Közösség

Házibuli

1752

A nyár a nyaralások mellett, a házibulik és a kerti partyk ideje is. Rutinos buliszervezőnek mondható társaságunk évente összehoz pár - körülbelül ötven fős - partyt. De mire kell ügyelned, ha ekkora buli szervezésére adod a fejed?

Először is kérd meg a tíz legjobb barátodat és barátnődet, hogy segítsenek. Ez nem lesz nehéz, tuti benne lesznek, hiszen ők is jót fognak szórakozni az este folyamán. Ha megvan a tíz fős team, akkor trombitáld össze őket már a buli délelőttjén, és helyezzetek minden tárgyat biztonságba, a TV-től kezdve, a nagyitól örökölt porcelánig tényleg mindent. Hiába határozod el, hogy kerti party lesz, ha nem csukod be az ablakokat, nem zárod be az összes ajtót és nem nyeled le a kulcsokat, úgyis bemennek. Éppen ezért csavarjátok fel a szőnyeget és szedjétek le a függönyöket, mert azokat tuti kiégetik, kiszakítják és garantáltan füst szagúak lesznek - biztosan állíthatom - egy év alatt sem szellőzteted ki.

Továbbá jól teszed, ha eldugod a kamrából a sütőrumot, a gyógyszeres dobozból a fertőtlenítésre használatos alkoholt, különben biztosra veheted, hogy a buli végére üresek lesznek - az ittas emberek elég sok mindenre képesek, főleg ha tízen- és huszonévesek. Egy ekkora bulira be kell szerezned műanyag poharakat, hacsak nem akarod a kristálypohárkészletet apró darabonként összesepregetni az este folyamán, vagy nem akarsz másnap a mosogatószer reklámokban látható mennyiségű poharat elmosogatni, amellyel természetesen egy csepp citromillatú csodaszer is elbánik, de ki szeret másnaposan mosogatni?!

A dekoráció nem lényeg, legyen jégkocka, elég szék, zene és pia. Persze a lányok szeretik kiélni kreativitásukat a díszítésben, bár senki nem fogja értékelni, azért felfújhatsz lufikat, felcsavarhatod a kertben a fára a karácsonyfaégőket, és csinálhatsz rózsaszirmokkal díszített úszómécses tálat is. Kardinális kérdése a bulinak még a kaja, ha nem is kaviárral és svédasztallal látod vendégül a meghívottakat, akkor is muszáj valamilyen rágcsával készülnöd, amely felszívja az alkoholt. Ha ezt nem teszed meg, úgyis te szívod meg, mert a WC-t és a többi helyet neked kell majd kipucolnod... A ropi és a pattogatott kukorica kiváló választás, nagy mennyiségben sem drága és kitűnően szívja az alkoholt, így meghosszabbíthatod a majdnem józanul töltött időt. Egy nyári buliban nincs jobb, mint hideg fröccsöt és sört inni. Tehát, ha valami itallal szeretnéd várni a vendégeket, akkor ez a kettő nyerő választás. Érdemes már a meghíváskor felhívni az vendégek figyelmét, hogy sör és bor lesz, de nem töménytelen mennyiségben, mindenki hozzon magával még, amit inni szeretne.

A zene kérdést jó, ha a társaság egyik „profi" DJ-re bízod, hozzon minél nagyobb hangfalakat és minél több zenét. Azért is jó, ha egy ember felel a zenéért, mert akkor nem szól bele mindenki abba, hogy mi szóljon, és nem lesz minden szám fél perc után megszakítva és valami totálisan másra átkeverve, egyszóval lehet táncolni. Azon ne idegeskedj, ha ismeretlen emberek toppannak be, hiszen ez várható, ha iwiw üzenőfalon teszed közre a buli hírét, inkább örülj az új arcoknak. Az idegenek betoppanásából és a sok-sok alkohol elfogyasztásából egyenesen következik a buli egyik fontos programja. Mi az ami a táncon kívül minden buliban van?

Hát szex. Így vagy úgy, előbb vagy utóbb párok alakulnak, táncközben csókolóznak és a buli tetőpontját úgyis valamelyik eldugott zugban, szobában töltik kettesben. Ha te vagy a házigazda és még valami konkrét ünnepelni valód is van az adott este, akkor nyugodtan a többi vendéget mellőzve koncentrálj csak arra az egyre, és vonuljatok ti is nyugodtan el, hidd el a többiek házigazda nélkül is jól ellesznek.

Fontos, hogy az a tíz fős csapat, aki segített szétkapni a házat, másnap segítsen takarítani, rendet rakni és szemetet szedni is. Együtt minden sokkal gyorsabban és könnyebben megy, közben együtt akár az este kiesett részeit is összerakhatjátok. Ha az összes óvintézkedést megtetted, és megfogadtad a tanácsaimat, akkor nyugodtan engedd el magad az este folyamán, elég ha másnap a takarításkor sírod el magad a házban uralkodó állapotok miatt, de vigasztalhat a tény, hogy te tartottad az év legfergetegesebb buliját. És ne feledd a lényeg, hogy te jól érezd magad!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások