Étel+Ital

Csináld másképp

1637

Haladjunk a kicsit furább, de nagyon finom raiták irányába. Ha a család már túl van az ecetes uborkasaláta, joghurtos uborkasaláta, tzatziki triászon, rántsuk be őket az uborkák Bermuda-háromszögébe: a mentás raita egyfajta joghurtos indiai salátaféle, a sok csípős mellé adják nyelv- és íny-nyugtatóként, de hűvössége önmagában is felemelő a nagy nyári melegben. 

Egy grillcsirke mellett bőven elfér, de a halálra unt rántotthús-krumpli vonalon is naaagyon lelkesítő tud lenni. Úgy készül, hogy fogsz egy kígyóuborkát, lereszeled nagy lyukú reszelőn, lesózod, állni hagyod. Míg kiizzadja magát, összetörsz néhány mentalevelet, és belekevered natúr joghurtba. Az uborkákról leitatod a levet, majd hozzáadod a joghurthoz, amibe törhetsz egy kis borsot is, de mértékkel a római kömény és a curry sem árt neki. Tedd be a hűtőbe, és örülj meg neki nagyon egy óra múlva, amikor összeértek az ízek. Ügyes vagy!


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások