Közösség

A droglátó

1571

Te jó ég! Ez a droglátó biztos nagyon jó találmány és talán van olyan élethelyzet, amikor létjogosultságot nyerhet (hasonlóan az alkoholszondákhoz), mégis elsőre az jutott eszembe, hogy Nagy Testvér díjat neki! Másodikra is. Nagyon furcsa hangvétele van ugyanis a weboldal szövegének. "A drogháborút megnyertük", áll a fejlécben. Aztán "A droglátó gyorsan és egyszerűen szűri ki a drogosokat a közterületekről és az egészséges csoportokból."

Antidrogosként, mindenféle tudatmódosító szer ellenzőjeként is egyre nőtt bennem a feszültség a szöveg olvasása közben, s nem a drogfogyasztókkal szemben. Valahogy nem hiszek benne, hogy a sikeres prevenció lehet más, mint meggyőzés és az értékekre nevelés. Persze tudom, vannak extrém esetek, iskolai beetetések és hasonlók, amik ellen fel kell lépni, de ilyen ellenséges hangnemben beszélni és "egészséges" meg "nem egészséges" csoportra osztani az embereket, erőszakosan tiltani, aggályos. Szerintem.

"A droglátó csoport tagjai valamennyien nyitottak a társadalmi vitára, a droglátó felhasználásának módjairól és határairól." Határairól. Itt azért felcsillan a remény, hogy csak a kommunikációs anyag sikerült kicsit túl vehemensre. "A kampány végén nyilvánosan is bemutatjuk a droglátó működésének módszertanát és hatékonyságát, majd ünnepélyesen megnyitjuk a drogok elleni harc befejező szakaszát." Ez olyan macskafogós. Egy ismerősöm szerint csak médiahack. Már csak egy nap van hátra a bemutatóig, holnap meglátjuk, mi áll a háttérben. Vagy nem.

Köszönjük Antibaby!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások