Test

Maszturbálj!

1216

Május az önkielégítés ünneplésének ideje. A Nemzetközi Maszturbációs Hónapot 1995 óta jegyzik a világ számos országában, de legerősebb bázisa kétségkívül az Egyesült Államokban van.

Masztiról

A maszturbáció a genitáliák kézzel való izgatása, legfőképp az orgazmus elérése céljából - általában egyedül, magányosan végzett tevékenységet jelöl. Több forrás említi ugyan a kölcsönös maszturbációt is, azaz egymás nemi szerveinek ingerlését, de valójában, amikor az egyén maszturbál, saját magának szerez testi gyönyört erogén zónáinak simogatása, dörzsölése, vagy bizonyos segédeszközök használata által.

Ókori barlangrajzok, művészeti és kultúrtörténeti tárgyak, ősrégi írások, képek jelzik, hogy a maszturbáció emberidők óta létezik. Kételyek, bizonyítatlan feltételezések, tévhitek persze ma is élnek, és a maszturbációt rehabilitáló minden igyekezet ellenére sincs egyezményesen egyértelmű válasz arra, hogy az önkielégítés jó és természetes, vagy káros hatásai vannak a testre, a pszichére, a lélekre, de akár az egész emberiségre nézve. 

Akármilyen szexuális beállítottságúak is vagyunk, a maszturbáció jelen van életünkben, még akkor is, ha csak kevesen mernek róla beszélni. Tudjuk, milyen tévhitek és üldözések áldozata volt évszázadokon keresztül, minden eszközzel igyekeztek azt egészségtelennek, veszélyesnek és nemkívánatosnak bélyegezni, minek utóhatása még ma is érződik, sokakban rejtett félelem, szorongás lappanghat a témával kapcsolatban.

Maszturbáló hírességek csarnoka

Az ötlet apropója Dr. Joycelyn Elders elbocsátása volt, akit azért száműztek, mert kijelentette, a maszturbáció része kell, hogy legyen a fiatalok szexuális oktatásának. A mozgalom célja kezdettől fogva az, hogy fölhívja a figyelmet az önkielégítés természetességére, fontosságára, mert egészséges, biztonságos, örömteli, és segít közelebb kerülni saját testünkhöz, segít jobban megismerni, hogy reagálunk a különböző szexuális ingerekre. 

Az önöröm ünneplése a mozgalom szerint elvileg egy hónapig tart, de csúcsa mindig május utolsó vasárnapjára esik, így idén 25-ére. A mozgalom még Hírességek Csarnokával is rendelkezik, ide gyűjtik azokat az embereket, cégeket, klubokat filmszerepeket, amik nagyban hozzájárultak, hogy a maszturbáció társadalmilag elfogadott és tévhitektől mentes szabad cselekvéssé válhasson, amit nem szégyen gyakorolni, és nem szégyen kibeszélni.

A csarnok tagjai többek között Howard Stern, Kevin Spacey, Ally Mc Beal, Madonna, The Body Shop. Ez utóbbi cég hírnevét a világban elsősorban állatkísérletektől és kemikáliáktól mentes kozmetikumaival szerezte, a masztimozgalom azonban a "Használj óvszert, vagy maszturbálj!" szlogenért fogadta szeretett csarnokába.

A maszturbáció világnapján megrendezett esemény, a Masturbate-A-Thon lényege, hogy a vállalkozó kedvűek szigorú szabályok mentén együtt maszturbálnak, jelezve ezzel, hogy bár magányosan végzett tevékenység ez, azért mindenkit összeköt valahol. A helyszínen megfelelő mennyiségű síkosító, papírtörlő, óvszer és frissítő áll rendelkezésre, óránként öt perc szünet is jár a nevezőknek. A szexuális játékszerekről, kellékekről mindenki maga gondoskodik.

Az esemény a népszerű Walk-A-Thon-hoz hasonlóan működik, azaz a résztvevők, nevezők teljesítménye alapján zajlik a szponzoráció, mivel a jótékonykodás is fontos szerepet játszik ezen a napon. Az egyikben a megtett kilométerek száma, a másikban az átmaszturbált percek számítanak, esetünkben minden egyes masztizással töltött perc pénzt jelent, amit a nevező által hozott szponzor biztosít. A befolyt összegből egy szexuális kultúrát oktató és azt kutató központ, a Center for Sex & Culture részesül.

Szponzorált orgazmus

A Nemzetközi Maszturbációs Nap össznépi rendezvénye a következőképp zajlik: az interneten letölthető nevezési formula kitöltésével és szponzorok felkutatásával kezdődik minden. Tehát, ha részt akarsz venni az eseményen mint nevező, olyan embereket kell szerezned, akik szponzorálnak téged, azaz minden egyes versenyben töltött percedért fizetnek. Ha nem találsz olyat, aki hinne benned, magadat is szponzorálhatod. Az előre összegyűjtött zálogösszeget és a nevezési formát elküldöd a szervezőknek, és melegíthetsz is.

A helyszínen aláírod a versenyszabályokat, kényelmesen berendezkedsz, majd vezényszóra lelkes masztizásba kezdesz. Komoly szabályoknak kell megfelelned, az öt perces pihenő nem számít bele a végső idődbe, senkit semmilyen körülmények között nem érinthetsz meg, még az orgazmus színlelését is büntetik, mivel azért vagy ott, hogy magadnak szerezz örömet. 

A versenyt felügyelő megfigyelők rajtad tartják a szemüket, ügyelnek rá, hogy a nemi szervek mindig látszódjanak, hogy aktivitásod ne lankadjon, hogy ne színlelj (az első rajtakapott kamu orgazmusért tizenöt perc, a másodikért harminc perc büntetés jár, a harmadiknál kizárnak a versenyből), sőt, még azt is jegyzik, mikor hagytad el a posztodat és mikor tértél vissza. A szigor azonban csak látszólagos, nincsenek bírák, az eredmények nagyjából lelkiismereti, őszinteségi alapon dőlnek el.

A helyszínre újabban korlátozott számban voyeuröket, azaz leskelődöket is beengednek ötven dollár fejében, akik masztizni nem, de nézni annál inkább szeretnének. Őket is be lehet fűzni a szponzor szerepére. A terület több, elkülönített részere osztott, van női, férfi, voyeur és szervezői részleg, innen készülnek a webkamerás felvételek is. Fotózni kizárólag nekik szabad, a lesifotósok kiszűrésére külön ügyelnek.

A sok szabály ellenére ne feledjük, az eseményen mindenféle-fajta ember megfordul, akiket a maszturbáció szeretete és nyílt vállalása hoz össze, így a hangulat felszabadult és mindenképpen intim, beszélgetni, ismerkedni lehet, ha még bírod szuflával... A napot természetesen egyéb módon is szentelheted az önkielégítésnek, akár otthon egyedül, akár otthon a pároddal, de nem egymást tapizva, akár webkamerán keresztül a helyszínre kapcsolódva, akár spermabankba látogatva (ezt a szervezők egyenesen ajánlják), így extra haszonra is szert tehetsz.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások