Test

Női önvédelem

1721

Nos, igen sok nőnek lenne szüksége némi felkészültségre a mai világban. Hiszen mennyiszer hallottuk, hogy ennyi és ennyi nőt kínoztak vagy zsaroltak meg esetleg csak vertek meg sokfajta indok miatt. Találóan is hat a gyengébbik nem megnevezés, amikor megkülönböztetjük vagy inkább besoroljuk a kilógó micsodával nem rendelkező embereket. Általánosságban ez két gondolatot ébreszt a másik nemben: megvédeni, kihasználni!

Én az utóbbit, és később ez ellenkezőjét tapasztaltam a minap

Feltűnés nélkül, semmi kihívó ruhában telefont és egyéb dolgot nem kivillantva járkáltam egy kínai piacon, amikor egy férfi mondta hogy menjek utána mert mutatni akar valamit…Naná, hogy nem mentem utána, és tovább haladtam, erre ő bevágott elém néhány sarok után, és újra rákezdett. Húha, itt baj van, gondoltam, s inkább másfele indultam – hátha kicselezem, de nem sikerült, és elkezdett ráncigálni maga után. Pánikba estem, kiabálni kezdtem, még egy pártól is segítséget kértem, de csak rám néztek, és továbbálltak. Végül egy negyvenes éveiben lévő férfi segített, és megkérdezte az előbbit, hogy mia  fenét képzel!? Ő nemes egyszerűséggel egy béna szöveggel leribancozott, és azt mondta hogy megcsalom, miközben ő éppenséggel a telefonomat akarta elvenni. Gyorsan felhúztam a nyúlcipőt, és elnyargaltam szóval szerencsésen végződött.

De hány lánnyal fordult elő, hogy nem védték meg? Megverték, megalázták, esetleg megerőszakolták! Ilyenkor a határozottabb lelkek megprobálnak lázadni, és beiratkoznak egy önvédelmi klubba, egyesületbe stb…Na hát én is így tettem az eset előtt egy évvel, de nem lett semmi eredménye…Megfordult a fejemben hogy kicsavarom a karját vagy leütöm a táskámban lapuló nunchakummal, de egyiket sem mertem..Mert lebénultam. Ez a lányoknál általános reakció ilyen helyzetekben, lehet hogy csak az elsőnél, mert nekem most fordult elő először, és őszintén megdöbbentem saját reakciómon, mert ezerszer gondoltam rá, hogy hú de frankón összeverném a támadót, és nekem semmi bajom nem lesz.

Mindenesetre a férfi átlagos könyvmolynak tűnt némi diszkós beütéssel, így ebből az én nyúl szívemmel csak annyit tudtam levonni: senkiben se bízzak? Örökké féljek minden hímnemű egyedtől vagy vakon bízzak egy látszólag jól kinéző férfiban? Ti hogy vagytok ezzel? Én nagyon kibuktam, s bár nemsokára megyek egy edzőtáborba ahol négy órás edzések lesznek, de mi van ha megint leblokkolok? Valakinek van jobb védelme?


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások