Lélek

Sok vagy kevés?

1545

Mint ahogy a Boldognak lenni nehéz című cikk is elemezi, én is sokszor beleesek abba a hibába, hogy nem azt nézem, és nem annak örülök, amim van, hanem azon kesergek, hogy mim nincs, hogy mije van másnak… Tudom, hogy hülyeség, hogy nem lenne szabad, én mégis bele-beleesek ebbe a hibába.
Amikor ezt a videót megnéztem – nem bírtam könnyek nélkül, ki kellett menjek a mosdóba – újból rájöttem, (mint már sokszor, ha szomorú sorsú embereket vagy valamilyen tragédiát látok/hallok) hogy örülnöm kellene annak, amim van. Hogy egészséges vagyok, van szerető családom (anyu, apu együtt), van szerető barátom, van hol laknom, van mit ennem, van ruhám, van autóm és még sorolhatnám.

Én mégis kevésnek érzem ezt az átlag hétköznapokban, szeretnék többet elérni. Mondjuk szeretném látni a tengert, elmenni 2 teljes hétre nyaralni, szeretnék saját lakást stb. Nehéz elfogadni a munkával telő hétköznapok monotonságát, de ilyenkor döbbenek rá, hogy másnak mennyivel több ereje van, mennyire tiszteletre méltó emberek vannak, akik küzdenek és nem nyavalyognak…


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások