HotCot

Hajrá breakbeatesek!

1182

Május 10-én ismét a Petőfi Csarnok falai közé szólítunk minden breakbeat rajongót, ugyanis a legendás londoni pimp, Deekline és a népszerű manchesteri The Autobots teszi tiszteletét nálunk.Nézzük sorban, hogy kikről is van szó:

Dj Deekline sokadszorra látogat el országunkba, idén először a ninjabreakz jóvoltából. Kezdeti munkásságát a funk és az electro inspirálta, majd ezt felváltotta a hardcore és a jungle világa, míg végül a breakbeat szcéna egyik legismertebb alakjává vált.

Számos neves előadóval dolgozott együtt, például: Stanton Warriors, FreQ Nasty, Aquasky vagy a Freestylers. Wizarddal együtt parketta rengető számokat írtak és írnak folyamatosan, valamint hozzá köthető az „Outta Space” bootleg, és hamár a számoknál tartunk, ki ne ismerné „Freestylers - Boom Blast” remixét, vagy „Armand Van Helden – My My My” újragondolását. Az elmúlt években nagyon sok helyen megfordult már a világban Frankfurttól Sydney-n át Tokióig. Saját kiadója a Rat Records már több tucat sikeres kiadást tudhat magáénak.

Mindezek mellett Deekline még különböző partikat is szervez, melyek közül talán a leghíresebb a londoni Bounce @ Bar Rhumba.

A The Autobots formáció, vagyis Tom és Jez, bassline orientált zenéjükkel gyorsan berobbantak a nu-skool break világába.

Első megjelenéseikkel, a „Chickers”, „Rocky” vagy a „Blogger” rövid idô alatt megalapozták hírnevüket. Olyan neves előadóknak készítettek már remixeket, mint az Aquasky, Quest vagy a Factor & Knick. 2004-ben a srácok úgy döntöttek, hogy megalapítják saját kiadójukat, mely a Broke Recordings nevet kapta, és 2006-ban a londoni Fabric-ban megrendezett Breakspoll díjátadón a legjobb új kiadónak járó díjat is elnyerte.

Egy alkalommal a Globalban Fat Boy Slim 30 000 ember előtt zárta szettjét az Autobots „Burn” című slágerével. Tom és Jez zenéit a BBC Radio1-en kívül számos online rádió is folyamatosan műsorára tűzi. Olyan előadókkal dolgoztak már együtt, mint az Aquasky, Screwface, Deep Impact, valamint a Fear Factory-s Christian Olde Wolbers. Számos TV műsorban, többek között a Miami helyszínelők címû sorozatban is felcsendültek már Autobots dallamok.

Amellett hogy a manchesteri Fuse klubban rezidens DJ-k, az elmúlt 5 éveben rengeteg rendezvényen és fesztiválon felléptek a srácok. Jártak már Japánban, Oroszországban, Spanyolországban több mint harmincszor, de megfordultak Kanadában és tavaly nyáron hazánkban is. Az Egyesült Államokban négyszer is turnéztak már, legfontosabb fellépésük talán a Miamiban megrendezett Winter Music Conferencen volt.

Hazai részről a már jól megszokott Palotai, Sikztah, Psyon, Pryus quartett fogja tüzelni a közönséget, ebben a szezonban, utoljára a Pecsában.

Megjelenés kötelező!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások