Divat

Esküvő! Mit vegyek fel?

1461

Sokszor fordultak már hozzám segítségért kétségbeesett menyasszonyok és csajok, akik szimplán csak esküvői meghívást kaptak, hogy segítsek nekik felkészülni a nagy napra, ezért nagyképűség nélkül mondhatom, van már némi tapasztalatom az ügyet illetően. Az amúgy sem egyszerű napon rengeteg kritériumnak kell/ illik megfelelni, amikben könnyű elveszni, éppen ezért időszerűnek gondoltuk, hogy itt, a cotcot-on is foglalkozzunk a kérdéskörrel.

Először is szeretnék lefektetni egy alap igazságot, amiről valamiért hajlamos minden menyasszony megfeledkezni. A nagy napon egyetlen embernek kell tetszenünk, de nagyon, és az nem más, mint életünk leendő párja, a vőlegény. Éppen ezért, ez az a vezérszál, amit szem előtt kell tartanunk a legelső pillanattól kezdve. Nem kell feltétlenül habostortának öltözni, csak azért, mert a legtöbb amerikai filmben ezt látod. Nyugodtan választhatsz egy szuperszexi menyasszonyi ruhát, ha a pasikádnak tudod, hogy az jön be. Meg kell itt jegyeznem, voltam már olyan esküvőn is, ahol egész végig azon imádkoztam, hogy a menyasszony melle nehogy kiforduljon a mélyen dekoltált míderből, annyira túllőtt a célon. Természetesen nem erre gondolok, amikor a szexi ruháról beszélek, mindössze arról, hogy vállalja fel mindenki azt a ruhát, amiben úgy érzi, a legjobban bejönne a pasijának. És itt most a pasin van a hangsúly. A nagyid és a szomszédnéni nyilván szívesen látna 12 rét ruhában, 56 méter fátyollal a fejeden, de ez most a Ti napotok.

Nézz Carolina Herrera menyasszonyi ruhákat!

A vendégek sincsenek sokkal egyszerűbb helyzetben, hiszen általában nem lóg 3-4 szett új ruha a gardróbban, amit ilyenkor elsüthetünk, ezért első körben mindenki rágörcsöl arra, hogy kénytelen beruházni egy új ruhába. Először is, szerintem kár túldimenzionálni a kérdést, általában meg lehet oldani otthoni ruhákból is a szettet, és elég ha egy-két kiegészítővel feldobod. Induljunk most ki abból, hogy nyáron van az esküvő. Ezért azt szeretném kérni, hogy a fekete kosztümöt, nadrágkosztümöt, első körben húzd le a lehetséges indulók listájáról. Nyár van, ráadásul egy esküvőre mész (Juhéj!) ami azt jelenti, hogy szétcsattansz a boldogságtól, és ilyenkor van jobb választás is egy uncsi fekete szettnél. A másik fontos tudnivaló, hogy a fehér szín ezen a napon csak és kizárólag a menyasszonynak van fenttartva. Ezért ez is kilőve. Ami szerintem tuti befutó, az a kisruha kényelmes de szép cipőcskével. Nem szerencsés ugyanis hiper magassarkút felvenned, ha az esti mulatságban is szeretnél résztvenni. Talán mondani sem kell, de azért mégis: farmer, edzőcipő, tornacipő kizárva. Bármennyire új, és bármennyire is elmegy szerinted.

A templom az templom. Tiszteljünk meg mindenkit azzal, hogy nem rakjuk ki a ciciket-pocikat, a szoknya ízléses hosszára, valamint a ruhánk hátkivágására úrinők lévén szintén odafigyelünk.

A másik sarkalatos kérdés a smink és a haj. Ha te vagy a menyasszony, tarts egy próbanapot a fodrászodnál és a sminkesnél is. (a legtöbb jó kozmetikus vállal esküvői sminket, hozzájuk fordulhatsz segítségért). Ezzel megelőzhető az, hogy az esküvő napján kapj sírógörcsöt a madárfészek konytól, amit a fodrászod kreál. Ha csak a vendéglistán vagy, akkor is találd ki előre, hogy mit kezdesz magaddal, ugyanis az összkép úgy lesz tökéletes, ha a smink és a frizura is összhangban van vele. Szerintem a kevesebb mindig több alapon, kerüld a nagyon durva füstös sminket és a csillámos hajkreációkat. Legyél frissen mosott, ápolt és koncepciózus. Ha például a vállaidat szabadon hagyja a ruha, engedd ki a hajad, és tegyél egy kis bronzosítót a vállcsontjaidra is. Emeld ki, ami szép, de ne legyél hivalkodó.

A kísérődre is legyen időd. A legtöbb pasinak ugyanis szimplán herót az ilyen alkalmakra való készülődés. Az ing öltöny variáció általában működik náluk, hacsak nem az érettségijére vásárolt padlizsánszínű öltönyt rántja elő a szekrényből, mint egyetlen lehetséges induló. Az ing legyen kivasalva, a cipő kitisztítva, és nem árt, ha az ing és a nyakkendő köszönő viszonyban van egymással. Figyelj a zoknira is, valamiért sokan azt gondolják, hogy a sportzokni állati jól megy az elegáns cipőjükhöz is. Ha leül a nadrágjában, ne látszódjon ki a szőrös lábszára, érjen a zokni a vádlijáig, és legyen összhangban a cipővel és a nadrággal. Ha úgy alakul, hogy nagyon nincs semmi, amit ráadhatnál, próbálj együttműködő és problémamegoldó lenni. Vannak olyan srácok, akiknek kompletten hiányzik az elegáns ruha a szekrényéből, nyilván azért alakult ez így, mert soha nem kell ilyen ruhákat hordania. Ne kényszerítsd olyan beruházásba, aminek semmi értelmét nem látja. Tudom, hogy furán hangzik, de egy öltönyt lehet a legjobb havertól is kölcsönkérni.

És most Te jössz! Kérdezz bátran, én pedig legjobb tudásom szerint megpróbálok segíteni neked. 

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások