Divat

Fair Trade rucik

1219

A Fair Trade és a WFTD (világ méltányos kereskedelmének napján) ideológiája az, hogy védjék a környezetet, miközben fenntartható fejlődést biztosítsanak olyan országokban, ahol erre nagy szükség van. Támogatják a természeti kincseket és a termelés módszereit újragondolják, inkább a kézi teremelésre és a hagyományos módszerekre kell gondolnunk, valamint arra, hogy a termékért kapott pénz valóban a gyártóhoz, és nem a sok láncszemből álló kereskedelmi szövevényhez vándorol.

A People Tree divatcég kivette részét a méltányos kereskedelemből, azaz női ruháikat igazságosan és emberségesen állíttatták elő szegény sorsú bangladeshi nőkkel. A ruhák elkészítéséhez ezek az asszonyok munkát kaptak, a kézzel szőtt és varrott ruhák pedig Thakoon Panichgul designer szerint fantasztikus minőségűek lettek.

Május 10-én a világ méltányos kereskedelmének napján (WFTD) Bora Aksu tervező csapatával limitált szériájú kollekciót dobott a piacra, melyet az asos.com weboldalon lehet megvásárolni. Nem újkeletű ez a tervezőgárdától, tavaly júniusban a japán Vogue magazinban már jelent meg organikus ruhákból egy fair trade kollekciójuk.


Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
máj
20
Juliette írta:
Ezek marha jól néznek ki a képen! :)
13:28
2
máj
20
Juliette írta:
miért csak limitált széria...?
17:18
3
máj
20
nagyorru írta:
Jáááj ezek nagyon hiperszépek
20:38
4
máj
20
vikkk írta:
pont ez az h nem mindegy honnan van a ruha, és ezzal legalább tényleg dolgoztak, és nem csak ilyen sorozatgyártás volt.. és nekem is tetszenek :)
21:42
5
máj
21
sziszuscicus írta:
Pozitív:)
09:17