Közösség

Sármleckék Gucci módra

1651

A Spoon Hajón mutatta be magyar nyelvű köteteit Patrizia Gucci, a neves divatdinasztia tagja, sokoldalú vizuális művész és nagystílű szingli donna, aki az egyszerűségben látja a csábítás legfőbb titkát. Szellemes tanácsaiból férfi és nő egyaránt okulhat, ha már van egyéni látásmódja.

Légy könnyed, egyszerű, elegáns! – hangzik a divatház-alapító Guccio Gucci dédunokájának és Paolo Gucci lányának mottója, amit megjelenése és élete is tökéletesen igazol. Neve eleve a stílus szinonímája, mégis időbe telt, amíg megtalálta saját útját abban a családban, ahol az elődök öröksége kiemelkedő teljesítményre kötelez. Már gyerekkorában elmerült a festészetben, majd a vizuális művészetek más területein bizonyította tehetségét. Kerámiába foglalta a női szépséget, drámai lovasöltözékeket tervezett, színhatások alapján kreált különleges illatokat. Mozaiktárlatainak rendszeresen a legismertebb kiállítóhelyek adnak otthont. Televíziós karrierje után mostanában a Donna Moderna internetes portálon osztja meg világpolgár tapasztalatait az olvasókkal. Felsőfokú sármleckéinek gyűjteményei Szenvedély és Csábítás címmel a napokban jelentek meg az Ulpius-ház Kiadó gondozásában.

Gyermeklelkek a fedélzeten

Karafiáth Orsolya és Pallavicini Zita ezúttal hintán lengedező öntudatos bakfisnak fazonírozva olvasott fel az egyes férfi- és nőtípusok meghódítását célzó tanácsokból, némileg ironikus tónussal. Megtudtuk, hogy alapállapotként ápoltság és hosszú haj, reggeli indításnak egy pohár langyos víz, káros gondolatok elűzésére narancshéjas forró fürdő a kívánatos. Bűbájgyakorláshoz válasszunk szűk fekete ruhát gyöngysorral, kellemes estéhez tervezzünk vendégünk karakteréhez szabott menüsort. Nem árt, ha felkészülünk a csábítás tárgyának lélektanából, és elfogadjuk az adott helyzet határait. Entellektüel esetében legyünk vele tisztában, hogy érzelmileg áthatolhatatlan falakba ütközünk, a dandyben lássuk meg az esztétika foglyát. A rafináltan kigondolt kellékek viszont csak akkor működnek, ha megőrizzük természetességünket, gyermeklelkünket és önnön sármunkba vetett hitünket. A közkeletű téma dacára a szerzőre a felületesség legcsekélyebb árnyéka sem vetődhet, ugyanis a játékos szövegből egy hiteles, érett, ízig-vérig nagyvonalú nő arcképe rajzolódik ki. Patrizia Gucci tudja, hogy a lényeg a részletekben rejlik, és bölcseleti gyöngyszemekkel is indokolja az egyszerűség nagyszerűségét. Marcel Proust nyomán abban hisz, hogy nem az örökös újdonságkeresés, hanem egy új látásmód kialakítása számít.

Köszönjük a képeket Gordon Eszternek!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások