Mi ez?

Mi ez? Búzafűlé

1862

A búzafű könnyen elérhető számunkra. De miért kéne elérnünk? Bíztosan sejtitek, hogy a búza nagyon-nagyon régi eledelünk, és őseink nem csak kenyérbe sütötték. A búzafűlé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre a szervezetünknek szüksége van, olyanokat mint a magnézium, nátrium, nyomelemek, cink. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. Tehát vegetáriánusoknak szinte nélkülözhetetlen. A búzafű préselt, édeskés, zöld levele a búzafűlé. 

A vére

A búza vére a klorofill, ez felelős a fotoszintézisért. Ezen a nagyszerű folyamaton keresztül a növények, fényenergia felhasználásával szerves vegyületeket állítanak elő. Ki lehet jelenteni, hogy az élet ettől a folyamattól függ, hiszen a táplálékunk egy része és a levegőben lévő oxigén is ennek a folyamatnak a terméke. Molekuláris szinten a klorofill, nagyon hasonlít az emberi vérre, ennek okaként a zöld növények kitűnően alkalmasak a vérszegénység gyógyítására. Mivel a klorofill lényeges az oxigénszállításban, így javítja a sejtjeink oxigén ellátását, így jelentős antioxidáns hatású, erősíti a sejteket, méregteleníti a májat, a szennyezést okozó elemeket gátolja.

Sorolom

Akkor lássuk, hogy mit találunk a búzafűlében! A legerősebb A- és C- vitaminban, ez ugye nagyszerűen hat a bőr, a fogak, az íny, az ízületek egészségére és a növekedésre. E-vitamin is bőven van benne, ami zsírban oldódó vitamin, antioxidáns hatása elismert. Elegendő E- vitamin nélkül izomsorvadás jön létre. A búzafű présleve sok F-, K-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B10- vitamint tartalmaz. Ezen kívül jelentős a B-17 tartalma, ami az ép sejtek rombolása nélkül roncsolja szét a ráksejteket. A búzafűlében található enzimek tisztítják a vért, semlegesítik a sejtekben tárolt mérgeket, ami nem kérdés, hogy miért nagyszerű. Konkretizálva az antioxidánsok, szükségesek a sejtlégzéshez, megkötik a szabad gyököket, a citokróm-oxidáz egyfajta antioxidáns, mely alátámasztja a sejtlégzést, az amiláz elősegíti az emésztést, nagy szerepe van főleg a keményítők lebontásában, a lipáznak zsírbontó hatása van, szuper-oxid-diszmutáz valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést.

Vége az allergiának!

Fura, hogy nem iszik minden allergiás búzafűlevet, mivel az abban található aminosavak - fehérjealkotók - pótolják a szervezetből hiányzókat, egyenesen a vérben szívódnak fel, ráadásul lassítják az öregedést. Mivel a  testünk csak az elfogyasztott fehérjékből tud újabb sejteket szintetizálni, ezért azt meg kell ennünk, vagy épp innunk. Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja: a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből, ezáltal kiemelkedően jó méregtelenítő- és tisztító hatású, a test regenerálódását serkenti, erősíti az immunrendszert, védelmet nyújt a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagok ellen.

Egy átlagos ember, mintegy négy kilogramm vegyi adalékot fogyaszt évente, azt hiszem egy-két pohár búzafűlé elfogyasztása nagyszerű lehetőség arra, hogy kitisztuljunk. Lehet megit szkeptikusan nézni, ennek a cikknek a mondanivalóját, de nem érdemes. Ez van és pont. Én hajlandó vagyok kísérletezni magamon, beszámolok, megígérem.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások