Közösség

Mi van a kosaradban?

1831

Nem tudom, ti észrevettétek-e, de nem minden ugyanolyan márkájú bolt néz ki ugyanúgy, és a kapható termékek közt is óriási a különbség. Valahogy környékfügg a kínálat, pedig sokszor választanánk mást is, egészségesebbet, finomabbat, ha lenne opció.

Nagybevásárláskor szoktam látni azt a tendenciát, hogy egyes nagycsaládoknál program hétvégén valamelyik nagy élelmiszerboltban egész nap vásárolni. Esznek, isznak, vásárolnak, hazamennek. Olyan mennyiségű cuccal, amit ember nem enne meg három hónap alatt. Sok infó leolvasható a boltban a másik emberről, egyedül él, vannak-e gyerekei, az egészséges táplálkozás híve-e, pénztárcájához méri-e a kosarában lévőket. Nemrég az a kérdés hagyta el valaki száját: vajon mit gondolnak azok, akiknek zsír meg cukor van a kosarukban arról, akinek rák meg chilipaprika figyel ott? És valóban, érdekes kérdés az, hányan vizslatjuk a másikat, és milyen előítéleteket hozunk az ott látottakból. (Nem tudom, hogy ez az inger egyezik-e azzal, amikor valaki új ruhát vett és kipakoltatjuk vele a szatyor tartalmát.)

Nem tudom, hogy van ez, mindenki megnézi a többiekét, vagy sem, mindenesetre a magunk szórakoztatására is érdemes más kosarát vizslatni. Főleg a pénztárnál sorban álláskor. 

Te mit vásárolsz legtöbbször? Te is nézed mások kosarát?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások