Szépség

F***kivanmár

1674

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem lassan elegem van. Vannak dolgok, amiknek úgy tűnik sosincs végük, ilyen a menstruáció is - (persze ha meg vége van, akkor kezdődik az igazi szívás), és ilyenek a pattanások is. Ugye elvileg az van, hogy kamaszkorban megjelennek, mert hormonok, satöbbi, de aztán illene elmúlniuk. De nem. Mert havonta egyszer megint beleszólnak a hormonok, és ahogy közeledik a havi ünnepnap, szépen kirügyezik a fejünk is. Sokan ezt az egész problémakört a fogamzásgátlók szedésével kiiktatják, ugye van olyan tabletta is, amit bőrgyógyászok is felírhatnak, de mi van azokkal, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel? Tényleg az egész életünket úgy fogjuk leélni, hogy időnként kiver minket a ragya?

És akkor még nem beszéltünk azokról a látszólag megmagyarázhatatlan esetekről, amikor minden ok nélkül megjelennek ezek az izék. A dolgok mögé nézve persze mindig van valami - túl sok méreganyag bevitele, nagyobb és gyakoribb ivászatok, de a röhej, hogy a méregtelenítés is pont ugyanezt eredményezi. Aztán ott van ugye a nyári izzadás és szmog kombója (éljen, megint leírtuk), ami megint kamaszossá varázsolja harminchoz közelítő fejedet. Van akinek a naptól jön elő, van akinek a hidegtől, sokaknak a hústól vagy éppen a tejtől, de ha mástól nem, hát a stressztől tuti. Az is nonszensz, hogy lányok százezrei azért nem esznek isteni finom pisztáciát, meg tökit, mogyit, szotyit, mert másnapra úgy néznek ki, mint egy varangy.

Aztán jön ugye a terhesség, amikor annyi hormont kezdünk termelni, mint egy komolyabb vegyi üzem, és mi történik, na mi? Megjelennek a pattanások. Köszi. Nyilván még a koporsóban is ilyen genyók nőnek majd a fejünkre. Mit rontunk el? Nem elég, hogy rendszeresen járunk kozmetikushoz? Hogy este lepucoljuk az arcunkat rendesen? Hogy reggel csak hideg vízzel, hogy ne roncsoljuk a természetes védekezést? Nem elég, hogy megfelelő krémekkel és házi pakolásokkal is felszerelkezünk? Hogy nyáron nem sminkelünk? Hogy nem junkfoodon élünk? És eleve. A fiúknak miért nincs ilyenje?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások