Divat

A lábápolás alapszabályai

1236

1. Ha télen nem is, nyáron, amikor előkerülnek a lábfejek, érdemes felkeresni egy pedikűröst, aki profin rendberakja a lábaid. Ha először mész pedikűröshöz, győzödj meg róla, hogy minden vendég után fertőtleníti a "szerszámait". A lábáztató aljára kerüljön egyszer használatos nejlon, amit használat után lecserél. Ha rendszeresen fogsz hozzá járni, legyen saját reszelőd, amit csak nálad használ. Nem kerül többe egy ezresnél, és jó a tudat, hogy csak a te lábikóidat csiszatolja majd vele. Ennyit megér, nem? 

2. A lábfejeden eszedbe ne jusson növeszteni a körmeidet. Ápolt hatást csakis a normál hosszúságúra hagyott körmök nyújtanak. Vigyázz a körömágynál a körmök sarkára. A legjobb, ha egyenesre reszeled/vágod, akkor kisebb az esélye annak, hogy benő. 

3. Talán a legkritikusabb pont a sarok. Mivel hajlamos kiszáradásra, a legjobb ha az ágyad mellé helyezel egy sarokpuhító krémet, és minden este lefekvés előtt bekened vele. Ezek a krémek általában nagyon zsírosak, úgyhogy ne próbálkozz velük napközben, mert egész nap csúszkálni fogsz a cipődben.

4. Fürdés, zuhanyzás közben használj habkövet. Ha nem is minden nap, de hetente ha kétszer átdörgölöd vele a talpadat, eltűnteti a csúnyaságokat. Vannak olyan bőrpapucsok, amik megfogják az ember lábát, és az istennek se lehet lemosni. A habkő például erre is szuper. 

5. Radírozás. Hetente egyszer használj lábradírt. Ezzel megszabadulhatsz a felesleges bőrtől, olló és más célszerszámok nélkül. Léteznek olyanok, amik hűsítenek is egyben. Ezek isteniek egy fárasztó nap után. 

6. Olyan nincs, hogy büdös. Csak olyan, hogy nem foglalkozol vele. Ha van olyan cipőd, amiben bebüdül a lábad, valószínű, hogy a cipő belső kiképzésében van a baj. Általában az olcsó, műanyag cipőknél fordul ez elő. Ha zárt, mezítlábasról van szó, vegyél bele egy talpbetétet, ami bőrből van. Ha nyitott, mielőtt belebújsz, púderezd be a lábad, vagy fújd be szagtalanító sprayvel. Ha semmi sem segít, elképzelhető, hogy összeszedtél egy fincsi lábgombát, úgyhogy irány a bőrgyógyász. 

7. Lakkozás. Ha ránk hallgatsz, a francia manikűrt elfelejted. Helyette válassz egy jó színt. A lábon meglepően jól tudnak mutatni még azok is, amiktől például rosszul vagy a kezeden. Próbáld ki a meggypirosat, a cikláment, vagy a bordó egy mélyebb árnyalatát. Ugyanúgy, mint a kezeden, itt is használj alaplakkot a szín alá. Lehetőleg olyat, ami ápol és erősíti is, amellett, hogy nem engedi, hogy makacsul megfogja a szín a körmödet.

8. Vagy legyen lakk, vagy ne. Ha már egy kicsit is kopott, mosd le. Ápolatlan hatást kelt, ha nem makulátlan a lakkozásod. 

9. Szőrtelenítésnél ne feledkezz meg az apró kis szőrszálakról a lábfejeden és a lábujjaidon. Epillátorral egy csöppet fájdalmas, borotvával, csak egy plusz húzás. 

10. Ha ilyen-olyan magassarkú kínzóeszközökben gyötröd magad egész éjszaka, egy kis kényeztetés igazán kijár a lábaidnak. Vegyél egy lábfürdőt, amibe fincsi illóolajakat raksz. De príma jól működik a tengeri só (amúgy a közönséges konyhai só is).

Van olyan praktikád, tanácsod, amit megosztanál velünk? Kíváncsian várjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások