Test

Több mozgás, jobb szex!

1506

Sport és szex

Aki sokat sportol, az ágyban is mozgékonyabb lesz, de utána valószínűleg gyorsan elalszik. A sport egyharmaddal csökkenti az impotencia előfordulásának esélyét - a sport és a szex tehát szorosan összefüggnek egymással. Sokáig az volt a bevett szokás, hogy nagy sportmegmértettetések előtt a sportolóknak illett tartózkodniuk a nemi élettől. A koncepciók változnak. Az edzők évtizedek óta tiltják a játékosokat a meccsek előtti szextől, s ezzel összecseng az a keleti elgondolás is, miszerint az ejakulációval fontos életenergia távozik a testből, épp ezért fejlesztették ki az ejakuláció nélküli orgazmus technikáját is. Újabban felülvizsgálta a sportmenedzsment ezt az általános tiltást, mivel belátták, egyéne válogatja, kire hogy hat a szex vagy éppen annak megvonása. Van, akit egyenesen ellazít, és nyugoddtá tesz, míg mások elfáradnak, álomittassá válnak tőle.

Testnek léleknek

Mozogni kell, muszáj, futni pedig egyenesen felszabadító. Ahhoz, hogy testi-lelki harmóniánk egyensúlyba kerüljön, sokféle sport hasznos, a jóga mellett a futás az, amivel a leghamarabb helyére tudod magad rakni kívül és belül egyaránt. Az internetet böngészve sokan azt tanácsolják, szakítás után el kell kezdenünk futni ahhoz, hogy a felgyülemlett rossz érzések és fájdalmak átalakuljanak bennünk, és átessünk a nehéz időszakon. Persze emellé az önkielégítést és naplóírást is javasolják, de a futás valóban csak jót tehet. Elvégre is a plusz kilók lekerülnek, a test átalakul, formálódik, nem beszélve a futás állóképesség-növelő hatásáról, és az izomzat erősödéséről, melyek szex közben hasznosak és szépek is. Az agyunk kitisztul, a mindennapi gondok eltűnnek, könnyedén felfrissülünk, és csak a sport nyújtotta örömmel foglalkozunk. Rendszeres futással egyre többször élhetjük át azt az élményt, hogy már szinte megállni sem tudunk, csak a lábunk visz tovább, de belül valamilyen oknál fogva nagyon jó érzés fut rajtunk végig. Ez az, amire aztán rá is lehet szokni.

Futás és a szex

Szexológusok szerint az aktus során mindenki csodát akar átélni, amit csak úgy tudunk elérni, ha összhangban vagyunk magunkkal és partnerünkkel. Szeretkezés közben sokan frusztráltak, vagy szégyenkeznek valamiért, melynek oka, hogy nem elégedettek önmagukkal. A futás jótékony hatással van az effajta érzésekre, hiszen a mozgás közben felszabaduló energiák segítenek saját magunkkal összhangba kerülni, mely által önbizalmunk nő, a kishitűség eltűnik, és nagyon vonzóvá válhatunk mások számára. A szexualitásban is megnyilvánul az effajta felszabadulás, hiszen testi erőnlétünk és belső határozottságunk segítségével fantasztikus élményekben lehet részünk. A frusztrációk eltűnnek, és átadhatjuk magunkat a testi örömöknek. Egy jó szex pedig felér pár kilométer futással, és még a bőrt is széppé teszi.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások