Test

Egy gyümölcsnap

1425

Azt vettem észre az elmúlt hetekben – főleg a melegebb napokon -, hogy nem kívánom a főtt ételt. Mivel már reggel kitalálom, hogy mi legyen az ebéd, újabban előfordul heti rendszerességgel, hogy csak beugrom a piacra és veszek egy kiló epret, vagy cserkót és az lesz az ebédem. Imádom, nem telít el, nem lustulok el és olyan frissnek érzem magam. Nyilván nem véletlenül kívánja meg a testem a gyümölcsöt. A napokban kaptam egy levelet, a Napsugár életháztól, amelyben pontosan le volt írva, hogy ez minek köszönhető, sőt egyéb okos tanácsot is kaptam. Ezek szerint, a nyári nagy melegben szervezetünk tehermentesítésére heti egy gyümölcs vagy zöldségnap beiktatása javasolt. Egy ilyen nap, mindenki számára csak felfrissülést hozhat. A szervezetet nem terheli meg, jótékony élettani hatásai pedig szinte rögtön érezhetőek.

Ezek a napok – a kívánt zöldség és gyümölcs megvásárlásán kívül – nem igényelnek előkészületet. Normál életvitel és étkezés mellett, bárki, bármikor elkezdheti. Mivel rövid időről van szó, elvonulást, nem igényel, nyugodtan lehet mellette dolgozni vagy akár nyaralni. „Az elfogyasztott gyümölcs, zöldség magas folyadék és rosttartalma miatt intenzíven kitisztítja a szervezetet, eltüntetve onnan a felhalmozódott mérgeket, lúgos hatásának köszönhetően pedig semlegesíti a savfölösleget. Javasolt az idénynek megfelelő, hazai és minél színesebben összeválogatott zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani." - mondja Dr. Kuklis Eszter a Napsugár Életház természetgyógyász-életmódterapeutája.

Az étkezések között fogyasszunk minél több vizet gyümölcs- vagy gyógyteát. A gyógy és gyümölcsteák édesítés - cukor, mesterséges édesítők - nélkül is nagyon ízletesek, a növények és gyümölcsök természetes íze, aromája ellensúlyozza az édes íz hiányát. Egy kolléganőm is örömmel konstatálta, hogy mindannyian gyümölcsöket majszolunk édesség gyanánt, nap mint nap. A méregtelenítő zöldség- vagy gyümölcsnap alatt mellékhatással, kellemetlen tünetekkel nem kell számolni. Egy-egy ilyen nap mindenkit felfrissít és erőt ad, így kedvet csinál egy teljes méregtelenítő böjthöz.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások