Test

Szeplő kell!

1609

Nyáron mindig is irigyeltem azokat a lányokat, akiknek szeplős lett a naptól az orruk, homlokuk, az arcuk és a válluk, ráadásul látván azt, hogy ezt a srácok mennyire szeretik, majd szétpukkadtam az irigységtől. Nem értem, hogy azok, akik utálják a szeplőiket, miért teszik, valószínűleg ez is olyan dolog, mint az egyenes haj, göndör haj, hogy mindenki mást akar, mint amit kapott a génjeivel. 

A szeplő jó, cuki, szép, ráadásul nagyon mutatós, amikor a strandon vagy tengerparton a barnult bőrön kibukik, van akinél halványabban, kevésbé, és van akinél erőteljesebben. Nincs ebben semmi utálnivaló, hisz ez szép, miközben halljuk, tudjuk, hogy a szeplő nem tartozik az ember kedvenc külső jegyei közé, vannak olyanok, akik egyenesen sorscsapásnak tartják megjelenésüket. Mondhatnánk, hogy nem kellene harcolni ellenük, és fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, ám ezt a legnehezebb, tudjuk jól.

A kis, kerekded formájú foltok a bőrszíntől sötétebb árnyalatúak, mert a bőr egyes területein más a pigment, azaz a festéktermelés több. A kor haladtával bizonyos szintig növekszik a számuk, olyan, mint az anyajegy, csak nem emelkedik ki a bőr felszínéből. Ez általában vörös hajú, világos bőrű embereknél tapasztalható, ám a szőke hajú, világos bőrűeknél is előfordul.

Akik egyáltalán nem tudnak megbarátkozni azzal, hogy szeplőik vannak, azt tanácsoljuk, hogy már az első tavaszi napfényre fényvédő krémet használjanak, és tartsák meg ezt a szokásukat a nyár végéig, mert ezzel csökkenteni tudják a pöttyök megjelenését. Vannak a piacon erre specializált krémek is, a  leghatékonyabb megoldás a lézeres eltávolítás, de azért nem győzőm elégszer emlegetni, hogy én erre irigy vagyok, mert szerintem ez aranyos. Nagyon.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások