Közösség

A nő felemelkedése és tündöklése

1248

Könyvet ajánlunk nektek, csajoknak egy férfitól.

Szendi Gábor leginkább szabad gondolkodónak szereti nevezni magát, akinek a legfontosabb érték az igazság és a szabadság. Változatos életútja arról tanúskodik, hogy a megújulásban és a változásban érzi jól magát. Programozó matematikusnak indult, majd filmíró lett, írásaiból három film is készült, majd pár év könyvkötés után a pszichológus hivatást választotta. Kutatóként az agy-lélek kapcsolata és az evolúciós pszichológia, gyógyítóként az életgubancok megoldása érdekli. Az igazság helyett a gyógyszeripari érdekek szolgálatába álló megélhetési tudományból kiábrándulva fordult a tudományos újságírás felé, céljának a hiteles tájékoztatást tartja. Ezért írta meg 2004-ben a bombaként robbanó leleplező tanulmányát, a Depresszióipart, majd 2005-ben az azonos című könyvét, melyek a gyógyszeripar és a pszichiátria veszélyes összefonódását tárták fel. Létrehozta a www.tenyek-tevhitek.hu „egyszemélyes” webszájtját, ahol cenzúrázatlanul mondhatja el véleményét. Mindezekért megtorlásként kutatói állásából elbocsátották, és a Magyar Pszichiátriai Társaság beperelte. 

A nő felemelkedése és tündöklése az evolúciós pszichológia nézőpontjából elemzi Nő és Férfi kapcsolatát. Bizonyítja, hogy ebben a férfiközpontúnak hitt világban valójában a Nő a titkos mozgató. A Nő a szervezője és egyben a fődíja annak a férfiak közt dúló, vérre menő viadalnak, amely érte folyik. Miközben a Nő gyengének tűnik, az Erő vele van, miközben vesztesnek tűnik, mindig ő az igazi győztes. A könyv fejezetei Nő és Férfi választásainak és kapcsolatának rejtett mechanizmusait írja le. Olyan kérdésekre keresi a választ: Miért vannak nemek, miért hal ki tízmillió év múlva a férfi? Mi a női szépség és mit vár a nő a férfitől? Mi a nő „A és B terve”, miért van annyi „kakukkfióka” a családokban? Mire jó az orgazmus, mi a szerepe az emberi szimmetriának? Miről árulkodik a mutató és gyűrűsujj arányunk, honnan sejthető, hogy Michelangelo Dávidja homoszexuális? És miért küzd annyi nő a meddőséggel, s hogyan csapja be a nőt a meddőségipar? A könyv zárófejezete a freudi életmű súlyos kérdéseit feszegeti, s bepillantást enged a pszichiáter és pszichológus szakmai szexuális visszaéléseibe is. A könyv olvasmányos, népszerű stílusban mondja el a legmodernebb tudományos eredményeket, de bőséges szakirodalmi hivatkozásokkal segíti a szakmai olvasókat is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
máj
22
szicse írta:
Már kapható?
11:35
2
máj
22
ismeretlen írta:
a könyvhéten már igen ,alig várom
11:44
3
máj
22
hedvig válasza írására:
úristen, és vidéken is ugye ugye ugye????
12:04
4
máj
22
ismeretlen válaszahedvig írására:
ugye:)
12:38
5
máj
22
sziszuscicus írta:
Érdekes kérdéseket feszeget, azt hiszem, megveszem.
12:44
6
máj
22
ivan924 írta:
Érdekes könyvnek tűnik...
A "kakukkfióka" a családban kifejezésen kiakadtam. Egyik féltől sem szép, hogy félrelép. Ha a pasi csinál "kakukkfiókát", általában kiderül, ritka, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie. (Az más kérdés, hogy becsülettel fizeti-e.) A nők többsége (jogosan) inkább kiperli a gyerektartást.
No de a kakukkfióka... sutyiba, aljasul, ki sem derül... mekkora pofáraesés. Nagyon gáz - szerintem.
13:23
7
máj
22
vinitor írta:
hm, a múltkor megkaptam Csernus, A nő című könyvét, elég tanulságos volt, azt hiszem erre is benevezek :)
15:20
8
máj
22
Pettike írta:
engem is érdekel! :)))))))))
16:36
9
máj
22
hedvig írta:
Tök jó lenne, ha sokan elolvasnánk, aztán itt megbeszélnénk, hogy ki mit gondol! :)
19:41
10
máj
23
zsepi írta:
szakdolgozásom témájának töredéke :) simán része lesz aprócska magánkönyvtáramnak, ahogy a retroszótár is :)
08:45
11
máj
23
szokecsavo írta:
A nő felemelkedése és tündöklése....hol marad a bukas? :))
amugy meg az hulye kerdes hogy miert hal ki 10 millio ev mulva a ferfi...10 millio ev mulva reg nem lessz embernek meg maradvanya sem nemhogy ferfi (s persze a nok elnek vigan)...10 millio ev mulva Fold sem lessz..felrobbantja az akkor meg elo par ferfi :)) vagy eladjak vagy valami :))
09:01