Közösség

Amit előírnak a csillagok

1876

Augusztus 1-én van újhold, ezen a napon érdemes belekezdeni új dolgokba.

A hónap elején felfokozott érzelmi állapotba kerülhetünk. Nagyon szenvedélyesek lehetünk, szexualitásunk is fokozódhat.

Augusztus 6-tól pár hétig viszont visszafogottabbak lesznek az érzelmeink. Gátlásosabbak, aggodalmaskodóbbak lehetünk. Most a szépség kissé háttérbe kerül az intellektussal szemben,

Szintén a hónap első felében, erőszakos, indulatos, agresszív dühkitöréseink is lehetnek. Túlhajszoltak, nyugtalanok, vakmerőek lehetünk. Lehet, hogy nem tudjuk kordába tartani az indulatainkat, agressziónkat. Legyünk óvatosak ebben a pár napban.

A kommunikációval is gondjaink lehetnek. Könnyen félreérthetnek minket, vagy mi másokat. Zavaros, kaotikus gondolataink lehetnek. Pontatlanabbak, megbízhatatlanabbak, álmodozóbbak lehetünk. A közlekedésben, kommunikációban is előfordulhatnak zavaros, kaotikus helyzetek. Próbáljunk meg óvatosabban, figyelmesebben közlekedni, mert balesetveszélyes helyzetekkel is találkozhatunk.

Augusztus közepe felé a gondolkodásmódunkban, gondolatainkban lehetnek gyökeres változások. Szellemi képességeink felerősödnek. Gyorsabb lehet a felfogóképességünk, reagálásunk. Fizikailag és szellemileg is aktívabbak lehetünk.

Augusztus 10-től kb. 2-3 hétig racionálisabbak, alaposabbak, precízebbek, pontosabbak, szerényebbek, alkalmazkodóbbak, szolgálatkészebbek, szorgalmasabbak leszünk, de ugyanakkor nagyon kritikusak is lehetünk. Vigyázzunk, de sértsünk meg másokat a „beszólásainkkal”.

Szintén augusztus közepén érzelmeinkben akadályokat, nehézségeket, korlátokat tapasztalhatunk. Előfordulhatnak érzelmi veszteségek, csalódások. Fokozódhat a szomorúságra, depresszióra, bezárkózásra, ridegségre való hajlamunk. Tartsuk kordába az érzelmeinket, ne csapongjunk, kerüljük a szélsőséges érzelmi megnyilvánulásokat.

A hónap második felében elbizonytalanodhatunk, döntéseinket nehezebben hozzuk meg, a csalódás, csalás, átverés lehetősége is fennáll. Zavaros, kaotikus helyzetekkel találkozhatunk. Legyünk óvatosak, és mi se csapjunk be másokat.

Szintén ezen a napon komor, pesszimista gondolataink lehetnek. A kommunikációban, közlekedésben nehézségekbe, akadályokba ütközhetünk.

Augusztus 16-án van telihold, ilyenkor feszültebbek lehetünk, de ez a nap alkalmas arra, hogy pl. fogyókúrát kezdjünk, ha szükségünk van rá, sokkal hatékonyabb lesz, mintha más napon kezdenénk.

A hónap vége felé érzelmeink kiegyensúlyozottabbá válnak. Fogékonyabbá válhatunk a művészetek, a harmónia, a szépség, a filozófia iránt.

Viszont ugyan ezen a napon vannak feszültségek is, szélsőséges, erőszakos, agresszív megnyilvánulásaink lehetnek, vagy ilyet tapasztalhatunk másoktól. Fogjuk vissza magunkat, amennyire csak lehet.

Az irodalmi, szellemi képességeink, magasröptű filozofikus gondolataink előtérbe kerülhetnek. Emelkedettebb szellemi tevékenységeket folytathatunk, meggondoltabbak cselekedhetünk.

Augusztus 19-től kb. 2 hónapig lehet, hogy nehezebben tudjuk elérni céljainkat, határozatlanabbak leszünk, kevésbé tudunk dönteni, jobban befolyásolhatnak minket, viszont kevésbé leszünk agresszívek, akaratosak, jobban figyelembe vesszük, mit akar a másik, a társunk.

Szintén a hónap vége felé fokozódik az (élet)erőnk, energiánk, regenerálódó képességünk, a lelkierőnk, kitartásunk, önbizalmunk. Ez most nem is árt, hiszen több feszültség is volt mostanában, és még lesz is.

Augusztus 22-én este lép át a Nap a Szűzbe. A tüzes, temperamentumos Oroszlán után egy visszafogottabb időszak következik. A Szűz egy racionális, földies jegy. Precíz, alapos, nagyon vigyáz a rendre, tisztaságra, az egészségére. A kényelmes Oroszlán után a Szűznek egy perc nyugta nincs. Nagyon szorgalmas, „munkamániás” is lehet. Nagyon kritikus másokkal, és magával szemben is. Intellektuális jegy, nála nem az érzelmek dominálnak, hanem a józan ész. A következő hónapban ezek a tulajdonságok fognak megjelenni magunkban, a környezetünkben.

Szintén augusztus 20. után aktuális, hogy esetleg feszültebbek, idegesebbek lehetünk. Óvatosan közlekedjünk, mert hirtelen, váratlan, balesetveszélyes helyzetekkel találkozhatunk. Hajlamosak lehetünk a szétszórtságra, kapkodásra, türelmetlenségre.

És szélsőséges, váratlan, hirtelen, különc, lázadó érzelemi reakcióink is lehetnek. Nyugtalanabbak, túlérzékenyebbek lehetünk. Szabadságvágyunk is fokozódhat. Találkozhatunk olyan helyzetekkel, amikor a sors érzelmileg megkísért minket, álljunk ellen a kísértésnek, maradjunk hűségesek.

Augusztus végén a kommunikációban, közlekedésben szélsőséges, végletes, agresszív helyzetek fordulhatnak elő. Óvatosabban, körültekintően közlekedjünk, ilyenkor fokozódik a balesetveszély, kerüljük a vitát, veszekedést. Hajlamosak lehetünk a csúnya beszédre, káromkodásra. Ezekre figyeljünk augusztus utolsó napjaiban.

A feszültségek után augusztus 29-én a kommunikációnk harmonikusabbá, diplomatikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válik Udvariasak, kedvesebbek, nyitottabbak, lehetünk.

Szintén ezen a napon érzékenyebbek, nyugtalanabbak, sértődékenyebbek lehetünk. Szélsőséges, túlzó, heves érzelmi reakcióink lehetnek. Akár pokoli érzelmeket is tapasztalhatunk. Legyünk óvatosak a társunkkal, ne sértsük meg, ne vesszünk vele össze, ha 1-2 napot kibírunk, utána könnyebb lesz.

Augusztus 30-án van újhold, amikor érdemes elkezdeni az új dolgokat. Szintén mától az érzelmeink felszabadulnak, kiegyensúlyozottabbak, vidámabbak, nyitottabbak leszünk. Művészi hajlamaink előtérbe kerülhetnek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások