Szépség

Kényeztesd magad!

1599

Ha lelkileg nem vagyunk rendben vagy épp meg szeretnénk magunkat jutalmazni valamivel, akkor a legjobb, ha kényeztető dolgokhoz folyamodunk - rengeteg pénzért, mert nekünk belül ettől jó. Nagyon jó. Az önjutalmazásnak számtalan formája van, főleg egészségtelen dolgok, de nincs olyan nő, aki az alábbiaktól ne érezné jobban magát.

Vásárlás

Egy dögösebb, bevállalósabb ruhadarab kellően feldobja a hangulatunkat, pláne, ha nem egyedül vásárolunk, hanem elhívunk egy barinőt, mert ha épp magunk alatt vagyunk, könnyen túlzásokba esünk. Néha elég egy bugyi, vagy egy melltartó, vagy éppen egy zokni, amitől feldobva érezzük magunkat, tapasztalataim szerint ilyenkor gyakran veszek olyan extrém ruhadarabokat, melyeket talán soha nem is veszek fel, annyira provokatívak. Vagy tök haszontalanok, de a léleknek simogató érzés, és ez a lényeg.

Masszázs, szauna

Szakértők szerint, ha kivagyunk, akkor a simogatás nagyon sokat segíthet, hiszen ez egészen gyerekkorból eredeztethető. Amikor rosszkedvünk volt, anya simogatott minket, meg amúgy is, folyton simogattak minket, ám felnőttkorban ez párkapcsolatokban vagy mélyebb baráti kapcsolatokban van csak jelen. Ezért is javasolják, hogy masszíroztassuk magunkat, szakítás után, vagy ha éppen nagyon rossz a kedvünk, és híján vagyunk a szeretetnek. A szauna vagy infraszauna a fényterápiából kiindulva hatásos lelki gyógymód, ráadásul valódi megtisztulásként is felfogható, és alkalmas önmagunk jutalmazására is.

Sport

Ahhoz, hogy elfelejtsük, mi nyomja éppen a lelkünket, a legjobb, ha sportolunk. Ez kitisztítja a fejet, és törli a rossz gondolatokat, ráadásul jól is esik a mozgás. Nagyon igaz a mondás, hogy ép testben ép lélek, hiszen e kettő folyamatos kölcsönhatásban áll egymással.

Szépítkezés

Fodrász, manikűrös, kozmetikus, pedikűrös, azok, akiket hullámokban látogatunk meg, és tőlük távozva igazán nőnek érezzük magunkat. Ha épp nem bénázták el a hajunkat, mert az olykor a visszájára sülhet el, és ahelyett, hogy jobban éreznénk magunkat a bőrünkben, az utcára sem akarunk kimenni majd.

Eszméletlen pénzeket tudunk arra áldozni, hogy kényeztessük magunkat, mindezt azért, hogy jobban legyünk magunkban, mert gyakran nem a szépítkezés és lazulás a célunk, hanem az, hogy rituálisan változzunk, megtisztuljunk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások