Test

Négy mocskos dolog

1185

A reklámokból már jól ismerjük a láthatlan bacikat, melyek ott tanyáznak mindenütt, ám összeszedve a legkritikusabb helyeket, meglepődtünk.

Billentyűzet

A számítógép billentyűzete hihetetlen tükröződése lehet annak, hogy mi van az orrodban és a gyomrodban. Harminchárom véletlenszerűen kiválasztott billentyűzetből vett mintát egy brit csoport. Ebből négyet az egészségre súlyosan károsítónak találtak, több eszközön pedig a WC-ülőkéken honos baktériumokat találtak. Nem egy darabot, hanem több százat. Ehhez a vonzó eredményhez persze egyértelműen hozzájárul az, hogyha nem mosod meg a kezed vécézés után, ha piszkálod az orrod, és ha a gépednél kajálsz, hisz ekkor mindez lerakódik a munkaterületedre. A morzsák is később baktériumtanyákká fejlődnek, és ott élnek a billentyűzetben. Szakértők speciális alkoholos tisztítószert ajánlanak, amivel egyszerűen ki lehet fújni a nem odatartozó lényeket.

Konyha

A húsvágó deszkák, mosogatószivacsok és műanyag edények szintén tele vannak olyan élőlényekkel, melyeknek semmi keresnivalójuk nem lenne ott. Vagy elég, ha csak húsdarabolás után megnyitod a csapot kézmosás gyanánt, és máris ott marad pár baci. Tegyük hozzá, hogy ha a törlőrongy a konyhaszekrény ajtaján szárad, máris mindenhová továbbtelepednek a bacik. Igen, elég durva így belegondolni abba, hogy mi minden láthatlan izével élünk együtt, melyek képesek az egészségünket megcincálni. Hogy mit tegyünk ezekkel a konyhában? Nem árt néha fertőtleníteni a rongyokat, mosógépbe dobni, és aztán használni. A tárgyakkal kerüljük a vegyszerezést, a bő meleg szappanos vízben ázátatás is elég, de a legtutibb itt is az ecet.

Pénztárca

Rendszeresen megérintesz mindent, majd megfogod a pénztárcádat, előveszed és fizetsz. A kezedről így kerül át szépen minden a pénztárcába, amit időről időre ki kellene takarítani vagy le kell cserélni, és hát ugye ott a pénz maga, ami több ezer ember kezén megy át hetek leforgása alatt. Ugyanez lehet a helyzet a női táskával, a felesleges kacatok mellett mindegyik tele van kosszal, s kórokozókkal.

Csajok asztala

Az arizonai egyetem kutatása során kiderült, hogy a csajok íróasztalain négyszázzal több baci van, mint egy WC-ülőkén. A magyarázat az, hogy a nők az asztalukon nasikat tárolnak, melyek gond nélkül költik ki magukban a baktériumokat. Másrészt a púderek és egyéb kencék segítik azt, hogy a bacik bőrről bőrre kerüljenek, de a busz koszos padlója után is simán föltesszük a táskát az asztalra.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások