Közösség

Amit nem tanítanak az iskolában

1465

Bill Gates beszédet mondott amerikai középiskolásoknak, és ennek során tizenegy szabályt említett meg, amit nem tanítanak az életről az iskolákban.

1. Az élet igazságtalan – szokj hozzá.

2. A környezeted nem fog gondoskodni az önbecsülésedről. A környezeted arra számít, hogy előbb te viszel véghez valamit, ami miatt jól érzed magad.

3. Nem fogsz 60 000 dollárt keresni egy évben rögtön az iskola után. Nem leszel igazgatóhelyettes kocsival és mobillal addig, amíg te magad meg nem tudod keresni a rávalót.

4. Ha azt hiszed, hogy a tanárod szigorú, csak várj, majd meglátod milyen lesz a főnököd.

5. Sütödében vagy kifőzdében dolgozni nem rangon aluli. A nagyszüleid ezt még lehetőségnek tekintették.

6. Ha elcsesztél valamit, az nem a szüleid hibája, tehát ne nyávogj róla, hanem tanulj belőle.

7. Mielőtt megszülettél, a szüleid nem voltak olyan unalmasak, mint most. Az tette őket azzá, hogy fizetik a számláidat, tisztítják a ruháidat és hallgatják, hogy te milyen coolnak érzed magad. Tehát mielőtt a természetet akarnád megmenteni az azt szennyező szüleidtől, próbáld meg tisztán tartani a saját szobádat. 

8. Az iskoládban lehet, hogy nincsenek nyertesek és vesztesek, és talán még megbukni sem lehet, mert újra és újra próbálkozhatsz. Ez a leghaloványabb kapcsolatban sincs a valóságos világgal.

9. Az életben nincsenek tanévek, és nem kapsz nyári szünetet. Mi több, nagyon kevés munkáltató segít neked megtalálni önmagadat. Ezt szabadidődben kell megtenned.

10. A TV nem az igazi életet mutatja. Valójában az emberek nem kávézóban ülnek, hanem dolgoznak.

11. Legyél kedves azokkal akik szemetek. Jó esély van rá, hogy egyszer még dolgozni fogsz valamelyiknél.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások