Közösség

Hogy jól nyaraljatok

1893

Mi kell a frankó nyaraláshoz? Te, egy jó hely és a szerelmed. Persze mi még tudunk mondani egy-két apróságot...

Túra vagy henyélés? 

Először is döntsétek el, hogy mit vártok a nyaralástól! Ez evidensnek tűnik sokak számára, de van, aki még a tengerparti nyaralás során is szeretne beiktatni egy-két nap városlátogatást, kultúrprogramot, és könnyen lehet, hogy a partner erre nem is számított, tehát már konfrontálódhatnak is. Tehát legyetek egy hullámhosszon, és még jóval az utazás megkezdése előtt konkretizáljatok a terveket, akár pontosan persze, hogy akkor szerdán átmentek Várnába. 

Szőjetek terveket!

Én minden nyaralást megelőzően – nem is kel nyaralásnak lennie, elég egy nagyobb utazás -, már álmodozom, terveket szövögetek, megguglizom a terepet, mindent kiderítek az adott országról, városról. Ezt közösen csinálni, még jobb! Rengeteg időt és feszültséget meg lehet spórolni, ha előre megtervezitek az utazás részleteit, a nyaralást. Annyira rossz, amikor reggel feltek és tanácstalanul jönnek elő a kérdések: „Ma mit csináljunk? Hova menjünk?” nem kell mindent pontosan, csak épp annyit találjatok ki, felfedezitek a környéket ,búvárkodtok, várost néztek, piacoztok, akármi. De azért ne kössétek le magatokat, mert ha épp változik a hangulatotok, nem árt, ha tudtuk módosítani. 

Relax!

Hagyd otthon a munkát! Felejtsd el még azt is ,hogy van munkád! A kapcsolatokban, nyaraláskor a legtöbb konfliktust az szokta okozni, hogy valamelyik – vagy mindkét fél – viszi magával a mobilt, a BlacBerry-t, a laptopot, hogy elérhető legyen sürgős esetekben. Na, ezt felejtsd el. Mindenki pótolható, és azért mert te néhány ezer kilométerre vagy épp a munkahelyedtől, nem fog megállni a Föld körforgása. Évi, rendes szabadság. Érted?

Ne túl mélyen!

A szabadság alatt, ha mákunk van teljesen el tudunk lazulni. Ilyenkor nem érdemes mélyenszántó beszélgetésekbe belemenni, általános problémák megoldásának a lehetőségeit keresgélve elmélkedni, agyalni. Hagyd, hadd pihenjen a másik is. Majd otthon, a mosógép felett ráértek civakodni, bármin is. Légy nagyvonalú és laza!

Konfliktus kerülés?

A nyaralás a veszekedések, sőt a (majdnem)szakítások szezonja. De miért? Az egész napos együttlétek miatt? Az utazási feszültség az oka? Az idegen környezet, hogy bármikor történhet valami, és nem a megszokott környezetben vagyunk? Igen, ezek mind kiválthatják a feszültséget, a türelmetlenséget. Úgyhogy, ha nincs nagy gáz, inkább higgadjunk le, de a pszichológusok szerint, semmi értelme elfojtani a nyaralás alatt kialakult vitákat, "majd otthon megbeszéljük" felkiáltással, mert onnantól kezdve megpecsételődött a pihenésünk. Mivel távol vagyunk a mindennapok stresszétől, a problémáktól sokkal nyugodtabban tudjuk megbeszélni az esetleges nézeteltéréseket, kivéve, ha odáig jutunk, hogy külön érkezünk haza a nyaralásról...

Adj időt!

Ha az év háromszázötven napján amúgy is együtt vagytok, akkor nem fog problémát okozni néhány nap, folyamatos egymás mellett levés. Viszont ,ha azért néha-néha eljártok külön szórakozni, mindkettőtöknek meg van a saját élete, akkor okozhat némi fojtogató érzést egy hosszabb nyaralás. Érdemes legalább egy alkalommal külön programot szervezni a kedvesedtől. Amíg te a piacon kószálsz, addig ő nyugodtan pihenhet a hűvös szállodában, vagy fordítva. A távollét és a friss élmények, nagyon jó hangulatot tud varázsolni, amikor újra találkoztok.

Szexeljetek! 

Nem kérdés, hogy a közös nyaralások, leginkább a bármikor kivitelezhető szexről szólnak. Legalábbis nagyrészt. Szex a tengerparton, a szállodai szobában, a fürdőben, a szaunában, a mezőn, a hegyen, a... mindenhol és bármikor! Amikor nyaraltok nem nyomasztanak a mindennapos problémák – a stressz nagyon rossz hatással van a libidónkra – és lehet huncutkodni. Mindenhol jó, és jobb, mint otthon.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások