjuk meg minden nap, milyen szépek vagyunk és mennyire fantasztikusak. Ez mindkét félre egyaránt igaz lehet, így a cseteket, méleket és a szóban történő enyelgéseket választjuk, mert akkor az úgy van jól. 

Amiről jobb ha nem tud/unk

Ahhoz, hogy elkerüljük a féltékenykedést, jobb, ha a múltunk kihívó szexuális történeteit nem ismeri a másik, mert akár egy rosszul időzített szemezés is folyhat óriási féltékenységi hisztibe. Arról pedig, hogy akivel épp este találkozunk, milyen viszonyban voltunk anno, jobb, ha nem tud partnerünk, és meghagyjuk magunknak ezeket a titkokat, akárcsak az smseket és emileket, amiket volt szeretőinktől kapunk olykor. Párunknak és nekünk sem kell arról tudni, éppen ki akar minket és hogyan, az maradjon meg privátba, hisz ezek azok az üzenetek, amiktől feltöltődve fekszünk egymás karjaiban az este. 

Szerinted mi az, ami még nem megcsalás? Szemezés? Flörtölés szóban vagy írásban? A rosszalkodós csetek beleférnek vagy már nem? És ha nem, miért nem?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások