Test

Másnap nélkül

1834

Valamikor Szilveszter környékén már megbeszéltük, hogy lehet okosan szétinni magunkat, jó magyar szokás szerint, ünnepelve a Szilvesztert. Azóta többször is tapasztaltunk magunkon, környezetünkön másnapot, szóval lehet, hogy elméletben baromi jók vagyunk, de gyakorolni azt bizony még kell. Szóval mi van, ha berúgtunk, mint a lakodalmas kutya, de nincs kedvünk szenvedni?

Ne mondja senki, hogy kutyaharapást szőrével kell gyógyítani, mert aki még bír inni, no ő nem másnapos! Aki másnapos, az igazán kutyául van. Tippjeink némelyike népi gyógymódot követ, van amelyiket dietetikus ajánlotta, de kozmetikustól is kértünk tanácsot, sőt még orvostól is. 

Ájulás előtt

A három testőr lényege, hogy lefekvés előtt igyál meg legalább fél liter friss vizet egy kanál kristálycukorral, és kapj be egy aszpirint. A víz a dehidratáltságot gyógyítja, amit az alkohol okoz, a cukor a vércukorszintedet állítja helyre, az aszpirin, az pedig aszpirin. Egyesek szerint érdemes savlekötő port is benyelni.

Ébredés?

Gyötrelmes? Nos, akkor igyál meg egy friss citromból facsart limonádét, és egyél zabpelyhet, ezzel is a gyomor savasságát csökkented, ráadásul megelőzheted vele az alkoholos éjszaka utáni pattanások kialakulását is. Kávét ne igyál, mert annak vízhajtó hatása van, növeli a pulzusszámot is, szóval csak rosszabbul leszel, mint előtte. Ha megvan a reggeli, vegyél egy nem meleg fekvőfürdőt, frissítő illóolajokkal, s hogy a bőröd is regenerálódjon tegyél fel egy szuper, hidratáló pakolást.

Népi gyógyászat

Hatásos lehet, bár nem bizonyított a korhelyleves, a banán, a tej és az égetett pirítós fogyasztása, és persze a zsíros ételek, bár utóbbit inkább alkoholizálás előtt érdemes betolni. Utólag rengetegen a junk foodra és a kólára esküsznek.

Ha annyira mocsokul vagy, hogy ezek egyike sem megy, mert legfeljebb a mosdóig vagy csak képes elvonszolni magad szájon át való ürítkezés céljából, akkor nincs más remény, mint várni. Várni, míg végre meg tudsz inni pár korty vizet, míg végre lecsúszik pár kanál húsleves. Innen viszont már gyors a javulás. Amennyiben mindezzel megvagy, irány a friss levegő, és légzőgyakorlatozz! Hatékony regenerálódást kívánunk, egészségetekre váljék!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások