Közösség

Láttam New Yorkot

1378

Mivel korábban már jó alaposan kibeszéltük a Szex és New York hisztit, úgyhogy ezt most hagyjuk. Tessék szemet becsukni, ha nem akartok minden apró részletet megtudni! Na, jó megpróbálok  titokzatos maradni...

A sztori

Aki nem látta a sorozatot, nem marad le semmilyen lényegi információról, ugyanis Carrie a film elején elmeséli dióhéjban, hogy mi történt, amióta ismerjük a négy csajt, és a hozzájuk tartozó pasikat. Rövid jellemrajz és néhány villanásnyi kép, ebből már meg is ismerjük a négy lányt. Ott tartunk, hogy túl vannak a negyvenen, sőt, Samantha már majdnem ötven, de a szerelem, a pasik, a házasság, a család még mindig központi téma. Miranda rengeteget dolgozik, a szexre sincs ideje, Charlotte őrülten boldog minden nap, Samantha csak szexelne a szomszéd Dantéval, hiába van már évek óta szerelemben Smith-szel és Carrie... Nos, leginkább róla szól a film. Persze mindannyiunk kérdése, hogy Mr. Big elveszi Carriet vagy sem? A történet szerint már négy éve együtt vannak, és jó tíz éve játszanak egymással, de elérkezett a pillanat, hogy egy pecóba költözzenek, ki is néznek egy penthause lakást, Carrie minden vágya teljesül, sőt még egy kicsivel több is, amikor elkezd agyalni, hogy akkor ezt a lakást Big veszi meg, ő eladja a sajátját, de mi lesz, ha történik valami? Konkrétan mi van akkor, ha szétmennek, és Carrie ott marad fedél nélkül? Amikor ezzel előáll Bignek, nos Big bebiztosítja, és felajánlja, hogy házasodjanak össze... Itt aztán elkezdődnek a galibák, kalamajkák, várt és váratlan pillanatok. De tényleg nincs szívem elmesélni. A lényeg, hogy a történet ezen szálától nagyon sokat kaptam, mint nő, aki szeretné, hogy feleségül vegyék. 

De mi van a másik három gráciával? Nos, érintőlegesen érintették a filmben is őket... Legalábbis közel sem kaptak akkora hangsúlyt, mint Carrie. Ezt egyesek sérelmezték, mások evidensnek tartották, hogy végül is ő a főhős, az ő sztorija kapjon mélyebb betekintésre lehetőséget. Samantha nem bír a vérével, nagyon rácuppant tengerparti lakásában a szomszéd fiúra, aki mindennap élő pornóközvetítéssel kedveskedik számára, persze mit sem sejtve erről. Samanthától óriási teljesítmény, hogy eddig is bírta hűen Smith-szel, de persze most, hogy a színészfiú – aki mellesleg szebb, mint Big, de tényleg -  rengeteget melózik, még indoka is van rá. Persze nem fogja a fiúra, de azért huncutkodna, tudja ő, hogy a vérmérséklete megköveteli a friss hódításokat! Samanthát nem kell félteni, tökös csaj, na. 

Miranda már ennél keményebb dió. Ő is munkaalkoholista, ráadásul van egy gyerkőcük is, így annyi energiája vész el, hogy a szexre és a gyantázásra már nem marad. Persze, hogy Steve félremegy! Iszonyú lelkifurdalás és kínok között bevallja, és itt a krach. Miranda összepakol, elköltözik a gyerekkel együtt, innentől kezdve jönnek a bocsánatkérő SMS-ek, e-mailek, virágcsokrok...

Charlotte élete a tökély határát súrolja. Amivel rendelkezik: heti négy szex, egy férj, aki imádja, csodálatos örökbefogadott kislány, és annak egy babája, ami megszólalásig hasonlít a kis csajra. Mi kell még? Persze, hogy egy saját bébi, de erre már egyáltalán nincs ráfeszülve Charlotte, így össze is jön. Kerekedő pocak, majd szülés, amelynek zökkenőmentességéhez Big segíti hozzá, közvetve.

És a többi?

Attól féltem, hogy nem jön át a Szex és New York hangulata vagy kevés lesz a sorozathoz képest, de nem. A premier után megkérdeztem egy-két figurát, hogy mégis, hogy értékelik a filmet. Kivétel nélkül tetszett mindenkinek – többségében pasikat faggattam -, annyi volt a legnagyobb kritikai észrevétel, amit én is említettem, hogy sok volt Carrieből. De ez nem róható fel negatívumnak, hiszen mind arra voltunk kíváncsiak, hogy most akkor lesz lánykérés vagy sem, a többiek sorsa eleve meg volt pecsételve, hiszen Samantha egy ribizli, Charlotte menthetetlen romantikus, Miranda meg néha egy igazi keményfejű csaj. 

A képi világ sokkal élvezhetőbb volt, mint egy-egy röpke epizód alatt. Imádtam a parkot, ahol Charlotte futott, imádtam a penthauset, amit megvett Big, imádtam a tengerparti házat, ahol Samantha sushiként kínálta fel magát Smith-nek. Minden nagyon valószerű volt és gyönyörű. Kitettek magukért a képszerkesztők. Ja, hogy néznek ki a csajok? Hát, olyan természetesen néha. Még Carrienek is van narancsbőre és nagyon szipka „ó”-lába, Samantha meghízott, Charlotte is öregszik, kicsit látszik a szexes múltja, Miranda meg egyenesen visszataszító néhány képen. Persze leginkább csuda csinosak és szerethetőek, ettől még jobban.

Egyetlen dologra nem számítottam, hogy vérmes tanulságokat fogok levonni a filmből, pedig volt egy-két „jó tanács”, persze nem így kimondva, hanem bújtatva, az infarktusig fokozott izgalmas történetben. A legkifejezőbb kritikám pedig az, hogy szerdáról csütörtökre virradó éjszaka ott leszek az első nyilvános vetítésen a Corvinban nulla óra egy perckor, mert újra látnom kell a mozifilmet.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások