Közösség

Ökostrand

1754

A városi strandok kicsik, piszkosak, drágák és zsúfoltak. Ha elindulsz a strandra, tuti egy órát BKV-zol, akkor inkább MÁV-ozz, a Velencei-tó irányába és Gárdonynál szállj le! Ne, ne is gondolj régi, zsúfolt, büdös, fülledt vasúti kocsikra! Újabban arra is az általam TGV-nek keresztelt, újtípusú vonatok járnak, légkondival és sok-sok ülőhellyel. 

A vasútállomástól a gárdonyi strand kettő, igen jól látod kettő percnyi sétára van. Szabálytalanul átmész a vasúti síneken, veszel egy még szabálytalanabb jobbost az országúton és már ott is vagy. A pénztárnál érhet némi meglepetés. Ketten voltunk felnőttek, alig múlt dél és ezerötszázat fizettünk. Először nem értettem tisztán, visszakérdeztem, most ez tényleg ennyire olcsó. Aha. Na, jó, mi lehet bent? Ez futott át az agyamon. Aztán beléptünk. Kis paradicsom. A bejáratnál, ami kijárat is, van egy műanyag palackprés és szelektíven gyűjtik természetesen az összezsugorított palackokat. Első benyomás perfekt. Három lépés és jön a következő meglepetés, kis sziklakert, tavacskával, egy tábla előtte, bio-tó és füstmentes sziget. Egy sétánnyal körbekerített, jó három-négyszáz négyzetméteres terület, amolyan bokros, ahol nem szabad cigizni és árnyékos is. Imádom!

A büfében, ahol egyik cotcot.hu rajongó is melózik, lehet kapni bio cuccokat, kenyérlángost, bio üdítőket, kekszet, teát, csipszet, bort, igen mind-mind bio. Persze mindemellett az összes klasszikus is megtalálható a strandon, sör, lángos, főtt kukorica, újság, matrac, hamburger, és a jó öreg tengeri hekk, persze nem a Velencei-tóból halászva. 

Azért jó a gárdonyi sport strand, mert akármilyen strandolást is kedvelsz, itt megkapod. Lehet őrültködni a habmedencében, ilyen nagy műanyag izé, tele habbal, lehet labdajátékokat csűrni, akár a vízben is, vannak hálok kint is, bent is, van itt strandfoci, strandröplabda, beach-ball, strandtollas, lábtenisz, petanque, kommandós pálya, vízi röplabda, vízi kosárlabda, vízi fejelés és minden hét végén koncertek, kulturális programok. Ha pihenni szeretnél, akkor a strandnak vannak olyan területei, ahol ez kifejezetten jól kivitelezhető, sőt még egy üdítő masszázsra is befizethetsz, majd egy nagy csúszdázásra, hogy fölpörögj.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások