Test

Mikor csókolóztál először? Milyen volt?

1776

Az első csókig hosszú út vezet, iskolai padokban folyó levelezések, tapizások, folyosós szemezések, amolyan gyerek módon. Játszótéren mélyebb beszélgetések egy-egy fiúval, hazakísérések és közös fagyizások, strandolások, azaz élmények, melyek segítségével jobban megismerjük a másikat. Akkoriban az érintések és csókok élménye másmilyen volt, sokkal jelentőségteljesebb, finomabb ám kevésbé érzékiek voltak, aztán megtörtént a csók.

Emlékszem a paneltömb oldalában volt az első csókom egy helyi vagánnyal, aki alacsony volt, vékony, akkor már középisis és a környéken mindenki róla beszélt. Visszagondolva elég égő lenne, ha most ideállna, és eléggé Woody Allenes jelenet szövődne belőle. Tény, hogy akkor, 12 évesen, amikor nemrég költöztünk a környékre, jól jött a srác és az első csók is. Voltak olyan osztálytársnőim, akik már túl voltak ezen, és akik már tapasztaltabbak voltak, hajlamosak voltak összedugni a fejüket és kiközösíteni másokat, akik még nem csókolóztak, nem mensziztek és szüzek voltak. Szóval azzal, hogy én már csókolóztam, beléptem a nagyok közé.

A csók maga fura volt, nem értettem mit szeretnek ebben az emberek, közelsem volt olyan, ahogy a filmekben láttam, mit élhetnek át egymással a partnerek csók közben. Sok év, és mély érzések kellettek ahhoz, hogy tudjam, mit is jelenthet egy csók. Te mikor csókolóztál először és milyen volt?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások