Test

Hőség van

1548

Megint nyár van, amit annyira vártunk, csak épp arra nem gondoltunk, hogy iszonyú meleg lesz megint. Magunk mellett a lakásunkat is hűteni kell, de hogyan tegyük ezt, ha nem csípjük a zümmögő légkondit? Most nem is említjük a klímaberendezést, mert épphogy annak a használatát szeretnénk elkerülni! Tehát mi jöhet szóba? Kereszthuzat, sötétítés, és...  Nos, rögtönzött közvélemény-kutatásunk ezen a kettőn kívül még a szentelt vizet említette, persze csak poénból. 

Sötétet!

Mivel a nap nagy részét nem töltjük otthon, ezért nem zavaró, ha lehúzzuk a redőnyt, rolót, behúzzuk a sötétítő függönyt, és meglepődve tapasztaljuk majd, hogy hiába tombol a kánikula, kellemes hőmérséklet van a lakásban. No, de mi van, akkor, ha a tetőtéri lakásod ablakán, se redőny, se függöny, és épp rolóra sincs több tízezred? Nos, alternatív megoldásokban nincs hiány. Tapadókorongra ráerősítesz kartont, és felcuppantod! Ugyanezzel a technikával mehet kartonanyag – tehát vastagabb vászon – vagy bármi, amit érdemesnek tartasz arra, hogy mereven álljon, és elbírja a tapadókorong. Ugyanilyen megoldás a tépőzár, felragasztod a keretre, a vászonra rávarrod, és már kész is.

Fújjon a szél! 

Ha akkora mákod van, hogy tudsz kereszthuzatot csinálni, hát hajrá! Arra azért figyelj oda, hogy ne legyen durva, mert könnyen görcsbe állhat másnapra a nyakad. Este, amikor ég a lámpa és nyitva vannak az ablakok, mindenképpen be fog repülni egy-két szúnyog és egyéb repülő állat, akár még szitakötő is. Tegnap este a belváros kellős közepén pont meglepett egy minket, szóval ne hidd, hogy csak vízparton lehetséges ez. Megoldás van! Elektromos szúnyogriasztó helyett szép zöld szúnyogháló. Amennyiben nem lehet kereszthuzatot csinálni nálad, akkor a megoldás egy nagy, álló ventilátor, de ezt csak végső esetben. Minek fogyasztani az áramot, ha nem muszáj?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások