Test

Szex és menstruáció

1423

Hagyományosan számos kultúrában elválasztották a menstruáló nőt a csoporttól, minek okát sokan abban látják, hogy egy vérszagot árasztó személy komoly veszélyt hozhat egy egész közösségre, ám ezen jóval túlmutató okai is vannak a gyakorlatnak. A megtisztulás, félrevonulás a nő igényeivel is nagyban összecsenghet, de az elkülönülésnek egészségügyi szempontjai is lehetnek, a menstruáló nő ugyanis alkalmas ugyan a szexuális együttlétre, sok esetben kifejezetten vágyik is rá, de számos kutatás eredménye mutatja, a fertőzés veszélye ekkor különösen magas. Új-Guineában, egyes törzseknél a menstruáló nőket külön kunyhóba költöztetik, ahova férfiak soha nem léphetnek be. Az elkülönülés ideje alatt külön tűzhelyt használ, csak nőneműnek tekintett növényeket fogyaszthat, nem ehet vadhúst, kutyát és egyéb csemegéket, csak disznót.

Az ötödik napon, tisztálkodás után előjön, fehér vonallal megjelöli magát, hogy jelezze, immár megtisztult. A hiedelem szerint a vérző nő veszélyes, megpillantása a férfit nemzőképtelenné teheti, megbetegítheti. Hasonló szokások a természeti népek többségénél megfigyelhetőek, s egyes vallások, mint amilyen a zsidó is, alapvető követelménynek tekintik a nők vérzés alatti elkülönülését és a vérzés utáni tisztulást, ami egyértelműen egészégügyi szempontokat vesz figyelembe. A valós ok-okozati összefüggések a szokások kialakulásának idején valószínűleg még nem voltak ismertek az emberek előtt, de megfigyeléseikre hagyatkozva alakították ki a legjobbnak vélt gyakorlatot, amit észrevétlenül ruháztak fel rituális szokásokkal, s amik egészségvédő eredményességét mára az orvostudomány is igazolta.

A ciklus és a női lélek

Ám mindezek csak a menstruációs ciklus látványos és egyértelmű vonatkozásaira adott közösségi reakciók, pedig a ciklus folyamatosan hat a nő fizikai és lelki állapotára, ami legalább olyan intenzíven befolyásolhatja szorosan vett környezete életét, mint a vérző napok. Egyik oldalon ott a vélt tudás, a hiszti a menstruáció előszele, a szexet is sokan kerülik a hormonokra hivatkozva, tehát alapszinten elfogadottnak tűnik, hogy a hormonok néha átvesztik az uralmat, de mégis oly kevés az, amit valójában tudunk a ciklus és a női lélek összefüggéséről, és arról, ahogy mindez a szex utáni vágyat vezérli. Sem a gyógyszeriparnak, sem az orvoslásnak nem szolgálna gyümölcsöző, dollármilliárdokat hozó eredményekkel, ha fel akarnák térképezni ezt a területet, így eleddig nem készült komoly, átfogó vizsgálat a témában, de született milliárdnyi magánkísérelt, hisz nincs nő, aki ne érezné olykor az elsöprő vágyat, máskor meg az érintésre is elborzadó elutasítást. (Persze a női libidó külsőleg  befolyásolható természetét kutatják, de ezek nem a menstruációs ciklus természetesen hullámzó szexéhességét veszik alapul.)

Ha megkérdeznénk, valószínűleg a nők túlnyomó többsége egyetértene abban, hogy a ciklus bizonyos napjain sokkal szexisebbnek, kívánatosabbnak és felizgultnak érzik magukat, ám abban már nem lenne ilyen nagy az egyetértés, hogy ez mikor is következik be pontosan. A változásokat érző nők fele a ciklus felére tenné a szexéhesebb napokat, az ovuláció idejére, míg a másik fele inkább a vérzést közvetlenül megelőző napokra, vagy a vérzés idejére. Mindezzel párhuzamosan sokan orgazmuskészségükben, sőt az orgazmus típusaiban is különbségeket éreznek, ami mind a ciklus során bekövetkező fizikai változásoknak, mind a hormonok okozta hangulati változásnak egyaránt betudható. 

Jó vagy rossz?

Mindenfélét hallottunk már arról, hogy lehet-e nemi életet élni menstruáció alatt, lényeges kérdés, hiszen nem egy nő kívánja meg a szeretkezést a második vagy harmadik napon. Ahogy letudtuk a feszülő hátat és melleket, alhasi göröcsöket és fájdalmakat, felszabadítóan menstruálunk tovább, ám hormonjaink beindulnak és kész, erősen feszít belül a szexuális éhség. Minden legyen vagy semmi? Azaz behatolás is mehet vagy az nem? Vagy inkább hagyjuk ki a saját testi gyönyörünket? Ezek a kérdések nyilván függnek a partnertől, hogy mennyire bevállalós, ha nem védekeztek, higiéniai okokból a behatolás csak óvszerrel történjen. 

Jó hatással van a szex menstruációkor fellépő görcsökre, mert a szexben olyan hormonok szabadulnak fel, melyek fájdalomcsillapító hatásúak, így csökkenhetnek menszis görcsök. Már annak, aki ilyenkor bármire képes, mer legtöbbször csak a nyöszörgés megy és a fekvés. Pozitívuma, hogy kisebb a teherbeesés kockázata, de nem nulla, szóval érdemes vigyázni. Jópár pasi szerint a nők ellenállhatatlanok ilyenkor, ám vannak, akik a nő közelébe sem képesek menni, mert undorodnak a menstruáció gondolatától. Akik ellenzik, pusztán a higiénia miatt teszik, a fürdőkkel együtt kerülendő, mert sokkal fogékonyabb ilyenkor a genitáliánk a fertőzésekre. Az ok egyszerű, a méhszájunk kitágul, így könnyen kerülhet be baktérium. A megbetegedéshez mindez ez kevés, csak abban az esetben veszélyes, ha az immunrendszerünk valami miatt legyengült.

Kellő óvatosságal és odafigyeléssel a higiéniát és az egészségügyi szempontokat ki lehet védeni, s ha kreatív fantáziánk van, még a behatolást is kerülhetjük, úgy is garantáltan jó élményben lehet részünk. Aki ekkor képtelen a szexre gondolni, annak ez a négy-öt nap meg se kottyan, annál édesebb lesz a következő alkalom.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
Jun
11
donci írta:
hàt nekem nem jön be mensz alatt...a pàromnak sem. szerintem ki lehet birni,azt a 3-4napot szex nélkül,illetve vannak még màs praktikàk is amit be lehet vetni.... ; )
10:02
2
Jun
11
Doryca írta:
Mi próbáltuk a 3-4 nap alatt, van, hogy meg se kottan az a kis vér, van, hogy inkább behatolás nélkül csináljuk...az se rossz... Igazából én azt szeretem az utóbbiban, hogy a pasik kénytelenek a többi erogén zónára koncentrálni....mint egy jó hosssszúúú előjáték :)
10:26
3
Jun
11
sziszuscicus írta:
Fú, hát nálunk nem akadály:) A mostani párommal csináltam így először, és persze maszatos egy kicsit, de nagyon jó. Ad valami plusszt.
10:39
4
Jun
11
LyLyboy írta:
nem nagyon akadálya ha nem fáj a másiknak csak a higiéniára kell figyelni előtte, alatta, utánna!
Éredekesség képen csomo fiatalnál úgy hallotam erről,h "mártogattad már ketchupba a virslidet" meghasonló....hhmmmm...érdekes
11:12
5
Jun
11
yaravec írta:
Ez nem jelent akadályt.
Természetesen ehhez komoly bizalomteljes kapcsolat kell és kölcsönös kívánalom.
Volt olyan barátom aki nem bírta elviselni a dolgot és éhkoppon tarott pár napig.De szerencsére csak egy ilyen volt.
A mostani kedvesemnek ez nem okoz gondot, ráadásul ebben az időszakban még jobban elveszítem a fejemet mint általában:-P
11:25
6
Jun
11
revancha írta:
Lehet, hogy nagyon cinikus vagyok, de szerintem igenis szerepet játszott már ezeknek a tradícióknak a kialakulásakor az, hogy a nők ilyenkor igenis hisztisebbek és ezt a paisk nehezen tűrték, ezért kitalálták, hogy tisztuljon meg a nő, és ne is lássák napokig. De lehet, hogy csak a rossz tapasztalataim mondatják velem ezt. Voltak olyan fiúk az életemben, akik ilyenkor még ha ki sem mondták, éreztem, hogy ezeken a napokon, még egy szimpla puszi is megerőltető számukra, annyira "undorodnak" ilyenkor a nőtől. És volt akit nem zavart. Engem sem.

Timi! Szerintem nézd meg még egyszer a cikket, mert vannak benne helyesírási hibák, amik zavaróak voltak.
11:40
7
Jun
11
Hella írta:
Én elég nagy étvágyú lány vagyok, és nekem már a második napon nagyon hiányzik az együttlét. A pasim viszont ebből a szempontból elég kiszámíthatatlan, mert volt már, hogy nem zavarta, mert annyira be volt gerjedve, és van úgy(sajnos ez a gyakoribb), hogy kivárja, hogy teljesen elmúljon, mert őt zavarja a "maszat".
Erre egyik fiú ismerősöm azt mondta, hogy mensi alatt a fürdőszobában kell szexelni. Tetszik az ötlet:)
12:02
8
Jun
11
kirsikka írta:
énis nagyon akaródzós vagyok ilyenkor:)

állítólag a hell's angels motorosklubba -biztos hallottatok már róla- felvételi követelmény (volt?) menstruáló nőt nyalni! ...de hogy bizonyították?!
12:07
9
Jun
11
malaga írta:
szerencsésnek érzem magam, hogy a barátom nem undorodik ilyenkor. meg is lennék lőve, mert én ilyenkor nagyon kívánom a szexet. (attól, hogy lelkileg tropa vagyok, csak még jobban vágyom rá :))
12:37
10
Jun
11
Chibi írta:
Egyszerűen nem értem, hogy miért kell ezeken a napokon undorodni a nőktől. Ez az élet rendje, ez a normális. Örüljenek, hogy van, mert ha nincs, akkor már gáz van.
12:49
11
Jun
11
zsofi válaszarevancha írására:
igen, cinikus vagy :)
zsidó nők mint tudjuk, szigorúan tartózkodnak ilyenkor a nemi érintkezéstől, s a vérzés elmúltával a teljes tisztaságot kell elérni, melynek a mikvében való merítkezés a végső állomása.

ennek nem undorodási okai vannak, hanem egészségügyiek. millió vizsgálat bizonyította, hogy a hagyományőrző zsidó nők között a méhnyakrák szinte ismeretlen fogalom, és hogy egyéb, gyulladásos, fertőző betegségek is elvétve fordulnak elő náluk. a menstruáció alatt, mivel a méh ekkor gyakorlatilag egy vérző seb, mindenféle kórokozó könnyen bejut, a női szervezet ekkor sérülékeny. nagyon.

az oka ez.
13:09
12
Jun
11
cotcotgirl83 írta:
Szerintem meg jó. Nekem is, neki is. Főleg zuhany alatt!!!
13:13
13
Jun
11
Sunshine írta:
...tus alatt csinálni ilyenkor:)
13:38
14
Jun
11
morgan válaszazsofi írására:
A zsido nokrol tudnek mit meselni... Olyan durva folyasaik es fertozeseik vannak....fujjj!! Es tudod miert? azert mert ok baromi "tisztak es higienikusak" es ezt hangoztatjak is. Csak azt felejtik el, hogy takaritani mi mashogy szoktunk. Mondjuk a wct belul nem ugyanazzal a szivaccsal takaritjuk, amivel a kadat es a mosdot is.... Gusztustalanok!!

A mehnyakrak nem vagy kevesbe elofordulasat meg a metszesre lehet visszavezetni, de ezt irtam mar 1 masik forumon is. Mivel a ferfi nemiszerven a fityma alatt telepszik meg a legtobb bakterium es korokozo(amik legfokepp a mehnyakrakot okozzak noknel) a zsidok ezert vagjak le. Ettol erzik magukat tisztanak es higienikusnak. Ami igaz is, mivel nincs fityma, nincsenek bakteriumok. Szoval semmi koze a menstrualashoz.
De ha mar a temanal vagyunk az tudtad-e, hogy menzesz elott 1 hettel es utana 1 hettel es menzesz alatt a vallasos (ortodox) zsidok egyaltalan nem szexel(het)nek. A tobbi napon meg 1 lepedovel letakarjak a not, amin van 1 lyuk ott lent es ez naluk a szex... Mert naluk a szex csak utodnemzes miatt johet letre... Persze ez nem zarja ki, hogy a zsido pasik kuplerajba jarjanak gyonyorert.....
13:56
15
Jun
11
BottomFly írta:
nálunk sem tabu a szex ilyenkor, párom egyáltalán nem "undorodik", nem zavarja.. ami nekem először furcsa is volt anno, mert előző párommal három év együttélés után sem jöhetett szóba a szex azokon a bizonyos napokon. nekem az akkor úgy volt természetes, úgyhogy először tényleg megrökönyödtem, amikor láttam, hogy mostani páromnak így is "kellek", egyáltalán nem utasít el. kellő higiénia, és ennyi.
14:05
16
Jun
11
roja válaszamorgan írására:
ez a lepedős cucc butaság.
ahol pedig csak gyermeknemzés céljából lehet szexelni, az a nagyon vallásos katolikus réteg, bár nemrég hozzátették a témához, hogy najó, a kölcsönös örömszerzés is benne lehet a dologban, de első a gyerekcsinálás.
a körülmetélés amugy higiéniai szempontból nagyon praktikus, ha nincs fitymája, nem lesz alatta koszos, meg f.szűkülettől se kell tartani- és szebb is a fütyi (saját vélemény)
nekem zsidó a párom (bár nem ortodox, csak a hagyományokat tartják nagyjából) és tényleg hozzám se nyúlna -úgy- amikor mentruálok, de utána bepótolja:) az elején zavart, de mikor láttam, mennyire vissza kell fognia magát amíg nekem megvan... hát az már az ő baja:D
14:45
17
Jun
11
zsofi válaszamorgan írására:
kissé indulatos vagy...
14:45
18
Jun
11
morgan válaszaroja írására:
A lepedos cucc igaz, de ezt csak az igazi ortodoxok csinaljak. Tudod, akinek furtje van es nagy kalapja es tiszta feketeben jarnak.... Nem azokrol irtam, akik csak tartjak a vallast, hanem az igazi ortodoxokrol, akik elhiszik az effele hulyesegeket.
14:53
19
Jun
11
morgan válaszazsofi írására:
Miert lennek az? Csak leirtam a velemenyem es megcafoltam, azt amit a cikk iroja irt es amit te allitottal.
Lassuk be, hogy a mehnyakrakot legfokeppen a pasik terjesztik, megha nem is tudnak rola. Kerdezd csak meg a nogyogyaszodat.
14:55
20
Jun
11
malaga válaszamorgan írására:
a vallásos nem egyenlő az ortodoxszal. ezt vághatnád, ha már ilyen sokat tudsz a zsidók hálószobatitkairól.
14:56
21
Jun
11
roja válaszamorgan írására:
igen, képzeld, még azt is tudom, hogy pajesz és nem fürt :) és ismerek is ortodox zsidókat. az, hogy menzesz előtt és után is 1-1- hétig tabu a szex, az tényleg így van, utána meg lehet menni a mikvébe megtisztulni (nemtom hogy bírják ki ennyi ideig) , de a lepedős sztori butaság, és tényleg abszolút nem bántani akarlak, csak nézz utána a dolgoknak, mielőtt ilyen nagyon hangoztatod.
15:00
22
Jun
11
morgan válaszaroja írására:
Butasag vagy nem, olyan mondta aki ezt csinalta, a volt fonokom....
15:13
23
Jun
11
bet válaszamorgan írására:
Honnan veszed, hogy ugyan azzal a szivaccsal takarítjuk a wc-t és a kádat???
És miből gondolod, hogy "durva folyásaink és fertőzéseink" vannak? Talán nőgyógyász vagy, és anamnézis felvételkor rákérdezel a vallásra is? :)

A lyukas lepedőről pedig csak annyit, hogy a Talmud meghatározása szerint a szexuális élet közben mind a két félnek meztelennek kell lennie, úgy hogy testük közvetlenül érintkezzen egymással.
Ez annyira szigorú előírás, hogy ha az egyik fél vonakodik megtartani, és inkább ruhájában akar nemi életet élni, akkor ez akár elegendő váló-ok is lehet a másik fél számára.
Éppen ezért láthatod, ennek a babonának nem csak, hogy nincs alapja, hanem kifejezetten tilos a háláchá (zsidó törvény) szerint.
15:24
24
Jun
11
bet válaszabet írására:
(Most látom, végül mégis jutottam) :)
15:25
25
Jun
11
bet válaszaroja írására:
A menstruáció idején, és az azt követő 7 „tiszta napban“ a házas felek nem élnek nemi életet, de a menstruációt megelőző héten ez lehetséges. Ennek az időszaknak célja, hogy ezalatt ismét felerősödjön az egymás iránti vonzalom, 3 hét (ha 7 napos menstruációval számolunk) azért már nagyon sok lenne... :(
15:38
26
Jun
11
Helka írta:
Egy apró tanács:
Menstruáció alatt csak és kizárólag gumiban. Egyszerű oka van, a spermium olyan erővel lövell ki, hogy vért, nyálkát stb. feljuttat a méhbe, ami cisztává, vagy egyéb hormontermelő gócokká fejlődhet...
Szóval csak ésszel olyankor.
15:39
27
Jun
11
morgan válaszabet írására:
Nem azt mondtam, hogy ti, hanem akiknek dolgoztam.... A folyast meg latni az alsonemun, mivel en mostam....
15:42
28
Jun
11
urvaritimi válaszarevancha írására:
köszi, ezek elütések voltak.
15:42
29
Jun
11
bet válaszamorgan írására:
Így már értem...
A megfogalmazásból úgy tűnt, az összes zsidó nőre gondolsz.
15:46
30
Jun
11
zsofi válaszamorgan írására:
ok, de ne általanosits már ebből léccike
16:03
31
Jun
11
OS1 írta:
Szerintem nagyon jó csinálni a menstruáció alatt, az első két napban mint aki megvan veszve...annyira kívánom. Múltkor pont motorozás közben jött rám, iszonyatos volt kivárni a párom háta mögött hogy hazaérjünk :)
16:28
32
Jun
11
LiDzsin írta:
Nekem vhogy nem menne alatta a sex... de az tény h abban a pár napban hihetetlenül kívánom a sexet.. a párom legnagyobb örömére, hisz ilyenkor főleg az ő kedvére teszek :D de persze ami Neki jó, az nekem is :):)
16:49
33
Jun
11
booooooooo írta:
menstruáció alatt is simán.Miért ne?én is kívánom a párom,ő is engem,mi legalább boldogok vagyunk ezen a téren a hónap minden napján.hát ezek a jaj,tisztátalan a nő,fúj fúj,hozzá se érek...phhhh.megértem hogy régen ez volt sok helyen a szokás,de basszus,haladjunk már a korral.
én legjobban erre a szövegre vagyok kiakadva: körülmetélt férfi-> nincs baci-> nincs betegség.no persze,ha hetente fürdik az ember,logikus,így spóroljunk a vízzszámlával.de egyszerűbb megoldás: eksön előtt megmosni,és jééé,nincs probléma.
nekem van zsidó ismerősöm,lány.menzi?és?ez nem akadályozta meg abban hogy a szerelmével legyen,bármikor.lehet vallásos úgy az ember,hogy éli közben az életét,boldogan!
18:06
34
Jun
11
clover írta:
LiDzsin,egyetértek Veled,én is így vagyok az egésszel!:)
18:42
35
Jun
11
booooooooo válaszabet írására:
a 2 hét is sok már nem azért.azt nem akarják megszabni hogy max 20 lökés,és ne tovább.a nő már felül nem is lehet?élveznie szabad a nőnek?már bocs a sok kérdésért de elég abszurd hogy mindent megszab ez a vallás.
remélem ezt a sok hadd ne mondjam mit a mai értelmes zsidók már nem erőltetik rá a gyerekeikre.annál rosszabb nincs mikor egy vallásba beleerőltetnek egy gyereket,aztán szerencsétlen nem tud majd egy ép kapcsolatot kialakítani,azt se tudja majd mi az hogy orgazmus meg szerelem,csak mindenki éli tovább a maga megszokott boldogtalan életét.
19:16
36
Jun
11
Naafi válaszamorgan írására:
a zsidók vagy nagyon tiszták, vagy nagyon koszosak.....ezt már én is megtapasztaltam...sajnos inkább az utóbbit.

Viszont, ami igaz az igaz!! Náluk tényleg ismeretlen fogalom a méhnyakrák....nem hülyeség ez a metélés. Az én pasim is körbe van metélve, de ő nem zsidó..

és igen....én például sokkal jobban kívánom a szexet menszeszkor, és persze a pasim ebben is a partnerem.
Egyébiránt meg úgy gondolom, hogy ha két ember igazán szereti egymást, harmóniában vannak, nincsenek hazugságok, félrelépések..egyszóval teljesen egymásra vannak hangolódva, nincs fertőzés veszély.... nem csak lelkileg fogadják el egymást, hanem testileg is, minden testnedvükkel együtt, szeretik egymást izzadását, az ezzel járó szagokkal, nyálukat,akkor nem lehet baj.
Lehet, hogy ezt butaságnak tartjátok, de én hiszek ebben. Volt egy ismerősöm, folyton köhécselt, taknyozott, állandóan összeszedett valami nyavalyát...hol felül, hol alul...az orvos megkérdezte, hogy szereti -e a partnerét....időbe telt mire kiderítették, hogy itt a bibi...képtelen volt elfogadni párja bőrének kipárolgást, sokat is veszekedtek, a fiú ivott. vót ott baj..azóta új palija van, és semmi baja..

Én imádok szex után a pasim izzadt testén pihenni...
19:18
37
Jun
11
Norc69 válaszaNaafi írására:
OFF:
Igen, és tízféle ember létezik, akik binárisan gondolkodnak, és akik nem. Nem hiszem hogy érdemes ilyen általánosításokba bocsátkozni. Igaz, nekem csak félzsidó nőim voltak, teljesek nem.
Amikor a zsidó szokások kialakultak, nem olyan világ volt ám, mint most! Víz nem túl sok volt a szentföldön, sem mosdásra, sem mosakodásra. Jézust is olajjal tisztította meg a "bűnös" asszony, meg saját könnyeivel, hajával.
És a metélés is jól illeszkedik a képbe: ha mosni nem tudod, akkor nyírd meg, hadd tisztuljon magától.
ON: Mi általában nem erőltetjük vérzéskor a szeretkezést (az exekkel sem), de ha épp akkor kívánjuk/tuk meg, akkor nem zárkózunk el. Viszont mikor már épp egy picit, vagy még épp egy picit, akkor gyakrabban megesik, hogy minél kevesebb legyen a kihagyás.
Ilyenkor biztos jobb a szőrtelenített pároknak, könnyebb utána a takarítás.
20:29
38
Jun
11
ismeretlen írta:
A menstruáció alatti szexszel nagyon kell vigyázni! Olyankor nemcsak vér ürül, hanem leválik a méh nyálkahártyájának egy része is, ami kellemes és otthonos táptalajt nyújt egy csomó baktérium számára. (ezt nem én találtam ki, hanem az egyetemi tankönyveimben volt) Az elővigyázatosság kedvéért mindenképpen óvszert kell használni! Azt is mondják, hogy menstruáció alatt nem lehet teherbe esni, de erre is vannak ellenpéldák, nem szabad kézpénznek venni!
20:57
39
Jun
11
Pocc írta:
Basszus! A menstruációtól meg a szextől eljutottunk a zsidókig...:D
Nem azér mondom,de mindenkinek megvan a saját szokása,vallása...stb.
Ha valakit mélyen vallásosnak nevelnek, az nem jelenti azt hogy boldogtalan. Félre ne értsetek nem vagyok sem zsidó,sem mélyen vallásos, de azér gondoljatok már bele nagyokos szexológusok, hogy ha titeket nem a nagyvilági életre nevelnek,hanem arra h a vallás boldogít, akko ti is a vallástól lennétek boldogok,és nem érdekelne h milyen lenne így vagy úgy a sex!
Van olyan ismerősöm,aki annyira nagyon vallásos, hogy bibliát olvasgat, templomba jár...stb.,és nem érdekli a sex olyan szinten,mint minket,mert neki a saját élete,életmódja a boldogság...Szal annyira különbözőek vagyunk,nem mindenkit érdekel a dolog, úgyhogy hagyjuk már ezt a dumát meg a zsidókat!

roja: Ha már annyira utánanézegetsz a dolgoknak,akkor tudhaatnád h zsidóknál a pajeszt halántékfürtnek is hívják...nah mind1

Amúgy a témához hozzákapcsolódva én mensi alatt 'ki vok lőve'...Olyan szintű fájásaim,görcseim vannak,hogy a szülést már nem akarom kipróbálni...mindez hányingerrel társul,meg migrénnel,aztán ha ezek elmúlnak szimplán úgy érzem h az alsó részem le akar szakadni,az ízületeim fájnak,alig tok menni...és a plusz poén: ilyenkor mindenkit meg tudnék folytani egy kanál vízben,vagy lemészárolni...Szal sex szóba se jöhet,mert könnyen átváltoznék imátkozó sáskává és utána felfalnám a páromat...:)
21:20
40
Jun
11
sinell válaszaNaafi írására:
nos, ezt megcáfolnám, mert nekem több zsidó származású barátnőm is van, és kettőnél is diagnosztizáltak méhnyakrákot. Ebből sem lehet általánosítani, de mindkettőnek zsidó párjuk van, szóval nem nagyon tudom..

Én amikor menstruálok, nagyon szeretnék elvonulni, és töltekezni, meg tisztulni. a hónap többi 25 napján adok-adok-adok, nyitva vagyok, és sok sok dolgot elsimítok, "benyelek' nőként. Ilyenkor kicsit olyan, mintha mindezt elengedném. Jobb egyedül, nekem. Bár az igazat megvallva vannak hónapok, amikor megveszek a szexért, mégse tudnék kedves, és kihívó lenni. Jó lenne olyankor csak nőkkel körülvéve kedves környezetben lenni, ahol nem kell férfiakkal jófej lenni, pláne nem bűntudatot érezni azért, mert feszültebb, fáradtabb vagyok. Jó lenne, ha a férfiak megtanulnák kezelni ezt a helyzetet, és megértenék, hogy ez a néhány nap is záloga a többi jó időszaknak.
A nők ilyenkor egy élet lehetőségét engedik el a testükből, ez egy kisebb fajta gyászfolyamat, amitől mi erősebbek is, és bölcsebbek leszünk-csak tudni kell szeretni ezeket a dolgokat magunkban.
Pl. az egyik férfiismerősömet az anyukája!apukája sosem oktatta ki ezekről a dolgokról, sőt, otthon még intimbetétet sem látott soha(az anyukája eldugta). Természetesen anyuról nem is tudták soha, hogy menstruál. Nos, sokak nőttek fel így, nem lehet tőlük elvárni, hogy toleráljanak, az anukájukat meg elküldeném a fenébe.
21:59
41
Jun
11
booooooooo válaszaPocc írására:
szerintem igen kevés embert nevelnek konkrétan a nagyvilági életre.max a végén minden tini eljut odáig,hogy ez jó,ez kell,erre vágyik a szervezetem és a hormonok.
attól,hogy valakit vallásosan nevelnek ugyanúgy ordibál a szervezete a szexért és a kielégülésért,ha férfi akkor meg pláne.kell neki,de nem mutatja ki mert az BŰN,főleg ha nincs házastársa.és mit csinál?elnyomja,szenved magában,magához se ér,mert az is bűn.ha a másik meg nem elégíti ki(ha már házasságban él),akkor IJ.és ez boldogság?nem hinném.
aztán meg egyszercsak jön a nagy bomba: felrobban az ember a sok visszafolytott érzelemtől,vágytól,dühtől.nem egy ismerősöm járt így már.felvilágosul az ember és jó esetben kilép az egész vallásból ami elnyomta.mindennek megvan a maga megfelelő mértéke,ennek is.
abban meg norcnak igaza van,hogy RÉGEN megvolt mindennnek az oka.A körülmetélés célszerű volt,kevés tisztálkodási lehetőség révén.ma már a háztartások 99%ában van víz,a többiben meg kút a kertben.ha afrikában élnénk az mondanám rendben,de ELVILEG egy higiéniában nem szenvedő világban élhetünk ma már,szóval nekem ne mondja senki hogy ez célszerű dolog.

alap hogy szex előtt gyorsmosakodás,ha ez valakinek kellemetlen akkor vigye el megvágni a párja farkát.szerintem 5 perc várakozás/mosakodás nem nagy ár,pláne ha ezzel megelőzhet az ember egy korai impotenciát(ilyen esetről is hallottam már,aminek oka a körülmetélés volt).
22:00
42
Jun
11
booooooooo válaszasinell írására:
,,Jó lenne, ha a férfiak megtanulnák kezelni ezt a helyzetet,,
ne általánosíts,mert nagyon sok férfi van aki tudja kezelni ezt a szituációt,és SŐT nem zavarja,ugyanúgy szereti és kívánja akkor is a párját.
22:04
43
Jun
11
roja válaszabet írására:
jam, télleg. akkor előtt helyett alatt:D így ok?
na de egyébként tényleg vicces hováig jutott a kommentek sorozata:)
egyébként ha valaki mélyen/szélsőségesen vallásos, mindegy, hogy milyen vallású, alaposan meg van szabva minden.
és norc69 2.bekezdése nagyon tetszik-igazamiigaz, jól szólt meg satöbbi
22:08
44
Jun
11
sinell írta:
jahh, és én azt vallom, hogy a természet általában tökéleteset alkotott (szélsőséges esetektől eltekintve), szóval nem nagyon hiszem, hogy túl kéne okoskodnunk a biológia, és az evolúció törvényein..
olyat még nem nagyon láttam, hogy a természet alkotott, aztán meggondolta magát, mert szarul sült el, olyat viszont igen, hogy az ember alkotott, vagy beavatkozott, és aztán kurvára szarul sült el. ( mindenféle kísérletekre, klónozásra, egyéb finomságokra gondolok)
22:11
45
Jun
11
sinell válaszabooooooooo írására:
nem a szexre gondoltam, hanem a feszült, idegesebb-fáradékonyabb magatartásra.
egyébként meg azt gondolom, a férfiak nagy része nem tudja ezt kezelni-pont azért, amit írtam- mert nem szocializálátk őket megfelelően. akinek nem inge..
22:15
46
Jun
12
Isimoto írta:
Hi!
Nem sok férfi látogatja ezt az oldalt. :) Én is csak véletlenül kerültem ide.
Nem szeretnék minden hsz.-re írni valamit, inkább csak egy, (a saját) véleményemet elmondani a témában.
A menstruáció közbeni szex nem hiszem, hogy szocializáció függő lenne. Nemigen találsz olyan pasit, akit az anyukája/apukája erre oktatna. Nyilván mások is úgy találkoznak először ezzel, hogy a vérzés végén, vagy elmúltával szeretkeznek, és közben kicsit (vagy nagyon) visszajön. Nos, pasi legyen a talpán, aki nem néz pöszén a fütyijére, ha mondjuk elaludtak a szerelmeskedés után és pár óra múlva megy csak mosakodni. Az alvadt vér, etc...
Persze a kevésbé finnyás, vagy nagyon szexéhes pasikat nem zavarja annyira, ez igaz.
Próbáltam már úgy is, hogy mini tampon volt bent és csak picit, finoman.
Viszont gumival, nos az nem az én műfajom. Az összes próbálkozásom kudarc volt, ahogy mint mondják, mintha kesztyűben mosnék kezet.

A körülmetélés, .. nos a vallás más de a higiénia szerintem kulturáltság függő. Én úgy tanítottam a fiaimnak a mosakodást, hogy a fityma alatt is. Naponta, nyáron többször is. Lehetőleg pisilés után wc papír használat, akkor nincs sárga folt a gatyán, kevesebb baci, jobb érzés.
Viszont a körülmetéléssel a makk bőrének érzékenysége nagyon nagy mértékben csökken, mert megvastagodik és hozzászokik a fehérnemű dörzsöléséhez. Akit gyerekkorában metélnek körül, az nem is tudja a különbséget. Mondhatja valaki, hogy annál jobb, tovább tart a szerelmeskedés, ha nem megy el olyan hamar a pasi, de ez hülyeség. Gondoljátok végig, mintha a klitorisz örökké kilógna és a bugyi egész nap dörzsölné. (hm..., nem úgy... :) )

És végül a "hogy bírják ki nélküle annyi ideig...": ki lehet bírni, nem csak napokig, illetve a pasik is maszturbálnak, valamint vannak még dolgok a szexen kívül is. :D

Elnézést, ha tolakodó voltam.
I.

00:02
47
Jun
12
Evcsu írta:
Fú, hát én erről az nők elmennek amig menstruálnak először a Bibliában! olvastam, és nagyon meglepődtem!!! Egy távolabbi ismerősünk pap, és ő mondta, h bizony a vérző nőkhöz nem szabad ekkor a férfiaknak hozzáérni, stb... én ezen teljesen kiakadtam, szal elolvastam, és tényleg benne van az elején valahol..

Az én barátomnak meg tökmindegy :) Ő akkor is akarja ha nekem megvan, inkább engem szokott zavarni a dolog, de ha belemegyek, akkor mindenképpen a füdőszobában!
09:08
48
Jun
12
Naafi válaszaIsimoto írására:
Igyekszem nem általánosítani....de van nekem egy urulógus ismerősöm, aki a hipokratészi eskű ellenére elképesztő dolgokat tud(na) mesélni hogy megy a páciens vizsgálatra..ha hagynám., de nem akarok rosszul lenni....véleménye szerint a férfiak nem tudják a fityma alatt 100%-an kitisztítani a dolgokat. ..és az, hogy felnőttembereknek 10ből -7nek neki kell elmagyaráni, hogyan kell helyesen megmosni.....áhh...mindegy, hogy milyen vallású, nemzetiségű..



09:19
49
Jun
12
petra55 válaszaHelka írására:
Szia!!
ez tényleg igaz????ez durva. Remélem senki nem szól meg, de én csináltam gumival is menzesz alatt ill. nélküle (2napja)...Beparáztam nagyon!Ügyelünk a tisztaságra, mert azonnal zuhanyozás, intim mosakodás stb. Ez vmi pletykaszerűség, amit hallottál vkitől vagy orvos mondta??
09:20
50
Jun
12
Pocc válaszabooooooooo írására:
Kedves Boooooooo!!
Látom h szűklátókörűséged megakadályoz abban, h magadon kívül szemléld a dolgokat...Nem írom le mégegyszer! Csak hidd el és próbáld felfogni: Valakit nem érdekel a sex,illetve nem ez számára az elsőfokú boldogság! Ne általánosíts már légyszi!
09:38
51
Jun
12
szicse írta:
Egyszer olvastam egy nőről, aki minden hónapban mikor menstruált, teljesen elvonult. Szex természetesen semmi, volt egy kuckója és ott relaxált, amit a férje és a gyerekei elfogadtak és megértettek, mert utána egy megtisztult anyukát kaptak vissza. Elfogadták a nőiességnek ezt a megnyilvánulását is.
Állítólag a ciklus biz. szakaszában a nők sokkal szívesebben hordanak magas sarkút, hogy ezzel is hangsúlyozzák a nőiességüket.
10:27
52
Jun
12
szicse válaszaPocc írására:
Szerintem nyilvánvaló amit írsz. Akit nem neveltek az ilyen fajta szabadságra nem is járatja az agyát rajta. És szerintem nincsenek leküzdhetetlen szexuális késztetései sem, mivel vlszínűleg nem gyakorolja a szexet és sunyiban nem maszturbál.
10:29
53
Jun
12
yaravec írta:
A menstruációs ciklus egyes szakaszai egészen különleges dolgokat tudnak kihozni a férfiakból.
Például a vérzés első napja előtti héten én szörnyen csúnyának, antinőnek...stb. érzem magam, viszont ilyenkor kapom a legtöbb ajánlatot, bókot, célozgatást stb. Először nem is értettem aztán egy természetgyógyász ( régen modern orvoslást végzett ő is ) azt mondta, hogy ilyenkor a férfiak megérzik, hogy a nő már nem sokáig megtermékenyíthető, hiszen nemsokára vérezni fog és ettől - bár ők maguk ennek nincsenek tudatában - beindul a vészharang a fejükben, hogy a nőt még gyorsan le kell vadászni az utódnemzés érdekében.
Logikusnak hangzik.
Hogy igaz-e nem tudom, de nálam így működik.
11:47
54
Jun
12
Abercrombie írta:
Képzeljétek el, h nekem semmi kellemetlen tünetem nincs menstruáláskor. Nem vagyok feszült, ideges, nem fáj a hasam , mellem, fejem stb. nem akarok elvonuni, semmi. Jó, tudom, nem szorosan a témához tartozik, csak gondoltam, hősködöm egy kicsit...
13:56
55
Jun
12
Pocc válaszaszicse írására:
Ohhh Szicse!! VÉgre valaki,aki érti...Puszi érte:)
15:07
56
Jun
12
Helka válaszapetra55 írására:
Még egy hozzászólás, mert van, aki megrémült... Nem volt célom.
Amit fentebb írtam igaz, nőgyógyásznál rá lehet kérdezni, ő talán tudományosabban, és részletesebben le tudja írni. Szóval, mese gyanánt: Szex "olyankor" csak gumival, sőt az intimzuhanyt is teljesen mellőzni kell.
Oka: a méhnyak nyitottabb, a méh nyálkahártya épp válik, és nagy az eleven felület, nagyobb a fertőzés veszély, másrészt a már kiürült (a hüvelyben lévő) nyálkát, tampondarabokat stb. visszajuttatja a méhbe a kilövellt spermium/avagy az intimzuhany. Következményeit már korábban leírtam.
15:16
57
Jun
12
OS1 válaszaPocc írására:
Csak a görcsökhöz szólnék hozzá, én úgyanígy voltam míg nem kezdtem el fogamzásgátlót szedni... fájt a derekam a térdeim, a hasam és két napig nem mentem wc-re sem mert az is fájt...úgy éreztem kiszakad az egész méhem úgy ahogy van! Mostmeg már néha el is felejtem, hogy menstruálok:)
15:20
58
Jun
12
Pocc válaszaOS1 írására:
Én is szedtem fogamzásgátlót egy ideig és akkor nekem is elmúlt egy része...De olyan szinten hisztis voltam tőle,hangulatingadozásaimat nem lehetett elviselni,és eléggé meghíztam tőle,a melleim fájtak egyfolytában,és zabálási rohamaim voltak...Szal nemtom melyik a jobb???
Arról nem beszélve h nem bírnak egy normális fogamzásgátló tabit felírni,mert kb én vok a kísérleti nyúl és 3-3hónapig szívom a mellékhatásokat...1ébként a migrénem először akkor jött ki mikor elkezdtem szedni a tabit,és milyen gyógyszert írtak fel a migrénre?...olyat amilyet nem lehet együtt szedni a tabival...ennek ellenére én megpróbáltam,mert nem volt más választásom....jött a vuk,rosszullét...stb. Úgyhogy elegem van a gyógyszerekből...De ha vki tud vmi normális fogamzásgátló tabit ajánlani,az szóljon!!!!
15:28
59
Jun
12
Pocc írta:
Köszi! Mégegy kérdés.Szted biztonságos? lehet h hülyén hangzik de azt hallottam a yasminelle-ről h nem biztonságos,mármint h mivel más hatóanyagú könnyebben teherbe lehet esni...sztem is hülyén hangzik,de már annyi mindent hallottam ami hülyén hangzott és mégis bejött...Szal erről mi a véleményed?
16:53
60
Jun
12
Adriana válaszaAbercrombie írására:
Együttérzek! :-))
Hasonlóan nincsenek problémáim szerencsére, és a páromnak sem a szex-szel olyankor. Utána meg megyünk fürdeni... Szerintem ez finnyásság kérdése. Csak nem kéne egymást megvetni a szokásai miatt...
17:46
61
Jun
12
Adriana válaszaPocc írására:
Én Meliane-t szedek 5 éve, egy hónapig voltak mellékhetásai. Szédelgés, hányinger, de a hónap vége felé fokozatosan megszűnt. Azóta semmi. Ja, és pontosan, vasárnap 10-kor jön meg, szinte mindig!
17:49
62
Jun
12
LittlePrincess válaszaPocc írására:
Szia! Szintén Yasminelle, csak én nem 3 hónapja, hanem másfél éve... Nem tudom mennyire nyugtat meg hogy még nem vagyok terhes:) Egyébként nekem nagyon bejött, nem híztam hanem fogytam, de kb 15 kilót, szebb lett a bőröm, kevésbé görcsölök de az őrületes hisztim és idegbajom nem múlt el:D
Témához kapcsolódóan: én nagyon kívánom olyankor a szexet, de szerintem főleg azért mert "nem lehet". Illetve hát a párom kicsit ódzkodik tőle, ha már nagyon nem bírjuk gumival csináljuk:) De szerintem jobb is így, nem árt meg az a kis szünet...
18:48
63
Jun
12
booooooooo válaszaPocc írására:
szűklátókörrűség?na ne röhögtess.képzeld,se én,se jópár barátomat/barátnőmet NEM neveltek hogy jaj a szex így, jaj a szex ilyen jó,olyan jó,stb.Rendes, nem nyíltan beszélünk a szexről,menzeszről stb családban nőttem fel,és kb 13-14 éves koromig én is mint sok ismerősöm vallásosan lettünk nevelve?és?felébredt a vágy és az ember lép!magához nyúl és nem érdekli hogy jaj a pap bá azt mondta meg anyu azt mondta ez bűn.a gyerek alapjában véve lázadó típus,ilyen téren is,és ez nem csak személyes tapasztalat.
tudod akármilyen vallású valaki EBBEN A VILÁGBAN ÉL! óhattalanul is hallja amint épp a bartátai barátnői szexről,a menstruációról,vagy épp a tegnapi filmben látott erotikus jelenetről beszélnek az iskolában.igazi különcnek kell lennie a gyereknek hogy ne érdekelje ez a számára is izgató téma.vagy annyira nagy BŰNTUDATOT ébreszt ez szerencsétlen gyerekben hogy a végén azt hiszi,ő egy selejt,mert ilyen bűnös vágyai vannak,és próbálja visszafolytani a vágyait,aztán meg csodálkozik a szülő hogy miért lett ilyen agresszív az ő kis imádott,szent kis gyermeke.ja és szintén tapasztalat: az ilyen kis különc lányokból/fiúkból lettek később a legnagyobb ribancok és szoknyavadászok a környezetemben,és képzeld ezt másoktól is hallom,nem csak én látom ezeket.
Nem tudom hány éves vagy,de ahogy gondolkozol biztos jóval idősebb vagy mint én,ebből is következik,hogy a mai generációk viselkedését nem érted/látod/akarod látni.
ma már nagy gondnak/bajnak számít ha a gyereket nem kezdi el érdekelni a szex serdülőkorban.később nagy problémái lesznek a párkapcsolataiban ezen a téren,pláne ha az ominózus partner egészséges szexuális vágyának teret hagy engedni,míg a másiknak ez inkább teher(->ebből meg mehet tovább a lavina és máris ott tartunk,hogy jaj milyen szemét köcsögök a férfiak/ribancok a nők,mert megcsalják a párjukat.vajon miért?................)
19:47
64
Jun
12
SunMoon válaszaPocc írására:
A yasminelle-ről annyit, hogy nagyot csalódtam benne, és nem csak ebben hanem a többi fogamzásgátlóban is!!!De a yasminelle az eddigi legrosszabb!!Abbahagytam a fogamzásgátlót mert babát akartunk, lett is egy kislányunk,most 2 és fél éves.Később áttértem a yasminelle-re.Fél éve hogy abbahagytam a szedését, mert megint babát szeretnénk de az istennek sem tudok teherbe esni.Orvosnál jártam, ő is mondta hogy a tabi miatt lehet.Szoval ennyit rola.
Ezen kivül:
Amikor szedtem a yasminelle -t nagyon sokat fájt alatta a hasam, rengeteget voltam rosszul, nem tudtam normálisan enni és fojton hányingerem volt.Amikor abbahagytam a szedését, ezek érdekes módon elmúlottak!
Soha többet fogamzásgátlót be nem szedek!!!
Nem tudhatod mit müvel a szervezeteddel!!
Inkább beveszek egy aspirint amikor görcsöl a hasam menzesz alatt.
Vannak egyéb módszerek a védekezésre, de fogamzásgátlót SOHA TÖBBÉ!!!!
21:30
65
Jun
12
booooooooo válaszaSunMoon írására:
jaj te szegény:( remélem hamar kiheveri ezt a szervezeted és minnél előbb összejön egy édes kis egészséges bébi:))))
nem mindenkinek reagál csúnyán a szervezete.te sajnos közéjük estél:(
21:41
66
Jun
13
Pocc írta:
Jujjj!....Hát ha jóval idősebb vok,akkor te 12-13éves lehetsz....Megsúgom 19vagyok!
És nem mindenkiből lesz ribanc,meg kurafi,akit "visszafojtanak"....Oké, hogy körülötted a tapasztalat ezt mondja, az egy dolog,de nem az egész világ él körülötted....
11:24
67
Jun
13
Pocc írta:
Jujjj!....Hát ha jóval idősebb vok,akkor te 12-13éves lehetsz....Megsúgom 19vagyok!
És nem mindenkiből lesz ribanc,meg kurafi,akit "visszafojtanak"....Oké, hogy körülötted a tapasztalat ezt mondja, az egy dolog,de nem az egész világ él körülötted....
11:24
68
Jun
13
Pocc válaszaSunMoon írására:
Szegényem! Sajnálom! Remélem összejön...
Mondjuk én spec ilyen mellékhatástól nem ijedek meg (sajnos vagy nem sajnos)...De azér köszi a véleményt!
11:26
69
Jun
13
booooooooo válaszaPocc írására:
hát én meg kereken 20 vagyok.(napra pontosan).de látom rajtad hogy belőled inkább a tapasztalat beszél,saját,hogy téged speciál nem boldogít a szex.ennek számtalan oka lehet,nem megyek bele,ez a te életedet,ha neked így jó.....de attól függetleneül egy egészséges gyereket/fiatalt érdekel a szex,ha te zárdában nőttél fel,akkor sorry.
11:45
70
Jun
13
booooooooo válaszaPocc írására:
majd pár év múlva nézd meg mi lesz belőlük.
11:46
71
Jun
13
Norc69 válaszabooooooooo írására:
Néhány dolgot hasonlóan látunk, néhányat nagyon nem, sőt, lehet hogy alapból nem is nagyon kedveljük egymást, de mindenesetre:
Isten éltessen, szülinapos!
13:31
72
Jun
13
sugarbabe írta:
Sajnos az én párom nem hajlandó ilyenkor a tényleges együttlétre. Prsze azért neki meg kell adni az "örömöt" ! :S Ez van. Pedig én szeretném akkor is. A fürdőszobás dolog már nekem is eszembe jutott.
15:36
73
Jun
13
OS1 válaszaPocc írására:
Uhh, ez kemény... Akkor Te ilyen speckó eset vagy :) Amit előszőr szedtem attól én is meghíztam és sokat fájt a fejem( Milligest) most a Novynette-t szedem nincs vele problémám, néha sokat eszek néha keveset és tartom a súlyom, ha 1-2 kg felmegy az le is jön! De nyilván ha súlyosak a mellékhatások nem ajánlatos szedni! Mindenesetre fájdalommentes mensit kívánok!
16:29
74
Jun
13
Pocc válaszabooooooooo írására:
Már ne haragudj,de ha nem tudsz olvasni,akkor nem tudok rajtad segíteni....Olvass vissza 1kicsit. Pont azt írtam h NEM saját tapasztalat,hanem ismerek ilyen embereket! Élnek ilyenek...Én nem ilyen vok,de ISMEREM ŐKET!!! Milyen nyelven írjam még le?????
A sexuális életemhez meg semmi közöd,én egészséges fiatalnak tartom magam,és valszeg nem azér van már jóideje komoly kapcsolatom,mert nem boldogít a dolog....nah mind1! Erről kérdezd inkább a páromat!
Hmm...Az apácazárdába még ha be akarnék menni( deNEM akarok) , sem engednének be...Erről ennyit!!!!
És most megfogadom a régi bölcs tanácsot: "soha ne vitatkozz hülyével,mert a többiek esetleg összetévesztenek vele!"
Lezártam.Pont.Kész.Vége.The ENd.
16:47
75
Jun
14
booooooooo válaszaNorc69 írására:
no van benne igazság,de nekem nem igazán veled,henem néha a stílusoddal van bajom:p mindenesetre nagyon szépen köszönöm:)
19:48
76
Jun
14
booooooooo válaszaPocc írására:
jaj szívem te nekem ne magyarázz,az épp monstani hsz-eddel árultad el magadról azt,amivel engem vádolsz:) mindenesetre az látszik rajtad hogy te nagyon keveset láttál/tapasztaltál még a világról,és sok esetben nem látod az összefüggéseket.nem baj,majd megvilágosodsz egyszer te is,ha már érettebb leszel.
no én léptem innen,elég volt a faszágokból.

mindenki SZEXELJEN úgy ahogy SZERET,azzal akit SZERET,úgy ahogy neki a legjobb,nem a vallások előírásai szerint.:)
És ahogy angim mondaná: ÉLJEN AZ ORGAZMUS:DDDDDDD
19:53
77
Jun
15
Rancid írta:
Behatolás nélkül oké,a tampon madzagja talán nem akkora nagy zavaró tényező.
Egyébként lehet maradinak tartani vagy szűk látókörűnek de én nem bírnám csinálni így,gusztustalannak találom.Ki lehet bírni azt a pár napot.
16:18
78
Jun
16
CyborgSophie írta:
Ebből is látszik, hogy ez is -mint minden ezen a világon- SZUBJEKTÍV.. Ezt most az összes civakodós, nem civakodós hozzáállásra értem.
Velem eddig még nem fordult elő, hogy "azokona napokon" szexeljek a párommal, de lehet, hogy ha úgy hozná kedvem, nem zárkóznél el a dologtól.. Ízlés dolga mindkét féltől.
Ennyi.
00:29
79
Jun
16
boriska írta:
Sztem ez is olyan, h ki kell próbálni mielőtt azt mondod rá, h fúúújjj. én is óckodtam tőle, aztán egyszer csak metört a jég, manapság, meg abszolút természetes. és csak egyetérteni tudok azzal a véleménnyel, h ha igazán szereted a párod, akkor mindenestül elfogadod, mert a testnedvei is hozzátartoznak, és nekem az a természetes, hogy viszont is ugyanígy működik. előttünk nics tabu (szó szerint), és boldogabb vagyok, mint akármelyik szemellenzős kapcsolatomban is...
10:55
80
Jun
16
Adriana írta:
0.020 mg aethinyloestradiolum és 0.075 mg gestodenum drazsénként. Ezt most egy az egyben lemásoltam, remélem Neked mond valamit az info :-)))
19:51
81
Jun
17
kjumika írta:
Hát én olyankor hanyagolom a szexet.... Nem akarnám, hogy a párom úgy lásson, nem
tudnám elengedni magam. Neki sem lenne egy szívderítő látvány. A fertőzésekről nem is
beszélve... A 3-4. napon már általában nagyon kívánom, kaparom a falat, de onnan már csak
2 napot kell kibírni és utána annál jobb..:)
15:27
82
Nov
13
Juci1988 válaszabet írására:
" Talmud meghatározása szerint a szexuális élet közben mind a két félnek meztelennek kell lennie, úgy hogy testük közvetlenül érintkezzen egymással."
Ne haragudj de ezen hasamat fogtam a nevetéstől!:D Ki az ,aki nem úgy érintkezik a kedvesével? A Talmud szerint csecsemőkkel is lehet közösülni,mert az nem bűn.Csak nyugodtan keressél utána, ha ezt hazugságnak vélnéd! Nos, akkor a papi megy és kiéli a vágyait a picikéken,míg az asszony megtisztul...
17:37
83
Nov
13
Juci1988 írta:
Persze ez egy gonosz vicc volt tőlem. Igazából az a normális,ha nem szeretkezünk a vérzés ideje alatt. Őszintén szólva olyankor inkább kerülöm az együttlétet. Ez nem azért van,mert félnék a baktériumoktól, hanem érzékenyebbé válok és minden erősebb érintés is fájdalmat okoz.Szerencsémre a párom olyankor is nagyon kedves és megértő velem.:)
17:51
84
Mar
09
anitacs írta:
Sziasztok.
menstruációm 1 napig jött meg (pontos idöbe) és nemtudom ez mit jelenthet semmi fájással csakugy jött az ágyra. tudnátok vmi okosságot mondani rá?
13:20
85
Jun
02
Marianna989 írta:
sziasztok!
Menses közben lefeküdtem a párommal,nem védekeztünk.Mekkora az esélye,hogy teherbe estem.A menses előtt 21 nappal elkezdtem szedni a Yadine fogamzásgátlót.Ez az első levélnél még nem véd.Azt olvastam,hogy menses alatt nem lehet teherbe esni.Ez a gyógyszer mennyire befolyásolta a ciklusomat?Lehet nem is akkor volt peteérésem amikor én azt gondoltam.Szerintetek mekkora az esélyem? Köszi a segitséget
10:24
86
Jun
29
Van írta:
Hello!

Nos miutan kidobott a bnom utanna meg egyszer egyutt voltunk/ez volt a bucsu ajandeka/ "szeretkeztunk" akkor amikor megvolt neki-legalabbis - o ezt allitja h megvolt neki
par eszre vetel:
-sokkal jobban ki volt tagulva mint maskor
-sajnos a kocsiban csinaltuk mert mar nem birtuk tovabb
-szoval a lenyeg az h nem /maskor amikor csak bele hatoltam akkor nyogott ,de most semmi meg egy halk szisszenes se
-ami a legfurcsabb volt h a vegen nem volt veres a nemi szervem,na ez mitol van ?

talan ez volt eletem egyik legjobb sexualis elmenye,eddig
00:08
87
Apr
06
adih írta:
HEllo lenne egy kérdésem..vagyis közzétételem amirekommentet várok
23 éves a barátnöm és joval fiatalabb.. mst csináltam vele másodszorra. de mostguminélkül miközbe menstruállt..
éssnagyon szüknek éreztem aminek köszönhetüen volt fájdalom is..
nos másnapra piros volt éés a makkon pirosfoltok helyezkedtek el...
lehet hogy elkaptam valamit?:(
15:44
88
Apr
06
adih írta:
HEllo lenne egy kérdésem..vagyis közzétételem amirekommentet várok
23 éves a barátnöm és joval fiatalabb.. mst csináltam vele másodszorra. de mostguminélkül miközbe menstruállt..
éssnagyon szüknek éreztem aminek köszönhetüen volt fájdalom is..
nos másnapra piros volt éés a makkon pirosfoltok helyezkedtek el...
lehet hogy elkaptam valamit?:(
15:44
89
Apr
06
adih írta:
HEllo lenne egy kérdésem..vagyis közzétételem amirekommentet várok
23 éves a barátnöm és joval fiatalabb.. mst csináltam vele másodszorra. de mostguminélkül miközbe menstruállt..
éssnagyon szüknek éreztem aminek köszönhetüen volt fájdalom is..
nos másnapra piros volt éés a makkon pirosfoltok helyezkedtek el...
lehet hogy elkaptam valamit?:(
15:44
90
Apr
06
adih írta:
HEllo lenne egy kérdésem..vagyis közzétételem amirekommentet várok
23 éves a barátnöm és joval fiatalabb.. mst csináltam vele másodszorra. de mostguminélkül miközbe menstruállt..
éssnagyon szüknek éreztem aminek köszönhetüen volt fájdalom is..
nos másnapra piros volt éés a makkon pirosfoltok helyezkedtek el...
lehet hogy elkaptam valamit?:(
15:45
91
Apr
06
adih írta:
HEllo lenne egy kérdésem..vagyis közzétételem amirekommentet várok
23 éves a barátnöm és joval fiatalabb.. mst csináltam vele másodszorra. de mostguminélkül miközbe menstruállt..
éssnagyon szüknek éreztem aminek köszönhetüen volt fájdalom is..
nos másnapra piros volt éés a makkon pirosfoltok helyezkedtek el...
lehet hogy elkaptam valamit?:(
15:45
92
Apr
06
adih írta:
HEllo lenne egy kérdésem..vagyis közzétételem amirekommentet várok
23 éves a barátnöm és joval fiatalabb.. mst csináltam vele másodszorra. de mostguminélkül miközbe menstruállt..
éssnagyon szüknek éreztem aminek köszönhetüen volt fájdalom is..
nos másnapra piros volt éés a makkon pirosfoltok helyezkedtek el...
lehet hogy elkaptam valamit?:(
15:45
93
Apr
06
adih írta:
HEllo lenne egy kérdésem..vagyis közzétételem amirekommentet várok
23 éves a barátnöm és joval fiatalabb.. mst csináltam vele másodszorra. de mostguminélkül miközbe menstruállt..
éssnagyon szüknek éreztem aminek köszönhetüen volt fájdalom is..
nos másnapra piros volt éés a makkon pirosfoltok helyezkedtek el...
lehet hogy elkaptam valamit?:(
15:45
94
Apr
06
adih írta:
HEllo lenne egy kérdésem..vagyis közzétételem amirekommentet várok
23 éves a barátnöm és joval fiatalabb.. mst csináltam vele másodszorra. de mostguminélkül miközbe menstruállt..
éssnagyon szüknek éreztem aminek köszönhetüen volt fájdalom is..
nos másnapra piros volt éés a makkon pirosfoltok helyezkedtek el...
lehet hogy elkaptam valamit?:(
15:45
95
Apr
06
adih írta:
HEllo lenne egy kérdésem..vagyis közzétételem amirekommentet várok
23 éves a barátnöm és joval fiatalabb.. mst csináltam vele másodszorra. de mostguminélkül miközbe menstruállt..
éssnagyon szüknek éreztem aminek köszönhetüen volt fájdalom is..
nos másnapra piros volt éés a makkon pirosfoltok helyezkedtek el...
lehet hogy elkaptam valamit?:(
15:45
96
Apr
06
adih írta:
HEllo lenne egy kérdésem..vagyis közzétételem amirekommentet várok
23 éves a barátnöm és joval fiatalabb.. mst csináltam vele másodszorra. de mostguminélkül miközbe menstruállt..
éssnagyon szüknek éreztem aminek köszönhetüen volt fájdalom is..
nos másnapra piros volt éés a makkon pirosfoltok helyezkedtek el...
lehet hogy elkaptam valamit?:(
15:46
97
Jun
08
szerelmessziv írta:
Én ilyenkor nem kívánom jobban a szexet, mint egyébként... csak többet eszem :D
Amúgy különösen durva Murphy együttműködése a mensivel.. ma aludtam volna a barátomnál, ELŐSZÖR, erre nem pont megjön? :) Isteni!
13:00
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés