Közösség

Pletykák Prince-ről

1861

Van jó pár dolog, amit nem tudunk Prince-ről és a Mental Floss blog összeszedte, ki is ő valójában. Eddig nem került nyilvánosságra, hogy a zenész Jehova tanúja, amit a Purple Rain album óta hitvallásának tart ezért nem ijed meg attól sem, ha ajtókon kell bekopogtatnia. Azért lehet, őt beengedném, hogy meggyőzzön a vallásról. A Prince nem felvett név, Prince Rogers Nelson a születési neve a zenész családból származó 58-as születésű zenésznek.

Zeneileg nagy tehetség, számtalan pletyka kering arról, hogy saját stúdiójában nagy nevekkel dolgozott együtt, mely daloknak a fele sem került még nyilvánosságra. A saját albumai mellett szakított időt arra, hogy másoknak is slágereket írjon, ilyen a Sinead O'Connor Nothing Compares to you szám, a Bangles csajbanda Manic Monday-a és Chaka Khan I feel for you-ja is. Azt, hogy milyen nagyon jó amit csinál mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 1987 júlious 27-ei héten a Purple Rain filmért sorban álltak a mozik előtt az emberek, ugyanekkor a When Doves Cry kisalbumként tarolt a slágerlistákon. Feltehetően ez volt élete legjobb hete. Még ebben az évben készített egy albumot, mely soha nem került nyilvánosságra, számára egy spirituális vízkereszt volt, mely sötét volt és félelmetes, így kiselejtezte. Néhányan ezt a Black Albumot valamiféle drogeksztázisként magyarázták. 

Szimbólumának, melyet magán viselt 1997-től volt saját neve, melyet le is védetett, majd amikor lejárt, újból igényt tartott rá. A Prince művésznevet is elhagyta, The Artist or The Artist Formerly Known néven is ő zenélt, mindezt amiatt, hogy megszabaduljon kiadójától a Warnertől, akik levédették a Prince nevet, így muszáj volt más néven zenélnie.

Családjával nem tudni, milyen a viszonya, évekkel ezelőtt nővére beperelte, plágiumért. A U got the look című dal miatt, ami Prince kilencedik albumán szerepelt Sheena Eston énekelte el, a nővér hosszú pereskedés után veszített.

A Purple Rain egyik dalában, a Darling Nikkiben maszturbálásról és szexuális aktusról énekelt, ami miatt Tipper Gore, Al Gore köztudottan prűd felesége indított kampányt, azt követelte, tegyenek matricákat az albumra, melyen felhívják a figyelmet a szeméremsértő szövegre. Ő volt az első zenész, aki megváltoztatta dalnak szövegét emiatt. 

Magánéletéről keveset tudni, a zenész elveszített egy babát, aki ritka születési rendellenességgel született, melyet Pfeiffer Szindrómának hívnak. Ez nagy tragédia volt számára, akkori feleségével nem beszéltek erről a nyilvánosságnak és babájuk elvesztése miatt a házasságuk tönkrement. 

Az biztos, hogy mint mindenki megélte a hullámvölgyeket és a hegyeket is, én a Greates Romance-t tartom pályája tökéletességének, melyben zeneileg egy teljes egészt alkotott. Szerinted melyik Prince legjobb dala?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások