Közösség

Jaj, úgy élvezem...

1582

Élvezem a strandot, legyen az mesterséges, természetes, vagy csak egy felfújható medence. Ha strandolás, akkor nyilván mindenki a napimádásra asszociál. Azért lehetnek egyéb elfoglaltságok is a vízparton, mint a pokrócon heverészés és a vízicsibéskedés.

Huncut csibe

Húsz alatt minden nyár, minden napján a harkányi strand csempéin heverésztem, csobbantam a hideg vizesbe, és majszoltam az amerikai fánkot. Akkor még feszes kis idomaimmal, imádtam szelni a feszített víztükröt, s hullámokat generálni rajta. Ha megláttam egy helyes fickót, úgy irányítottam a karcsapásaimat és a lábmozgásaimat, hogy a víz alatt alámerüljek. Igen a csávó alá, és pont, amikor felettem volt, felökleltem a fejemmel. Na, ez volt a legviccesebb, órákig el tudtam ezzel szórakozni. Aztán persze ártatlan szemekkel, csöpögő arccal, nevetve kértem bocsánatot. Hogy ez miért jó? Mert erőteljes flörtnek számít, és bebiztosított ingyen büfézést – lehet csúnyákat mondani rám, tessék, csak tessék! A legjobb ismerkedési módszer volt, óriás társaságok, nagy nyári szerelmek és strandhaverságok alakultak így ki. Sose estem kétségbe, ha nem volt épp kéznél egy pajti, aki reggel kilenckor sorban állt volna velem a fürdő bejáratánál, mert tudtam, hogy nem leszek egyedül.

Sekélyebb vizek

Mivel több nyáron is gondban voltam azzal, hogy mit melózzak, azt találtam ki, hogy összekötöm a nagyon kellemeset a hasznossal és kiplakátoztam a város, hogy gyerekfelügyeletet vállalok, akár egész napra is. Persze, hogy kapva kaptak az alkalmon a szülők! Volt egy nyaram, amikor még az UV sugárzás nem érte el a kettőt sem, így egész nap a gyerekmedence mellett napozhattam, amíg a kis őrzött lurkóm lubickolt. Imádtam! Van olyan strandelfoglaltság, ami hasznos és kellemes, ráadásul segítesz is vele másoknak. 

Kulturális pancsolás

A legjobb persze, ha semmi dolgod nincs egész nyáron, de legalább néhány hétvégén át, és önfeledten pihenhetsz a tengerparton, vagy a medence partján. Ez a legjobb alkalom arra, hogy bepótold az egész éves lemaradásodat, olvasmányok tekintetében. A dolgos hétköznapok során legtöbbször csak akkor van időm olvasni, ha tömegközlekedek munkába be, munkából ki. Ezért, ha nyaralni megyek, legalább három könyvet bepakolok, meg ötször ennyi magazint. Vegyesen. Szórakoztató, intellektuális és valami szépirodalom. Vannak persze tipikus strandkönyvek is, amelyek tipikusan a lektűrirodalom műfajába sorolhatóak be. Magányos tevékenység még a keresztrejtvény fejtés is. Na, ebből az elfoglaltságból, legalább egy tucatot megfigyelhetsz egy kisebb vízparton is.

Mozgás a strand!

A legjobb terep a mozgásra a vízparti friss levegő. Mi előszeretettel tollasozunk, vagy ütögetünk labdát bármivel, habteniszezünk, ha strandolunk. Mindegy, hogy tengerpart vagy bányató, mozogni jó. Mezítláb, kicsit meztelenül, állandóan igazgatva a fürdőrucit. Ha nagyobb társaságban verődtök, akár csapatjátékokat is űzhettek, strandröplabdát, focit vagy akármit! Csak játszatok! Persze vannak ezeknél jóval költségesebb sportok is, amiket vízen űzhettek, de megint úgy gondolom, hogy ha pénzed van, akkor legyen fantáziád is, ezért nem ajánlunk, vitorlázást, szörfőzést, jetskit, meg wakeboard-ot.

Játszásiból

Ha strandolás, akkor társasjáték, amik általában párban zajlanak. Kedvencünk a Ki nevet a végén, a malom, agymozgatós hangulatban a sakk, malom, és a kártya. A Kártyában az Uno visz mindent, de ezt sokan jó játszani, akár csak a rummy-t. Kártyázni jó, sajnálja, aki nem tud! És persze van az a játék, aminek nem tudjuk mi a neve, de egy ronda barna tábla van hozzá. Te bizonyos színű gombácskákat bizonyos sorrendben kiraksz, eltakarod, a másiknak meg 12 lehetősége van, hogy kitalálja a helyes színeket és a helyes sorrendet. Megvan? Na az is ideális strandjáték.

Hesszelés

A legpasszívabb, de néphobbinak számító strandmulatság egyértelműen a napszemüveg mögül való bámulás, amikor végre nem látják, hogy hova nézel, így alaposan szemügyre vehetsz mindenkit, akár egész nap realityzhetsz egy szomszéd pokrócon heverő család életében.

Te mit imádsz a strandban, vízpartban? A homokvárépítést? Vagy a kagylógyűjtést? Esetleg rajzolni szoktál? Vagy kavicsokat rendszerezel?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások