Divat

Divatozz a bringán is!

1420

Télen amúgy se nagyon ülünk fel a nyeregbe, na de nyáron! Már alig várjuk, hogy tekerhessünk. Igen ám, de mi legyen rajtunk. A menetszél hűt, az izommunka fűt, a nap süt, hektikus az időjárás, esik is sűrűn. Tehát, akkor mi legyen a tatyóban és a testünkön? Ja! És jól akarunk kinézni. Én legalábbis feltűnően, hogy nehogy elcsapjanak a vasak. 

Fentről le

A fejünk védelme fontos. Ez az a pontja a testünknek, ami a legkönnyebben sérül, viszont az egész testünket-lelkünket irányítja, szóval nem árt védeni. Még akkor is, ha az van a fejedben, hogy, amikor még kislány voltál, úgy tekertél a háromkerekűn, hogy se bukó, se semmi, csak lobogott a hajad a szélben és vigyorogtál a napsütésbe. Szóval kell egy jó bukó. De milyen? Alaposan ki van bélelve, pontosan illeszkedik a fejedre és nem csak a fejtetődet, de a tarkód felett is véd. Legyen színes, sőt fényvisszaverős, akkor más ellen is véd!

Szemed védelme

Szintén fontos, ha hunyorogsz az zavaró lehet, sőt, ha nem is látsz jól, akkor muszáj a dioptriák miatt. Vannak olyan sportnapszemüvegek, amelyeknek a lencséjébe lehet dioptriát csiszolni, de ez a drágább mulatság. Ha bemész egy profi optikába és elmondod, hogy szeretnél egy dioptriás napszemüveget, amit sporthoz is használni fogsz, tuti segítenek és megúszod egy húszasból. Érdemes egy sárga lencsés szemcsit is beszerezned. Ha nem tudod miért, tuti nem bringáztál még nyári alkonyatban, nem nyeltél le ezer muslicát, és a szemed se lett még bogártemető.

Testeden a jel

Egy jó kis pamutrikó legyen rajtad, ez felszívja párolgó tested nedvét, és kényelmes is. Nyáron elvileg nem is kéne más, hacsak nem áldott volna meg minket Medárd negyvennapi esővel. Tehát kelleni fog egy vízálló, kapucnis dzseki. Vannak speciálisan bringázáshoz kialakított esődzsekit, amelyek itt-ott nyitottak, hogy jobban szellőzz a mozgás közben, itt-ott meg hosszabbak, hogy védjék a combodat. Amennyiben hosszabb és emiatt kiszámíthatatlanabb útra kélsz a bringáddal, mindenképpen nadrágot húzz, és műszálasat. Ez könnyebben szárad, nehezebben nedvesedik. Ami előny, az hátrány is, hiszen, jobban bele is lehet izzadni, persze, ha úgy tekersz, mint egy nyugdíjas, nem kell ettől tartanod. Kapható spéci bringanaci is, de ezt csak fanatikusoknak ajánljuk, munkába járóknak nem feltétlenül. A legfontosabb, hogy látszódj! Ne legyél szürke, ne olvadj bele a környezetedbe. Persze nem mindig tudunk foszforeszkáló, neonparádéba öltözni, de vannak áthidaló megoldások, melyekkel jól kiegészítheted az öltözékedet, és hasznosan fogsz látszódni. Ilyen a pólón virító ábra, ami speciális anyagból készül és visszaveri a fényt ,vagy a lábszárra egyszerűen feltekerhető fényvisszaverő csík.

Cipellő

Azt tapasztaltuk, hogy tűsarkúban is lehet tekerni. Meg kispacskerban, flip-flopban, de persze egy puha sportcipőnél nincs kényelmesebb, és le sem esik a lábadról. Igen, van olyan, hogy tekersz a városban, pacskerban, megállsz, letámaszkodsz, visszalépsz, papucs már sehol, de te észre sem veszed. A lényeg, hogy hajlékony legyen a csukád, és rögzítve legyen a lábadon.

Egészülj ki!

Egy sima egyszínű bringa is lehet mégoly vidám, csupán a ráaggatott kiegészítőitől. A sárvédő egy fontos cucc, telematricázhatod, lefestheted, lehet bármilyen, a lényeg ,hogy fedje a kereket, mert akkor nem leszel csupa sár, víz, meg izé, ha szakad az eső vagy csak belehajtasz negyvennel egy pocsolyába. Pumpa kell! Legyen színes vagy egyszerű, a lényeg a szelepbe illeszkedjen. Jogos a kérdés, hogy mi van, akkor, ha munkába jársz a bringádon és olykor-olykor még a laptopodat is magaddal kell vinned? Nos, erre is van megoldás. A futárok körében nagy szeretet övezi a Bagaboo táskákat, mert ezekbe minden elfér. Igen, tényleg minden, a laptoptól elkezdve, foltkészleten át a kulcskészletig, minden, még a kis neszesszered is! 

Ha mindez nem volt elég, akkor szerdán, délután hatkor, a Millenárison belefuthatsz abba, amikor a legnagyobb bringás divatdiktátorok beszélgetnek arról, hogy milyen, milyen lesz, és milyen legyen az idei nyár bringadivatja.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
jún
11
ismeretlen írta:
A Bagaboo-s luink nem jó:(
12:14
2
jún
11
ismeretlen írta:
Mármint link:)
12:14
3
jún
11
MNG válasza írására:

De jó, csak amiután betölt, nyomj rá a kezdőlapra, vagy vmelyik gombra és akkor betölt.
12:38
4
jún
11
MNG írta:
ezt most jól megaszondtam
:D:D
(csak nem hagy a főnök :D:D )
12:39
5
jún
11
Maminti írta:
Sokkal szívesebben pattannék bringára, ha a várost bicikliutak hálóznák be, és nem kellene attól tartanom, hogy elütnek, vagy szlalomoznom kell az emberek közt... :-/
12:57
6
jún
11
ismeretlen válasza írására:
de jó, katt a kezdőlapra... jó az: )
13:09
7
jún
11
zsoszken írta:
nekem újat nem mondott ez a cikk, pont ezt olvastam kb. két hete az NLC-n... vehettétek volna a fáradtságot, hogy legalább más márkákat mutassatok be...
13:35
8
jún
11
kergekom válaszaMaminti írására:
teljesen megértem Mamintit, DE én azért szoktam bringázni erre-arra-néhanapján. :) amúgy meg nincs több táskás meg göncös, mert ezekről már olvastam... :S
13:37
9
jún
11
ismeretlen válaszazsoszken írására:
bocs, nem olvasunk nők lapját, ráadásul imádjuk ezeket a cuccokat! ... majd, legközelebb a te kedvedért végiglapozom a nők lapját (SE!) :D
14:48
10
jún
11
saska írta:
persze, lehet tűsarkúban tekerni... csak egy hirtelen fékezésnél ciki, mert kitörik a bokád, ha le kell tenned a lábad... és akkor se tűsarok, se bringa, egy jó darabig a merev műanyag, tépőzáras bokarögzítő lesz a jó barátod, ja de az is nagyon divatos ám :))
15:33
11
jún
11
zsofi írta:
lehet tűsarkúban tekerni, csak oda kell figyelni. tapasztalat
16:48
12
jún
11
bebe írta:
Én amint kijön a jóidő, nem vagyok hajlandó tömegközlekedésre szállni, amugy is rühellem az átlagban citromképű embereket, akik itt pesten utaznak (tisztelet a kivételnek), egymást miregetve, kinmivan, főleg ez a meleg beköszöntével, még egy kellmes savanyúan facsaró szaggal is párosul..pfeeej! Csak a bicikli, gyorsabb, olyan utcákat is felfedezel, amiket amugy talán nem, közbe reagge muzsika, napfény... nem is kell több egy jó induló naphoz. Aki meg attól fél hogy elütik az maradjon otthon, mert a buszal is történhet baleset, az autó is karampolózhat és a gyalogosra még talán több és nagyobb veszély is leselkedik, mint egy bicósra (pl én:-) )

A cikk irójának meg csak annyi, hogy tényleg elég karcsú/plagizált iromány, és ha már divatoldal meg trend, meg mittomén...akkor a cangirát kár volt kihagyni, feketepont! http://www.cangira.hu/
16:52
13
jún
11
pillango írta:
Én tűsarkúban nem ülnék biciklire... nekem ez olyan furi "összeállítás" .
19:19
14
jún
11
deedes írta:
én csak kényelmes cuccban szoktam
de ilyen melegben - igaz, hogy utálom - de inkább bkv.zok, mert utálom h.mire beérek a suliba, a táska alatt vizes a felsőm és az nem a legkellemesebb :)

magassarkút meg eleve nem szeretem, főleg nm biciklin...
20:38
15
jún
12
Juci írta:
a brEngám
http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=1_189_193&pID=11693

a kesztyűm
http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=147_173&pID=13954

a sitykám
http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=3_166&pID=10215

a táskám
http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=3_58_160&pID=13891

és ma kipróbáltam, tűsarkűban lehet brengázni pont
07:45