Mi ez?

Mi ez? Nehézfém mérgezés

1298

Sűrűségük szerint a fémeket két csoportra oszthatjuk, könnyűfémekre (sűrűségük 5 g/cm3-nél kisebb) és nehézfémekre. Azért nevezzük nehézfémeknek, mert fajsúlyuk nehezebb, mint társaiké. Ezek az életünkben mindenhol ott vannak, az amalgám tömésekben, a halakban, a cigarettában kadmium formájában, tápanyagainkban, ivóvízünkben, műtrágyáinkban, permetező szereinkben, oltásokban és persze a levegőben, a szmogban. Életünk során megannyi nehézfém raktározódik el a szervezetben  - ezek nagy része pont a felsoroltakból gyűlik össze - a baj csak az, hogy ezek sehogysem kerülnek ürítésre. A veséken és a bélrendszeren át nem távoznak belőlünk, nyirokrendszerünk pedig nem győzi, így érthető, hogy elraktározódnak. Ha a vérben lennének, a szervezet gyorsan mérgezné saját magát, így vérvétellel ezt nem lehet kimutatni. Nagyobb kárt okoznak, mint gondolnánk, egészen pontosan gombás tüneteket produkálnak, leggyakrabban Candida albicanst vagy más gombás fertőzést, melyek a bélflórákat szabályosan kiszorítják.

Gomba, mint tünet

A nyugati orvoslásban sokáig nem tudtak mit kezdeni a gombával, majd megtalálták azt a gyógymódot, amivel kezelhető lett, ám folytonosan kiújultak a tünetek. Mélyebb vizsgálatok következtettek arra, hogy a gombásodás pusztán tünete valaminek és ekkor ébredtek rá arra, hogy a testünkben lerakódott nehézfémek lassan kínoznak minket, olyan tünetekkel ráadásul, hogy csak a fejemet kapkodtam, amikor olvastam. Hipochonder vagyok, de most már tudom, nekem is nehézfémmérgezésem van. Nyálkahártya tünetek (mandula gyulladás, kiütések a szájban, a szájszögletek berepedezése, asztma), gyomor és emésztési problémák, vastagbél gyulladások, hólyag -, hüvely - és prosztata gyulladások, végbél ekcéma, a végbél nedvedzése, berepedezése, ízületi bántalmak, fájdalmas izom - csomók a túlsavasodással összefüggésben, neurológiai tünetek, például koncentrációs zavarok, szédülés, fejfájás, idegfájdalmak, látási zavarok, szemfájás, remegés, szédulés. Izzadást, szívritmuszavart, alvászavarokat, depressziót, hangulatzavarokat, hasgörcsöket is okozhatnak a nehézfémek, s  fogyást, hízást is okozhatnak. 

A Candida első jele pedig a fáradtság, bágyadtság, kedvetlenség és a has fölfúvódása, ezekből következtethetünk arra, hogy több bennünk a fém, mint kellene, ugyanis a gombák megkötik a nehézfémet, tehát a szervezet csak a Candida segítségével tudja megkötni ezeket, így ha kiírtjuk a gombát, súlyos mérgezést indítunk el magunkban. A mérgezések nagy hányada az amalgám és palládium fogtömésekből ered, melyek higanyt bocsátanak ki. Egy német természetgyógyászati intézet megállapította, hogy a fogtömésesek nagy hányada szenved bélgomba betegségben, mely csak akkor fog elmúlni, ha a fémeket kivezetik valahogy a szervezetből. Ezek a kutatások döbbentették rá az orvosokat, hogy a candidát nem betegségként kell kezelni, hanem tünetként, mert elsődleges szerepe az, hogy védje a szervezetünket a nehézfémektől. A candida kiírtása így teljesen eláraszthatja méreggel a szervezetet, pláne higannyal.

Mérgező higany

Az amalgám tömésekből mérgező radioaktiv higany szabadul fel, és gőz formájában mérgez, mert gyorsan átterjed a belekbe, az agyba és a gyomorba. A higany szulfohidriteket képez a szervezetben, mely így közvetve hajlamos az idegrendszerünket károsítani és az idegpályákon át beszivárog a gerincvelőbe. Jól ismert tény, hogy a higany elnyomja az idegsejteket, amik vagy elpusztulnak vagy csonkán működnek tovább. 

És most?

A testből a higany eltávolítása felszabadítja az idegpályákat és az immunrendszert is erősíti, tehát azonnal meg kell szabadulni az amalgámtól, ki kell vetetni, nincs mese. A következő lépés egy méregtelenítés. A béta karotin, az alga és a koriander segítenek megkötni a nehézfémeket testünkben, és kivezetik onnan azokat. Általában a test jelez, mire van szüksége, ha tehát répát kívánunk, és a felsorolt tünetetek észleljük, nagyon nagy valószínűséggel nehézfém mérgezésünk van. A Spirulina alga klorofill tartalma miatt segíti a nehézfémek salaktalanítását, a koriander kihajtja az idegrendszerben lerakódott nehézfémeket, melyek aztán vizeleten és székleten keresztül távoznak a testből. 

Nehéz megállapítani, hogy mérgezésünk van-e, érdemes természetgyógyász segítségét kérni, nem kell a fáradtságot, szemremegést és bélproblémákat a munkahelyi stresszre fogni. Ha tartósan fennállnak a felsorolt tünetek, és akár candida betegséget is diagnosztizáltak, mindenképp keressünk fel egy ehhez értő gyógyítót, sajnos szinte biztos, hogy nem egy nyugati orvoslást gyakorló szakértő lesz a segítségünkre.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások