Lélek

Strandszex

1565

A strandszex korántsem olyan romantikus, mint ahogy azt a Kék Lagúna alapján gondoltuk. Önfeledten szerelmeskedni a parton vagy a vízben igen kellemes lehet, de ha nem vagyunk figyelmesek, nem nézünk körül és nem tartunk észben pár apró, de fontos részletet, kellemetlen következményekkel nézhetünk szembe. A fejünkben lévő képzetek gyakran azt sugallják, a tengerparti szex spontán és örömteli. Rengeteg fotó és klasszikus filmjelenet dolgozta föl már a témát meglehetősen gusztusosan, ahol a nők persze nem lettek gombásak, a férfiak feneke nem égett le, a gumit nem szaggatta homok, és a közszemérem is sértetlen maradt. 

A valóság azonban nem ilyen idilli. Sokszor pont a szabadság, a nyilvános jelleg okozhat némi gondot, a közterület magáncélú használata. Amennyiben nem privát strandról vagy lakatlan szigetről van szó, bárki felbukkanhat a közelben. Ez a bárki lehet olyan ember is, aki nem kíváncsi más emberek szexuális életére, meztelenségére, mert az intim, és nem tartozik rá. Prűdebb embertársaink tisztességtelennek és gátlástalanságnak tartják az efféle publikus megnyilvánulásokat.. Külföldön különösképp illik tiszteletben tartani az adott kultúrát, ha olyan országban nyaralsz, ahol még a kivágott ruhát is rossz szemmel nézik, légy tekintettel a helyi szokásokra!

A part- és rendőrök, még ha egyesek titokban inkább leselkednének is, közerkölcsi (és néhol vallási) okokból kötelesek leállítani a nyilvános helyen történő, engedély (például forgatási engedély) nélküli szexet. A nyilvánosan bujálkodó nudistákra többnyire csak rászólnak a rend őrei, hogy fedjék be testüket vagy távozzanak, de előfordulhat, hogy megbüntetik az illetlenkedőket. Ha tiszta a terep, és a vágy nappal tört ránk, figyeljünk oda bőrünk egészségére! A felhevült állapotban lehet, hogy nem ez az első, ami az ember eszébe jut, de ha úgy alakul, hogy a tűző napon kívánjuk meg egymást és nincs a közelben barlang vagy egy nagy fa, melynek árnyéka alá bebújhatunk, előjátékként masszírozzunk egy kis naptejet egymás bőrébe, ne felejtsük el a rejtett részeket sem.

A hüvelybe bejutó apró homokszemcsék nem csupán irritálják a hüvelyfalat és a behatoló hímvesszőt, ami kapásból elronthatja az élvezetet, de mindkét félnél felsérthetik az érzékeny felületeket, növelve ezáltal a fertőzésveszélyt, a fájdalomról nem is beszélve. Ha a piszok beférkőzik a petefészekbe, ott komoly gyulladást okozhat. A homok emellett elszakíthatja az óvszert is, ez további veszélyekkel járhat, főleg, ha partnerünket csupán pár órája ismertük meg egy tengerparti koktélbárban. Ha mégsem bírunk magunkkal, és mindenáron a homokban szeretnénk elfeküdni, jó, ha van nálunk vizes kendő, és tanácsos az aktus után pisilni egy jót, de lehetőleg ne a vízbe! Ha van rá lehetőség, érdemes kavicsos vagy sziklás partot választani a homokos helyett (nagyban csökkentve ezáltal a szex spontaneitását, hisz ez már előre megfontolt szándék). Bár a kőkemény felület is hagyhat maga után néhány lila foltot vagy horzsolást, ez egy pokróccal, törölközővel könnyen elkerülhető.

Ha azonban nem adjuk alább, és a víz alatti beteljesülésre szavazunk, szintén jó, ha észben tartunk pár hasznos tudnivalót. Először is, bár a tengeri sónak fertőtlenítő hatása van, maga a víz tele van mindenféle baktériummal, szeméttel, rossz esetben vegyi anyagokkal, s ha bárminemű szenny kerül a vaginába, az megint csak fertőzéssel végződhet. Miképp a homokos parton, úgy a vízben sem működik egykönnyen az óvszeres szeretkezés, elszakadhat, lecsúszhat, elsodródhat, vízzel telítődhet, szóval nem érdemes próbálkozni, felesleges gumipazarlás. Nem mellékes továbbá az sem, hogy a víz kimoshatja a természetes síkosító testnedveket is. Az egyéb természetes édesvizek, tavak, folyók nagyjából ugyanezeket a veszélyeket rejtik magukban, a mesterséges tavakat, bányatavakat azonban mindenképp kerüljük, mivel nincs természetes tisztulásuk, így a gombák és nemi betegségeket előidéző egyéb apró lények hihetetlen koncentrációban lehetnek jelen.

Ha a víz tetején próbálnánk ki a nyári élvezeteket, szóba jöhet a csónak, a kenu, a vízibicikli. Tapasztalatok azt mutatják, ezek inkább akrobatikus mutatványokra emlékeztetnek, folyamatos egyensúlyozást kívánnak, mintsem fergeteges szexélményt nyújtanak, de legalább egy kis változatosságot hoznak. Újabb probléma jelentkezhet azonban ekkor, mégpedig a szúnyog.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások