Étel+Ital

Csináld másképp

1637

Haladjunk a kicsit furább, de nagyon finom raiták irányába. Ha a család már túl van az ecetes uborkasaláta, joghurtos uborkasaláta, tzatziki triászon, rántsuk be őket az uborkák Bermuda-háromszögébe: a mentás raita egyfajta joghurtos indiai salátaféle, a sok csípős mellé adják nyelv- és íny-nyugtatóként, de hűvössége önmagában is felemelő a nagy nyári melegben. 

Egy grillcsirke mellett bőven elfér, de a halálra unt rántotthús-krumpli vonalon is naaagyon lelkesítő tud lenni. Úgy készül, hogy fogsz egy kígyóuborkát, lereszeled nagy lyukú reszelőn, lesózod, állni hagyod. Míg kiizzadja magát, összetörsz néhány mentalevelet, és belekevered natúr joghurtba. Az uborkákról leitatod a levet, majd hozzáadod a joghurthoz, amibe törhetsz egy kis borsot is, de mértékkel a római kömény és a curry sem árt neki. Tedd be a hűtőbe, és örülj meg neki nagyon egy óra múlva, amikor összeértek az ízek. Ügyes vagy!


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
júl
10
Barbii írta:
Ilyet ettem már. A legtikkasztóbb napokon olyan jól tud esni...Áhh
11:18
2
júl
10
whitetulip írta:
meg fogom csinálni...:) köszi..
11:28
3
júl
10
hubbabubba írta:
kilesz próbálva:)
22:38
4
júl
11
Ancsimancsi írta:
Aha, jol hangzik. Ja, meg egy: szeleteld fel az ubit, jo chunky darabokra es sopord bele oket egy talba. Tegyel hozza felvagott paradicsomot, olivabogyot, egy jo nagy fej lilahagymat karikazva, meg felkockazott fetasajtot. Bors, olivaolaj, osszekever. Mennyei. (So nem kell, mert a feta amugy is sos.)
20:03